Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Και Άδωνις και ψεύτης

Τη Δευτέρα το μεσημέρι τα sms έπεσαν βροχηδόν στα κινητά των δημοσιογράφων που καλύπτουν το υπουργείο Υγείας: Το απόγευμα ο υπουργός θα κάνει αποκαλύψεις για συνδικαλιστές γιατρούς που δωροδοκούνται. Έσπευσαν, και δικαίως, οι συντάκτες στο υπουργείο, όπου άκουσαν τον τηλεβιβλιοπώλη Άδωνι να τους αποκαλύπτει ότι κάποιος που δεν ήταν γιατρός, ο πρόεδρος των εργαζομένων στη «Σωτηρία», είχε ζητήσει 50.000 ευρώ για να μη γίνουν κινητοποιήσεις. Έγκλημα καθοσιώσεως, αν ισχύει. Ό,τι χειρότερο μπορεί να διαπράξει ένας συνδικαλιστής, να χρησιμοποιήσει την ισχύ που του έχουν δώσει οι συνάδελφοί του για να βγάλει λεφτά.

Μπορεί να ήταν λαδιάρης, μπορεί να ήταν επίορκος, μπορεί να ήταν κάθαρμα ο συνδικαλιστής, γιατρός όμως δεν ήταν. Ο υπουργός είχε πει ψέμα και το είχε πει εσκεμμένα. Ήθελε να αιωρείται για τρεις ώρες, από τις 3 που κατέφτασαν τα sms, μέχρι τις 6 που δόθηκε η συνέντευξη, η υποψία ότι είχαν πιαστεί...
στα πράσα γιατροί συνδικαλιστές. Οι μεγάλοι εχθροί του Αδώνιδος είναι οι γιατροί, αυτοί έχουν τον πιο ισχυρό δεσμό με τον κόσμο, αυτούς θέλει να αποδυναμώσει, γι' αυτούς έπρεπε να αιωρηθεί η συκοφαντία. Δεν αιωρήθηκε απλώς η συκοφαντία, κατακάθισε και στα συνήθη δεξιά site, έφτασε μέχρι τα κρόουλ, τις ειδήσεις που περνάνε από κάτω ενός καναλιού, που στις 7.30, όταν όλα ήταν γνωστά, έγραφε για επίορκους συνδικαλιστές γιατρούς.

Τα ψέματα του τηλεβιβλιοπώλη είχαν και συνέχεια. Ο συνδικαλιστής που δωροδοκήθηκε, είπε ο Άδωνις στους δημοσιογράφους, ήταν μέλος της ΠΑΣΚΕ, προσφάτως όμως είχε γίνει αντιμνημονιακός αριστερός. Το πιάσατε το υπονοούμενο καμάρια μου; Κρυφοσυριζαίος ήταν ο λαδιάρης. Να ποιοι είναι αυτοί που θέλουνε να μας κυβερνήσουνε. Δεν είναι απλώς ψέμα, είναι πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας. Ο εγκαλούμενος ήταν ενεργό μέλος της ΠΑΣΚΕ, είχε εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ πριν από τρεις μήνες, είχε γίνει πρόεδρος με τις ψήφους της ΠΑΣΚΕ και τις ΔΑΚΕ και η μόνη που τον καταψήφισε ήταν η παράταξη της ριζοσπαστικής Αριστεράς στη "Σωτηρία". Κλασικός γκεμπελισμός: Όσο πιο τρανταχτό είναι το ψέμα τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να γίνει πιστευτό από τους ευκολόπιστους.

Πατώντας στα αλλεπάλληλα ψέματά του, ο υμνητής του φασίστα Κώστα Πλεύρη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τους συνδικαλιστές, όλους τους συνδικαλιστές, και ότι όσο πιο πολύ φωνάζει κάποιος, τόσο πιο ύποπτος είναι. Αυτός άλλωστε είναι ο στόχος του Άδωνι, ο στόχος του καθεστώτος: Να κατασυκοφαντήσει και εντέλει να φιμώσει εκείνους που αντιστέκονται, εκείνους που φωνάζουν. Το καθεστώς χρησιμοποιεί τις βρομιές του και τις βρομιές των ανθρώπων του, των εργοδοτικών συνδικαλιστών εν προκειμένω, για να σπιλώσει ό,τι έχει μείνει ακόμη καθαρό.

Μέσα σε ένα τρίωρο ο Γεωργιάδης προσέφερε άψογα μαθήματα φασιστικής προπαγάνδας. Τα ξέρει άλλωστε αυτά, έχει διαλαλήσει όλα τα σχετικά βιβλία.