Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Εγκρίθηκε ο ELA για τις ελληνικές τράπεζες - Σκουρλέτης -> ΑΝΤ1 και Πρώτο Θέμα διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τις τράπεζες παραβιάζοντας την νομοθεσία


Προειδοποίηση Σκουρλέτη σε ΑΝΤ1 και Πρώτο Θέμα 
Μια προειδοποίηση απέστειλε μέσω twitter την Τετάρτη το βράδυ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, προς τον ΑΝΤ1 και το Πρώτο Θέμα για τις τρομοκρατικές τους ειδήσεις αναφορικά με τις τράπεζες. 

Ουσιαστικά το αίτημα Στουρνάρα για δεκαπενθήμερη στήριξη μεταφράζεται...
σε ρευστότητα μόνο για τις επόμενες 15 ημέρες... 
Από left





Εγκρίθηκε ο ELA για τις ελληνικές τράπεζες
Εγκρίθηκε η γραμμή παροχής έκτακτης ρευστότητας προς τις συστημικές ελληνικές τράπεζες, όπως αναμενόταν σήμερα, από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), έπειτα από σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει η Τράπεζα της Ελλάδος.

Προκειμένου να αποφορτιστούν οι πιέσεις στη ρευστότητα που συνεχίζονται, με τη σταθερά υψηλή εκροή καταθέσεων καθημερινά και την ανάγκη διατήρησης διαθέσιμης ρευστότητας για την κάλυψη εντόκων γραμματίων, άνοιξε με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της EKΤ, η εναλλακτική του Emergency Liquidity Assistance (ELA) για τις ελληνικές τράπεζες που ενέκρινε το ελληνικό αίτημα.

Με βάση τους κανόνες της ΕΚΤ, το πρόγραμμα θα ανανεώνεται κάθε δύο εβδομάδες.

Σημειώνεται ότι μέσω του μηχανισμού ELA η Τράπεζα της Ελλάδος ΕΛΛ-1,41% θα δέχεται τίτλους ως εγγυήσεις από τις ελληνικές τράπεζες ώστε να παρέχει τη ρευστότητα που αιτείται με επιτόκιο 1,55%.

Από naftemporiki