Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Τη ΣΥΝεργασία την κάνατε κουρέλι, τώρα τι κάνουμε σύντροφε Κουβέλη;

Ματαιώνεται το reunion στην Κουμουνδούρου

Aνακούφιση αισθάνονται οι περισσότεροι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ από το οριστικό (;) ναυάγιο της κοινής καθόδου με τη ΔΗΜΑΡ στις εθνικές εκλογές. Η Νέα Δημοκρατία ισχυρίζεται ότι ο Τσίπρας εξαπάτησε τον Κουβέλη και τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ώστε οι τελευταίοι να μην ψηφίσουν τον δεξιό Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αν ωστόσο οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δεν ψήφισαν βάση αρχών αλλά γιατί...
τους υποσχέθηκαν καρέκλες είναι άξιοι της μοίρας τους.

Αποχαιρέτα τη ΔΗΜΑΡ που χάνεις

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε αποδεκτούς τους όρους της ΔΗΜΑΡ. Ο Φώτης Κουβέλης φέρεται να αρνήθηκε να διεκδικήσει την εκλογή οτυ με σταυρό και ήθελε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Η πραγματικότητα είναι ότι ο Φώτης Κουβέλης θα ήταν ο μόνος από τη ΔΗΜΑΡ που θα εκλεγόταν άνετα στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ οπότε διατηρούμε μια μικρή επιφύλαξη για αυτό. Στελέχη της ΔΗΜΑΡ μιλούν για «ταπεινωτική πρόταση» του Τσίπρα με την οποία απορρίπτεται τόσο η διαβεβαίωση για πάση θυσία παραμονή στο ευρώ όσο και η πολιτική και οργανωτική αυτονομία των βουλευτών! Δηλαδή η ΔΗΜΑΡ περίμενε να εκλέξει βουλευτές με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και αυτοί να είναι ελεύθεροι να στηρίξουν πάλι τη Νέα Δημοκρατία!

Πανούσης: Το 0,5% δεν μπορεί να επιβάλλει όρους στο 35%


Αντίθετος εξ’αρχής στη συμμαχία δηλώνει ο βουλευτής Γιάννης Πανούσης. «Δεν μπορεί το 0,5% να επιβάλει τους όρους του στο 35%.. και σωστά δεν γίνεται…» είπε.
Ο καθηγητής προτείνει η ΔΗΜΑΡ να μην κατέβει στις εκλογές (να βαρέσει κανόνι ουσιαστικά) αλλά να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ στη λογική της κυβερνώσας αριστεράς.

ΔΗΜΑΡ τετέλεσται


Είτε η ΔΗΜΑΡ τελικά κατέβει σε μια συνεργασία απελπισίας με τους Οικολόγους Πράσινους χωρίς πολλές ελπίδες να ξεπεράσει έστω το 1%, είτε επιλέξει την αποχή ο αυτόνομος ρόλος της έχει τελειώσει. Τα περισσότερα στελέχη θα επιστρέψουν στην Κουμουνδούρου ενώ τους υπόλοιπους τους περιμένει η αποστρατεία, ενώ κάποιοι φιλόδοξοι ίσως αναζητήσουν νέες περιπέτειες σε θρούμπες και ‘Ελη.

Από mao