Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΓΑΠ στέλνει τον Βενιζέλο εκτός βουλής

 “ Με το νέο κόμμα, ο Παπανδρέου τελειώνει οριστικά τον Βενιζέλο που τρέμει ” 
Tρομοκρατημένος είναι ο Βενιζέλος, αλλά και οι στενοί του συνεργάτες, από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου για τη δημιουργία νέου κόμματος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος γνωρίζει ότι η δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα από τον Γιώργο Παπανδρέου, πιθανότατα θα οδηγήσει τον ίδιο και το κόμμα του εκτός βουλής. Οι φόβοι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν περιορίζονται μόνο σε πολιτικό επίπεδο. Αντιθέτως έχουν να κάνουν...
με άλλες υποθέσεις, σε άλλο επίπεδο, μιας και αν το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρει να είναι στην επόμενη βουλή, τότε ο ο ίδιος δεν θα καλύπτεται από τη βουλευτική ασυλία.

Όπως λένε όσοι γνωρίζουν καλά τα του ΠΑΣΟΚ, "η βάση του εναπομείναντος και άλλοτε κραταιού κινήματος είναι στην πλειοψηφία της Παπαναδρεϊκή. Μάλιστα ο Βενιζέλος θα ψάχνει με το μικροσκόπιο να βρει ψήφους από τη Θεσσαλία και κάτω, αφού οι όποιες δυνάμεις διαθέτει περιορίζονται στη Θεσσαλονίκη και στη βόρειο Ελλάδα".

Κάπως έτσι εξηγούνται λοιπόν οι οργισμένες ανακοινώσεις και τα παρακάλια του Βενιζέλου προς τον Παπανδρέου να μην εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ και να μην ανακοινώσει την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα την επομένη της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε μεταξύ άλλων αναφορικά με την προοπτική δημιουργίας νέου φορέα από τον Γιώργο Παπανδρέου «μια τέτοια ενέργεια θα γινόταν χωρίς εμφανή πολιτικό λόγο, χωρίς ιστορική λογική, χωρίς συλλογικό πολιτικό στόχο. Αντιθέτως θα συνιστούσε προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου και στους ιστορικούς αγώνες της παράταξης».

Όμως, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ξεχνά τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραμάτισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος το 2011, όταν πίεσε για την αποκαθήλωση του πρώτου από την πρωθυπουργία. Όπως σημειώνουν με νόημα κύκλοι προσκείμενοι στον πρώην πρωθυπουργό "Όλα εδώ πληρώνονται".

Από Periodista