Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Σαμαράς τέλος. Παραδίδει στον Τσίπρα.

Όσο και αν το σύστημα προσπαθεί να το εμφανίσει λίγο λίγο με δόσεις, η πρωτιά στις εκλογές της επόμενης Κυριακής έχει κριθεί οριστικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα. Έπειτα από την νομική απελευθέρωση της δημοσίευσης των δημοσκοπήσεων, μπορούμε να έχουμε τώρα μια πιο ασφαλή εικόνα, σε αντίθεση με τη σερνόμενη στο παρελθόν φημολογία.

Κανείς πλέον δεν αγωνιά για το θέμα της πρωτιάς. Αντίθετα, τα θέματα που απασχολούν πλέον τους πάντες είναι:...

1) Αν θα υπάρξει αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ. Σαμαράς και οι υπόλοιποι αρχηγοί, μάχονται να κόψουν την αυτοδυναμία του Τσίπρα, ώστε να υπάρξει πολιτική επιβίωση αλλά και απόλυτος έλεγχος από τα συμφέροντα των υπολοίπων κομμάτων πάνω στις πολιτικές εξελίξεις. 2) Αν η ΧΑ θα είναι η τρίτη δύναμη της Βουλής. Αν συμβεί αυτό, τότε θα αναγκαστούν οι υπόλοιποι (πλην ΚΚΕ) να σχηματίσουν όπως όπως κυβέρνηση με την πρώτη εντολή, μη αφήνοντας σε καμία περίπτωση να πάει η εντολή στην ΧΑ. 3) Αν θα μπουν στη Βουλή ΑΝΕΛ και ΚΙΔΗΣΟ. Η είσοδος ή μη στη Βουλή αυτών των κομμάτων, εκτός από την ίδια την πολιτική τους επιβίωση, θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ότι αφορά την πολιτική τύχη του νυν πρωθυπουργού, σε περίπτωση αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουμε παραίτηση του κ. Σαμαρά την ερχόμενη Κυριακή το βράδυ. Ο κ. Σαμαράς δεν είναι μόνιμος αρχηγός της ΝΔ, όπως ήταν οι παλιοί αρχηγοί στα κόμματα που οι ίδιοι δημιουργούσαν. Σε διαφορετική περίπτωση θα παραμείνει για λίγο καιρό στην ηγεσία της ΝΔ, μέχρι να ορθοποδήσει η νέα κυβέρνηση. Μετά, τα πολιτικά τζάκια της ΝΔ θα τον εξαφανίσουν πολιτικά.

Από hassapis-peter