Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Ποιος πιστεύει πλέον τον κύριο Σαμαρά…

Αφού διαπίστωσε ότι η επιδρομή εκφοβισμού των ψηφοφόρων δεν έχει το αναμενόμενο αντίκρισμα, γιατί αφενός είναι πολυχρησιμοποιημένη και αφετέρου ολοένα και περισσότεροι Έλληνες ζουν τα χειρότερα, οπότε δεν έχουν λόγο να φοβούνται την κυβερνητική αλλαγή, ο Αντώνης Σαμαράς άνοιξε το σακί των «θα».

Αυτός, που υποτίθεται ότι είναι ορθολογιστής, μετρημένος και απεχθάνεται...
την υποσχεσιολογία, άρχισε να «μοιράζει», παρουσιάζοντας το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ:

Σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ, μείωση των φορολογικών συντελεστών εισοδήματος και επενδύσεων, κατάργηση τεκμηρίων διαβίωσης και το πόθεν έσχες από την πρώτη κατοικία, προστασία πρώτης κατοικίας, δημιουργία 770.000 νέων θέσεων εργασίας και διατήρηση επιπέδου συντάξεων. Βέβαια αυτές οι υποσχέσεις δόθηκαν, ενώ απεκρύβησαν οι πραγματικές δεσμεύσεις του ίδιου του πρωθυπουργού στους δανειστές στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου για συγκεκριμένα μέτρα λιτότητας.

Το θέμα λοιπόν δεν είναι τι λέει ο Α. Σαμαράς, αλλά ποιος τον πιστεύει όταν:

►  Εμφανιζόταν μέχρι τους τελευταίους μήνες του 2011 αταλάντευτα αντιμνημονιακός και στη συνέχεια κάνοντας την κωλοτούμπα της δεκαετίας έγινε πειθήνιο όργανο των δανειστών.

►  «Διερρήγνυε τα ιμάτιά του» το 2012 για σκληρή διαπραγμάτευση με τους Γερμανούς εφόσον γινόταν πρωθυπουργός, για να τεθεί κατόπιν στην …υπηρεσία της Α. Μέρκελ.

►  «Δεσμευόταν» πριν τις εκλογές του 2012 ότι θα αποκαθιστούσε τις αδικίες των μνημονίων, με πρώτους τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους οποίους ξέχασε αμέσως.

►  «Εγγυόταν» χιλιάδες θέσεις εργασίας με νέες επενδύσεις, που ουδείς είδε.

►  Έταζε στους μικροομολογιούχους αποκατάσταση για το άδικο κούρεμα, για να «σφυρίζει αδιάφορα» μετά και να τους κυνηγάει με αστυνομικές δυνάμεις όταν τολμούσαν να διαμαρτυρηθούν.

►  Εξήγγειλε κατάργηση του χαρατσιού, για να το αντικαταστήσει με τον χειρότερο ΕΝΦΙΑ.

►  Υποσχόταν φοροελαφρύνσεις, για να προχωρήσει στη μεγαλύτερη φοροεπιδρομή, που γνώρισαν οι Έλληνες.

►  Διατράνωνε τη βούλησή του να εξυγιάνει το δημόσιο και να επιβάλλει την αξιοκρατία, για να βολέψει παντού «ημετέρους».

Αυτά είναι μόνο κάποια από τα σημεία εξαπάτησης του ελληνικού λαού, προκειμένου ο Α. Σαμαράς να υφαρπάσσει την ψήφο του στις εκλογές του 2012. Συνεπώς, σήμερα δεν τον πιστεύουν ούτε οι αυλικοί του, ξέροντας κι αυτοί ότι τα λόγια του είναι κάλπικα.

Του Δημήτρη Κυριακόπουλου από hitandrun