Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Αύξηση 1.800 ευρώ στους μισθούς της ΔΕΗ

Το κράτος εν κράτη ΔΕΗ βρήκε την κατάλληλη στιγμή με πλάτη την "αριστερή" κυβέρνηση να δώσει έναν μισθό επιπλέον στους εργαζόμενους.

Η διοίκηση της ΔΕΗ και η ΓΕΝΟΠ υπέγραψαν αναμεταξύ τους να αυξήσουν τους μισθούς εργαζομένων, αυξήσεις τις οποίες θα τις χρεωθούν οι καταναλωτές.

Είναι ακόμη μια απόδειξη ότι η ΔΕΗ δρα ως μεμονωμένη επιχείρηση χωρίς να δίνει λογαριασμό στο Κράτος αν και ο κύριος Λαφαζάνης επιμένει...
να μάς λέει ότι η ΔΕΗ είναι κρατική και μόνο κρατική.

Κατά τουλάχιστον 1,800 ευρώ αύξηση τον χρόνο θα παίρνουν από σήμερα και στο εξής οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ.

Με βάση τη νέα τριετή συλλογική σύμβαση εργασίας οι εργαζόμενοι που αγγίζουν τις 15.000 δικαιούνται πλέον τρία επιδόματα. Το κυριότερο είναι το επίδομα σίτισης που είναι 6 ευρώ την ημέρα, με κόστος περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για τη ΔΕΗ. Το επίδομα σίτισης επί της ουσίας αποτελεί αύξηση κατά έναν μισθό το χρόνο για τους εργαζόμενους. Με τη νέα σύμβαση οι εργαζόμενοι δικαιούνται επίσης το επίδομα ευδόκιμης παραμονής και το επίδομα παραμονής. Το μεν πρώτο το λαμβάνουν όσοι έχουν φτάσει στο ανώτατο μισθολογικό κλιμάκιο αλλά λόγω των αλλαγών στο ασφαλιστικό δεν μπορούν να βγουν σε σύνταξη, ενώ το επίδομα παραμονής το λαμβάνουν οι εργαζόμενοι που έμειναν στάσιμοι λόγω ανικανότητας ΄'η έλλειψης προσόντων. Ταυτόχρονα οι συνδικαλιστές θα μπορούν να πληρώνονται κανονικά τη βάρδιά τους ενώ βρίσκονται σε συνδικαλιστική άδεια.

Στον τοίχο

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΗ Α.Ε.