Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Η iefimerida και η εκτέλεση συμβολαίων (πολιτικού) θανάτου

Α, πα, πα, πα δεν το πιστεύω!

Η βδομάδα μπήκε άσχημα. Ορμάει περιχαρής στο γραφείο μου ο Βλάσης ο Εκσυγχρονιστής, το αγλάισμα του Μνημονίου.
- Τα ΄δες τα χάλια με τον μυστικό δείπνο στο Κολωνάκι;
- Το είδα αλλά δεν φαίνεται πειστικό.
- Μα το γράφει η iefimerida.
- Ε, γι΄ αυτό.
Ξανασκύβω στην οθόνη μου. Το δημοσίευμα είναι κατηγορηματικό και έχει μάλιστα 8 φωτογραφίες. Οι 2 είναι μοντάζ και οι υπόλοιπες...
καθαρά «αρχιτεκτονικές».
                
24|11|2014 12:36
Εκπληκτοι οι θαμώνες του πριβέ κλαμπ Salon de Bricolage, στο κέντρο του Κολωνακίου, είδαν, πριν από 10 ημέρες, μια απρόσμενη συντροφιά να παίρνει θέση ανάμεσά τους. Τον Αλέξη Τσίπρα, επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συνόδευε δύο υπέρκομψες και βαθύπλουτες κυρίες, τη Γιάννα Αγγελοπούλου και τη Μαριάννα Λάτση. Στην παρέα βρίσκονταν και οι δύο νέοι γόνοι των οικογενειών, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος και ο Πάρις Κασιδόκωστας».

- Στάσου ρε Βλάση. Θυμάσαι το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» και του συγκοινωνούντος αγγείου, της iefimerida για κείνη τη βουλευτίνα της ΔΗΜΑΡ που εγκαινίασε το ξενοδοχείο της στη Βόνιτσα;
- Κάτι θυμάμαι.
- Ωραία. Δες το πρώτο για την κ. Νίκη Φούντα.
      
«Το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό κατοχυρώνει την εθνική καταστροφή – Ποιοι πήγαν στην εκδήλωση Τσίπρα για τον αιγιαλό
16/07/201419:49
Στην εκδήλωση που διοργάνωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη από τη ΔΗΜΑΡ το «παρών» έδωσαν οι Νίκη Φούντα και Θράσος Φωτεινός – Από το Ποτάμι ο Παύλος Ελευθεριάδης και ο Στέφανος Ψημένος – Ακόμη, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Βασίλης Οικονόμου και Οδυσσέας Βουδούρης, εκπρόσωποι από την τοπική αυτοδιοίκηση και από τον πνευματικό κόσμο…».
    
- Αν θυμάσαι η ομιλία της Φούντα ήταν από τις πιο καταγγελτικές εναντίον της εκποίησης των ακτών και καταχειροκροτήθηκε.
- Κάτι θυμάμαι.
- Μέχρις ότου ένα «ξεκάρφωτο» δημοσίευμα, με 13 φωτογραφίες, αναρτήθηκε πάλι στο iefimerida, 35 μέρες αργότερα:
    
21|08|2014 8:41
Τις δραστηριότητές της εκτός πολιτικής και συγκεκριμένα στον ξενοδοχειακό τομέα επεκτείνει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα. Η 34χρονη αρχιτεκτόνισσα κατασκεύασε ένα συγκρότημα πέντε υπερπολυτελών βιοκλιματικών κατοικιών στα Παλιάμπελα της Βόνιτσας.
Το συγκρότημα «Μάνα Γη» βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη θάλασσα και αποτελείται από πέντε κατοικίες κατασκευασμένες με βάση τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής».
    
- θες και τη συνέχεια; Στις 11 Οκτωβρίου διαβάζουμε στα Parapolitika:

«Ψηφίζει Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Νίκη Φούντα

Ένα βήμα από την έξοδο της ΔΗΜΑΡ η βουλευτής Αιτωλοακαρνανία
Η ΔΗΜΑΡ κατά τη διάρκεια της χθεσινής ψηφοφορίας τήρησε σύσσωμη την γραμμή του Φώτη Κουβέλη για «όχι» στην ψήφο εμπιστοσύνης. Η Νίκη Φούντα βέβαια διαχωρίζει την ψήφο εμπιστοσύνης από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ανοίγοντας έτσι τον δρόμο τόσο για τη διαγραφή της από τη ΔΗΜΑΡ, αφού σπάει τη γραμμή, όσο και για ενίσχυση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για την προεδρική εκλογή.
Σε συνέντευξή της η Νίκη Φούντα στην «Ελευθεροτυπία» εκφράζει την αντίθεσή της με τη σύνδεση της προεδρικής εκλογής με πρόωρες εκλογές και δηλώνει ότι θα ψηφίσειβάσει αξιοσύνης προσώπου και με σεβασμό στο Σύνταγμα’».
    
- Υπονοείς πως αν κάποιος ξέχασε ένα τιμολόγιο ΦΠΑ για κανένα πόμολο του ξενοδοχείου, μπορεί να μεταβάλει πολιτική στάση; Για να μη φάει ένα προστιμάκι από το ΣΔΟΕ; Δεν γίνονται αυτά. Ξεκόλλα, ρε Ονούφριε!
- Έτσι έλεγε και η κ. Κατερίνα Μάρκου, όταν δέχτηκε τον Μάιο την πρώτη «προειδοποιητική βολή», αρκετά ανώδυνη:
    
29|05|2014 19:23
Ως πολιτικός, είναι λογικό ότι οι ορκωμοσίες στις οποίες θα δίνει το παρών πλέον να έχουν να λαμβάνουν χώρο στη Βουλή. Η Κατερίνα Μάρκου θυμήθηκε όμως για λίγο τα φοιτητικά της χρόνια και βίωσε μία αντίστοιχη εμπειρία στο Πανεπιστήμιο.
Η βουλευτής Β” Θεσσαλονίκης της ΔΗΜΑΡ πήρε, με δύο χρόνια καθυστέρηση όπως είπε, στα χέρια της το πτυχίο της και έκανε ότι και οι υπόλοιποι φοιτητές σε τέτοιες περιστάσεις. Πόζαρε περιχαρής με την τήβεννο και μοιράστηκε τον ενθουσιασμό της στα social media».
    
- Αυτό Βλάση μου, δεν ήταν τίποτα μπροστά στον οχετό κιτρινισμού που ακολούθησε, συνοδευόμενο από 15 «γαργαλιστικές» φωτογραφίες, στις 30 Ιουνίου 2014.
    
30|06|2014 11:51
O πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων Θανάσης Οικονόμου και η νυν βουλευτής ΔΗΜΑΡ Κατερίνα Μάρκου απασχόλησαν τη δημοσιότητα (σ.σ. με πρώτη και καλύτερη την iefimerida) με την προσωπική τους ζωή. Παρότι διαμαρτυρήθηκαν γιατί η διαφαινόμενη ερωτική τους σχέση που έγινε αφορμή για δύο διαζύγια αφορά μόνο τους ίδιους και όχι τα ΜΜΕ, όπως δηλώνουν, εντούτοις η προσωπική ζωή πολιτικών και δημοσίων προσώπων, κυρίως όταν σχολιάζεται καλοπροαίρετα, δεν αποτελεί παραβίαση ιδιωτικού χώρου».
    
Στα βοθρολύματα που ακολουθούν περιλαμβάνονται εκφράσεις που θα ζήλευε ακόμη και ο …Μάκης.

«Η πρώην, πλέον, σύζυγος του Θανάση Οικονόμου κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του και προέβη σε σοβαρές καταγγελίες ενώ ανέφερε ότι ο λόγος του διαζυγίου είναι ο ερωτικός δεσμός που διατηρεί ο πρώην βουλευτής με την νυν βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Κατερίνα Μάρκου.
…Ωστόσο, θέμα συζήτησης εντός και εκτός Βουλής έχει γίνει τελευταία η έλξη και το ξαφνικό ειδύλλιο ανάμεσα στους δύο πολιτικούς, ένας ξαφνικός έρωτας που οδήγησε και τους δύο στη διάλυση των προηγούμενων γάμων τους.
…Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τα όσα περιγράφονται στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε σε βάρος του πρώην βουλευτή η 37χρονη πρώην σύζυγός του και έφερε στο φως, αποκλειστικά η εφημερίδα Πρώτο Θέμα. 
    
…Το μυστήριο, για την ανεξήγητη μέχρι τότε συμπεριφορά του πρώην βουλευτή λύθηκε λίγους μήνες αργότερα. Η οικογένεια Οικονόμου βρισκόταν καθ” οδόν προς την Αθήνα για εξετάσεις των παιδιών, όταν ο βουλευτής έλαβε στο κινητό του ένα τηλέφωνο: «Μωρό μου, είμαι Αθήνα, παράτα τα όλα και έλα», έγραφε, σύμφωνα με την αίτηση της πρώην συζύγου του. Ακολούθησε εξομολόγηση του βουλευτή. «Ευθέως μου ομολόγησε ότι διατηρεί ερωτική σχέση-δεσμό με την κυρία Αικατερίνη Μάρκου, βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. στη Θεσσαλονίκη».
    
…Η απάντηση της κυρίας Μάρκου: Κύριοι, παρότι στεναχωρούμαι για μια σχέση ανθρώπων που κατέληξε στα δικαστήρια, δηλώνω ρητά ότι η διάσταση των συζύγων και όλη αυτή η εξέλιξη δεν με αφορά και δεν οφείλεται σε εμένα, από καμία άποψη.
    
Πιστεύω πως η ζωή μου, δημόσια και ιδιωτική, είναι τέτοια που δεν έδωσε ποτέ αφορμή για αναφορές σαν αυτές που γίνονται στο δικόγραφο και στο δημοσίευμα που το υιοθέτησε φωτογραφικά».

 - Το κερασάκι, «αθώε» Βλάση, ήρθε μια βδομάδα αργότερα:
    
10|07|2014 9:35
Άλλο ένα ρήγμα στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ και στην κοινοβουλευτική του ομάδα, καθώς το πρωί της Πέμπτης η βουλευτής Β” Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου απέστειλε επιστολή στον Φώτη Κουβέλη δηλώνοντας την απόφασή της να ανεξαρτητοποιηθεί.
Στην επιστολή της κάνει λόγο για «διάλογο κωφών», μετά την εκλογική ήττα στις Ευρωεκλογές, αλλά και για «δυσάρεστη κατάσταση» στο κόμμα. Μάλιστα χαρακτηρίζει τους μηχανισμούς του: «παλιοκομματικούς, κλειστούς και αυτιστικούς», ενώ σημειώνει πως υπήρξαν και επιθέσεις εις βάρος της».
    
- Ξέχασες, Βλάση μου πως όλη η έρευνα του ΣΔΟΕ έχει εντοπιστεί σε 200 βουλευτές, τη στιγμή που μένει σχεδόν ανέγγιχτη η λίστα Λαγκάρντ; Ξέχασες το ξετίναγμα της …πεθεράς του Καμένου, του πεθερού του Γιοβανόπουλου; Τον Μητρόπουλο, τον Καμένο, την Βόζενμπεργκ, την Χρυσοβελώνη και τόσους άλλους; Ξέχασες κι αυτό;
    
10|02|2014 14:52
Το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του αναφορικά με τους βουλευτές που εντοπίστηκαν να έχουν στείλει εμβάσματα στο εξωτερικών υποδεικνύει τους Βασίλη Καπερνάρο (ΑΝΕΛ), Βασίλη Κικίλια (ΝΔ) και Μαρία Ρεπούση (ΔΗΜΑΡ), καθώς και τις συζύγους των βουλευτών Νίκου Σιφουνάκη και Βασίλη Καπερνάρου».
    
- Συμπτώσεις. Δεν δέχομαι πως υπεύθυνοι πολιτικοί μπορεί να επηρεάζονται, αν έκαναν μια «στραβοτιμονιά».
- Ίσως όχι όλοι. Να στο θέσω αλλιώς, Βλάση. Εσύ τι θα ψήφιζες για Πρόεδρο αν ήσουν βουλευτής και κάποιος σε «ειδοποιούσε» πως θα μάθει, από κάποιαν «ανάρτηση», η σύζυγος σου (σ.σ. πολύ δυναμική και εξαιρετικά χειροδύναμη γυναίκα) πως βγαίνεις με την κοκκινομάλλα του κάτω ορόφου;
- Α, καλά που μου το θύμησες, αναφώνησε ο Βλάσης.
Και βγαίνοντας από το γραφείο κάλεσε με το κινητό του την Νταίζη, την ωραία του δευτέρου ορόφου.
Πάντως απάντηση δεν μου έδωσε.
Ξαναγύρισα στο κομπιούτερ μου. Η iefimerida είχε ατάκτως «κατεβάσει», μετά από ομοβροντία διαψεύσεων, το «ρεπορταζ». Το zoornalistas έκλεινε το θέμα αρκετά ψύχραιμα:
    
Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014
To «δείπνο του Aλέξη στο Kολωνάκι» και το «προβοκατόρικο iefimerida»
                                  
To δημοσίευμα της ιστοσελίδας του Χρήστου Ράπτη και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ
Για «δείπνο του Αλέξη (Τσίπρα) με Γιάννα (Αγγελοπούλου) και Μαριάννα (Λάτση) σε πριβέ κλαμπ στο Κολωνάκι» έγραψε το σάιτ του Χρήστου Ράπτη και έγινε το έλα να δεις. Πρώτος αντέδρασε  ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Τσίπρα, Νίκος Παππάς που χαρακτήρισε προβοκατόρικο όχι το δημοσίευμα αλλά το ίδιο το σάιτ  iefimerida. Συγκεκριμένα ο Ν. Παππάς μέσω  twitter σχολίασε:

«
Το προβοκατόρικο iefimerida γράφει για υποτιθέμενο “γεύμα” Τσίπρα στο  Κολωνάκι. Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα δυναμώνει θα δουν πολλά τα μάτια μας» (…)
ΥΓ: Πάντως εάν δεν ισχύει το ρεπορτάζ – που είναι το πιο πιθανό μετά τις έντονες, κατηγορηματικές διαψεύσεις – στο iefimerida έχουν αν μη τι άλλο μεγάλη φαντασία.
    
ΥΓ δικό μου: Και μην ακούσω κανέναν να λέει «Ιδού τι κάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι μέσα στα γραφεία τους». Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος. Ιδιωτικός είμαι, γαμώ την ατυχία μου. Και έχω και συνάδελφο τον Βλάση.

ΟΝΟΥΦΡΙΟΣ ΣΚΩΠΤΗΣ από imerodromos