Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΜΑΤ κατά αγροτών στο Σύνταγμα

Τη διανομή πορτοκαλιών από αγρότες της Κρήτης και άλλες περιοχές της Ελλάδας που διαμαρτύρονται στο Σύνταγμα, κατά της φορολόγησης των αγροτεμαχίων, εμπόδισαν δυνάμεις των ΜΑΤ πυροδοτώντας ένταση στο παναγροτικό συλλαλητήριο.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Αστυνομία ακινητοποίησε στην Παλιά Βουλή το φορτηγό που μετέφερε τα φρούτα, προκειμένου να μη γίνει η διανομή στο Σύνταγμα.
Ο Πίπης-Αδωνις στο διάσημο Ψυχολόγο Χατζηρούφα @AdonisGeorgiadi #Success_Story Τελικά οι αγρότες αναγκάστηκαν...
να τα ξεφορτώσουν στην πλατεία Κολοκοτρώνη και από εκεί να τα κουβαλήσουν μέχρι την πλατεία Συντάγματος στους ώμους ενώ έφυγαν και κάποια προς την πλευρά των ΜΑΤ που προσπάθησαν να τους απωθήσουν βίαια με τη χρήση ασπίδων και γκλομπ.  
Αργότερα ένταση επικράτησε στα Λουλουδάδικα όταν αντιπροσωπεία των αγροτών προσπάθησε να μπει στη Βουλή και να επιδώσει ψήφισμα, κάτι το οποίο έγινε τελικά αλλά και κατά την έξοδό τους υπήρξε ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις. 
Αυτή την ώρα είναι αποκλεισμένοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.

Οι αγρότες έχουν ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών κατά της φορολόγησης των αγροτεμαχίων.

“Το σημερινό δυναμικό αγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, δίνει τη βροντερή απάντηση στην εμμονή της μνημονιακής συγκυβέρνησης στην αποδιάρθρωση του αγροτικού χώρου και την εγκατάλειψη της αγροτικής παραγωγής. Είναι διπλά υπόλογοι στη συνείδηση του αγροτικού κόσμου οι κυβερνητικοί βουλευτές που δήθεν ξιφουλκούσαν κατά του υπουργού Οικονομικών και σήμερα θα ψηφίσουν την ακραία άδικη φορολόγηση των χωραφιών και των κατοικιών των αγροτών” αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Newsroom Enet