Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

168 οι ψήφοι στον Σταύρο Δήμα - ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ Σαμαρά!

Τόση φασαρία, τόσες (άθλιες) μεθοδεύσεις, τόση προπαγάνδα για το τίποτα: Το μόνο που κατάφεραν οι Σαμαράδες ήταν να φτάσουν τους 168 ψήφους υπέρ του Σταύρου Δήμα και είναι σαφές ότι τα νούμερα για την παραμονή των μνημονιακών στη εξουσία δε τους βγαίνουν με ΤΙΠΟΤΑ!
   
 Ολοκληρώθηκε το πρωί της Τρίτης η δεύτερη ψηφοφορία για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούση Βουλή και το αποτέλεσμα της ήταν:...

168 βουλευτές ψήφισαν Σταύρο Δήμα, 131 βουλευτές ψήφισαν "παρών" ενώ απουσίαζε ένας βουλευτής (συγκεκριμένα η Μαρία Τσαρουχά Κόλλια των ΑΝΕΛ που είναι κλινήρης, δήλωσε όμως με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής ότι θα ψήφιζε "παρών").
   
Επομένως, η διαδικασία οδηγείται όπως αναμενόταν σε τρίτη ψηφοφορία η οποία και θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Δευτέρας 29 Δεκεμβρίου (12.00 μμ) οπότε και θα μπει οριστικά τέλος στη μνημονιακή συγκυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου.

Να θυμίσουμε ότι στην πρώτη ψηφοφορία το αποτέλεσμα ήταν 160 Σταύρος Δήμας, 135 "παρών" ενώ πέντε βουλευτές απουσίαζαν.
Aπό που ήρθαν οι οκτώ επιπλέον ψήφοι για την υποψηφιότητα Δήμα; Σημειώστε τα ονόματα, εκλογές έρχονται!
   
Οι ανεξάρτητοι βουλευτές που άλλαξαν την ψήφο τους στη δεύτερη ψηφοφορία είναι οι:\
   
Παναγιώτης Μελάς: Ψήφισε «Ναι» στη δεύτερη ψηφοφορία ενώ στη πρώτη είχε ψηφίσει «Παρών»
Βασίλης Οικονόμου : Ψήφισε «Ναι» στη δεύτερη ψηφοφορία ενώ στη πρώτη είχε ψηφίσει «Παρών»
Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος: Ψήφισε «Ναι» στη δεύτερη ψηφοφορία ενώ στη πρώτη απουσίαζε
Γιώργος Κασαπίδης: Ψήφισε «Ναι» στη δεύτερη ψηφοφορία ενώ στη πρώτη απουσίαζε
Μίκα Ιατρίδη: Ψήφισε «Ναι» στη δεύτερη ψηφοφορία
Ιωάννης ΚουράκοςΨήφισε «Ναι» στη δεύτερη ψηφοφορία
Στάθης Μπούκουρας: Ψήφισε «Ναι» στη δεύτερη ψηφοφορία ενώ στη πρώτη απουσίαζε
Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος: Ψήφισε «Ναι» στη δεύτερη ψηφοφορία ενώ στη πρώτη απουσίαζε

Το θέμα είναι ότι τα μαξιλαράκια τελείωσαν, οι πρόθυμες κρυφομνημονιακές... Ιφιγένειες επίσης και ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο βλέπουν ξεκάθαρα ότι κανένα τρικ, καμία απειλή, καμία μεθόδευση, καμία παρασκηνιακή διεργασία δεν τους έχει απομείνει για να συνεχίσουν αν υπηρετούν τις εντολές της Μέρκελ.
Το μόνο που μένει για να επικυρωθεί η αλλαγή σελίδας στην πατρίδα μας είναι η τρίτη ψηφοφορία το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας όπου και θα επιβεβαιωθεί ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ έχει φτάσει η ώρα να μιλήσει ο δοκιμαζόμενος από τα μνημονιακά βασανιστήρια ελληνικός λαός!
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ Σαμαρά.
Αλ. Τσίπρας: «Η χώρα γυρνάει σελίδα»
   

Απόλυτα βέβαιος για την αδυναμία επίτευξης των 180 βουλευτών και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες στα τέλη Γενάρη εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος της Βουλής.
 

«Ούτε η βουλή ούτε ο λαός θα δώσουν λευκή επιταγή στον κύριο Σαμαρά για συνέχιση των μνημονίων και την εφαρμογή των προαπαιτούμενων της λιτότητας που κόβουν συντάξεις, ακριβαίνουν φάρμακα λεηλατούν την κοινωνία και μισθούς» τόνισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  «Με την καινούργια χρονιά, η χώρα γυρνάει σελίδα με ισχυρή λαϊκή εντολή για πραγματική διαπραγμάτευση. Με αισιοδοξία θα τα καταφέρουμε» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, ευχόμενος Καλά Χριστούγεννα..
        
«Οι εκλογές είναι μονόδρομος» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ    
«Είναι φανερό πως ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών δεν δίνει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση να εφαρμοσει τα νέα μέτρα. Η κυβέρνηση κατάφερε να συγκεντρώσει μόνο 168 ψήφους, εκ των οποίων και εκ των οποίων και δύο χιτλερικες (Μπούκουρα και Αλεξόπουλου). Όλα δειχνουν ότι και στην 3η ψηφοφορια δεν θα επιτευχθεί ο αριθμός των 180 βουλευτών. Οι εκλογές ειναι μονόδρομος» ήταν το πρώτο σχόλιο από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά το τέλος της διαδικασίας.

Π. Καμμένος: «Έρχεται η απελευθέρωση της χώρας από τα μνημόνια»
   
Την πεποίθηση του ότι η χώρα οδηγείται σε εκλογές, οι οποίες και θα σημάνουν την απελεθεύρωση του ελληνικού λαού από τον μνημονιακό ζυγό εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος!

«Να είναι σίγουρος ο λαός ότι η ελπίδα έρχεται και με την απελευθέρωση της χώρας από τα μνημόνια και τις πολιτικές που επιβάλλουν οι ξένοι κατακτητές, οι τραπεζίτες και οι δανειστές» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά την οποία ο Σταύρος Δήμας συγκέντρωσε 168 ψήφους.
«Είμαστε όρθιοι οι ΑΝΕΛ και θα παραμείνουμε μέχρι τέλους, τα "μαξιλάρια" θα ακολουθήσουν την τύχη όλων εκείνων που παραβίασαν τη λαική εντολή» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.
 
Από toxwni