Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Ευρώπη των χαρτιών

Ξέρετε γιατί, αν, με τη φορά που έχουν πάρει τα πράγματα και αν αυτή συνεχίσει ως έχει, σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα το "Έξω από την ΕΕ" θα πάρει πάνω από 60%;

Διότι όλο και περισσότερο η ΕΕ φαίνεται ως μία ετοιμόρροπη κατασκευή που κανείς σοβαρός άνθρωπος δε θεωρεί ότι έχει μέλλον.

Διότι, μετά τα γεγονότα της Ουκρανίας, έγινε φανερό και στον πιο ευρωκαλόπιστο ότι ΕΕ σημαίνει αδίστακτη χειραγώγηση πολιτικών σε τρίτες χώρες και άνοιγμα του δρόμου για...
τοπικούς και γενικευμένους πολέμους.

Διότι όλο και περισσότερο η νεοφιλελεύθερη συνταγή που αποτελεί το μονόδρομο της ΕΕ φαίνεται ότι δεν έχει μέλλον, παρά μόνο για αυτούς που την έφτιαξαν: Τους καπιταλιστές και τα ποικιλώνυμα τσιράκια τους, πολιτικούς, θινκ τανκ και λοιπά τσογλάνια.

Διότι, πάνω απ' όλα, φιλοευρωπαϊστής για έναν κανονικό άνθρωπο στην Ελλάδα σημαίνει κάποιο τυπάκι που κονομάει από τα ευρωπρογράμματα, ως επιχειρηματίας ή ως τσιράκι του επιχειρηματία ή κάποιο χάπατο που πιστεύει ότι δε θα έχει κѠλ⓪χαρτο, αν βγει από την ΕΕ.

Εν κατακλείδι, το ρεύμα υπέρ της εξόδου από την ΕΕ διογκώνεται σε βαθμό ανάλογο της προβολής της ως προϋπόθεσης να καταναλώνουμε χαρί υγείας. Όταν η πολιτική στηρίζεται σε κѠλ⓪επιχειρήματα, ο ήλιος είναι βέβαιος για τον κόσμο.