Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΔΑΠ: Φορτσάκη είσαι το πρυτανάκι μου

Για να πας μπροστά τη χώρα πρέπει να είσαι ΔΑΠίτης, Νεοφιλελέ, κομψός και με επίπεδο.
Ο Τεό Φορτσάκης είναι ο Πρύτανης που την προηγούμενη εβδομάδα έδιωξε αυτούς τους αναρχοάπλυτους από τη συνεδρίαση της Συγκλήτου, όταν οι δεύτεροι αποφάσισαν να παρέμβουν προκειμένου να συζητήσει η Σύγκλητος ανοιχτά τα θέματα που αφορούν τις διαγραφές 180.000 φοιτητών, τα μέτρα ασφαλείας και την πρόσληψη της ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης στο Πανεπιστήμιο.

Ο Τεό, που απέτυχε να κάνει καριέρα παρόμοια με τον Πρύτανη των Ημισκούμπρια και τελικά αναγκάστηκε να αναλάβει το ΕΚΠΑ, σε πρόσφατες δηλώσεις του σε πρωινάδικο του MEGA ανέφερε μεταξύ άλλων: « Κι εγώ μπήκα στο Πανεπιστήμιο το ’73, αλλά δεν μιλούσαμε έτσι στους χουντικούς, είχαμε ένα επίπεδο σαν φοιτητές», τσαντίστηκε...
με τους μακρυμάλληδες των αριστερών παρατάξεων του Πανεπιστημίου γιατί δεν γίνεται τα Πανεπιστήμια να είναι φοιτητοκρατούμενα. Όπως θα έκανε και ένας γνήσιος Πρύτανης επί Καγκελαρίας του Χίτλερ, στο Βερολίνο κάλεσε τα ΜΑΤ, τους Δελτάδες και απείλησε τους φοιτητές με μηνύσεις. Να μπορούν τα αδιάβλητα συλλογικά όργανα των Πανεπιστημίων να συνεδριάζουν ήρεμα χωρίς να τους ενοχλούν αυτοί οι ρεμπεσκέδες, οι αριστεροί. Που θέλουν να ‘χουν και άποψη.

Το ότι ο Τεό είναι το Πρυτανάκι της ΔΑΠ, και πλακώθηκε με τους αναρχοάπλυτους, είναι ένα εντελώς διαφορετικό κομμάτι, και λίγο θα έπρεπε να μας απασχολεί. Όπως επίσης και το ότι στα Πανεπιστήμια πρώτα εγγράφεσαι σε κάποια παράταξη και μετά στη Σχολή σου. Φυσικά δεν θα πρέπει να στεκόμαστε καν στο γεγονός ότι όσο πιο ενεργός είσαι στη  ΔΑΠ, τόσο πιο εύκολα παίρνεις σημειώσεις και περνάς τα μαθήματα σου. Σύμφωνα με τον Τεό, τα Ελληνικά Πανεπιστήμια θα ήταν πολύ πιο γαμάτα και Ευρωπαϊκού επιπέδου αν έμπαιναν 200 σεκιούριτι (sic), ώστε να κάνουν το προαπαιτούμενο  face control των φοιτητών. Θα κάνει κάτι και για τις τουαλέτες, που είναι φίσκα στο σκατ⓪, αλλά το φακέλωμα των φοιτητών προέχει.

Την ενέργεια του Φορτσάκη χαιρέτησε μέσω τουίτερ και ένα άλλο…. Πρυτανάκι. Ο Άδωνις Γεωργιάδης. 
Ο Άδωνις προτείνει παραδειγματισμό. Και γιατί όχι; Δεν καταλαβαίνω! Να τους ξυρίσουμε και τα κεφάλια, να τους ανεβάσουμε σε γαϊδούρια  και να τους διαπομπεύσουμε και στο Σύνταγμα. Ή ακόμα καλύτερα, να τους κάνουμε φάλαγγα και να τους βάλουμε να πούμε 40 φορές –όσα και τα χρόνια της Νέας Δημοκρατίας-  το Πάτερ Ημών. Που μου μάθανε και τον Μάρξ οι τεντιμπόηδες. Εδώ να σημειώσουμε πως ο Άδωνις έχει κάνει τον Γκέμπελς να αυνανίζεται στην Κόλαση, καθώς δεν υπάρχει βίντεο ή κάποια φωτογραφία που να δείχνει κάποιον αναρχοάπλυτο να βαράει τον Πρύτανη.

Το μεγάλο πρυτανάκι της υπόθεσης, ο PrimeMinister όχι μόνο χαιρέτησε αγωνιστικά τον Τεό, αλλά είπε και τα εξής για τους αναρχοάπλυτους: «θρασίμια που δεν έχουν αγωγή από την οικογένειά τους και δεν έχουν μάθει το πρώτο μάθημα δημοκρατίας να σέβονται την γνώμη των άλλων». Καλά έκανες αρχηγέ! Και τώρα που το ξανασκέφτομαι, θα έπρεπε όλες οι οικογένειες να παραδειγματιστούν από την οικογένεια Σαμαρά. Ο γιος του Prime Minister χορτασμένος από καλή ανατροφή, αποκάλεσε «π⓪υτάνα» την καθηγήτρια του όταν τον έπιασε να αντιγράφει. Εδώ που τα λέμε, είναι κρίμα που όλα τα παιδιά δεν μπορούν να έχουν την ίδια ανατροφή με εκείνον και με τους φοιτητές της ΔΑΠ:

Κομψοί, νεοφιλελέ, και με επίπεδο. Αυτοί που θέλουν να πάνε τη χώρα μπροστά μπορούν ναι είναι μόνο έτσι :

Να τονίσουμε πως ο φοιτητής με την αγέρωχη φουσκωτή κουκλίτσα είναι σήμερα στην ΟΝΝΕΔ, γιατί δεν μπορεί η παράταξη να χάνει τέτοια άτομα. 
Γράφει για το Rebuke.gr η Μικρή Αννούλα.
Επιμέλεια: Άννα Νίνη
(Μέσω Σίβυλλα)