Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Απάντηση: δεν έχω! Μόνο απογοήτευση...

Αφού πρέπει να λέμε και τα αυτονόητα, ας το κάνουμε.
Για τη σημερινή συνάντηση, μετά φωτογράφων, βαίων και κλάδων, κυκλοφορεί η εξής δικαιολογία: ότι ο Τσίπρας ήταν "υποχρεωμένος" να δει την Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη για "θεσμικούς λόγους". Όμως, ζούμε στην εποχή του ίντερνετ, και όλα είναι εύκολα αν κανείς θέλει να κάνει την έρευνά του.
Θα αφήσουμε λοιπόν τα πολιτικά προς στιγμήν στη άκρη για να δούμε αν τουλάχιστον ισχύει το επιχείρημα περί "θεσμικού ρόλου":

Θα έπρεπε πρώτα να πούμε ότι το Ίδρυμα Κλίντον είναι ένα ιδιωτικό ίδρυμα, και ως εκ τούτου καμιά "θεσμική υποχρέωση"...
δεν προκύπτει για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δει αυτοπροσώπως τον όποιο εκπρόσωπο αυτού του ιδιωτικού Ιδρύματος! 
           
Αλλά πες ότι δεν είναι έτσι, κι ότι θα πρεπε. Οκ. Πάμε στο επόμενο: εκπροσωπεί η Γιάννα το Ίδρυμα Κλίντον;
        
Πάμε πρώτα στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Κλίντον (https://www.clintonfoundation.org/clinton-global-initiative/about-us/leadership-team). Η κα Αγγελοπούλου δεν αναφέρεται να κατέχει κάποια θέση ευθύνης -γιατί δεν κατέχει!
           
Πάμε μετά στα δημοσιεύματα των ελληνικών εφημερίδων. Την αναφέρουν ως "μέλος του Ιδρύματος Κλίντον". Πάμε πάλι πίσω στη σελίδα του Ιδρύματος, όπου βλέπουμε ότι όποιος έχει κάποιο στάτους (ή έστω ένα πολιτιστικό σύλλογο) ή έναν γνωστό στο Ίδρυμα μπορεί να γίνει μέλος, άρα ένα μέλος δεν εκπροσωπεί το Ίδρυμα (https://www.clintonfoundation.org/clinton-global-initiative/membership/about-membership), άρα η Γιάννα είναι ένα από τα πολλά μέλη του Ιδρύματος. Ως μέλος είχε την ιδέα το φετεινό συνέδριο να γίνει στο Ελλάντα κα γυρνάει και "πρακτορεύει" την ιδέα της.
                          
Τι άλλες δραστηριότητες έχει κάνει η κα Αγγελοπουλου με το Ίδρυμα; Έχει δώσει υποτροφίες. Προσέξτε πώς: ως "Γιάννα Αγγελοπούλου-Ίδρυμα Κλίντον" -όχι παίζουμε! (http://www.neolaia.gr/2014/10/28/ypotrofies-2015-giannas-aggelopoulou-clinton-global-initiate-university-usa/).
        
  
Από τα παραπάνω καταλήγουμε αβίαστα στο συμπέρασμα ότι η Γιάννα Αγγελοπούλου δεν έχει καμία θεσμική ιδιότητα σχετικά με το Ίδρυμα Κλίντον, και με με καμιά θεσμική ιδιότητα δεν την είδε ο Α. Τσίπρας. Ο "θεσμικός της ρόλος" είναι απλώς ότι ΕΙΝΑΙ η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. Θα πρόσθετα δε ότι θεσμικό ρόλο αποκτά όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (και πιο πριν ο πρωθυπουργός) της ΔΙΝΟΥΝ θεσμικό ρόλο!

Αφού λοιπόν ξεμπερδέψαμε με τα θεσμικά, πάμε πάλι στα αμιγώς πολιτικά;
Ποιος ο λόγος αρχηγός αριστερού κόμματος να συναντιέται, να φωτογραφίζεται και να συνομιλεί επί 75 λεπτά κεκλεισμένων των θυρών με μια πρώην βουλευτή της ΝΔ, την κυρία "2004", την οικογένεια Αγγελόπουλου των απολυμένων του Ελεύθερου Τύπου και της Χαλυβουργικής -για να πω μόνο τα πιο χοντρά παραδείγματα;
Απάντηση: Για εκπρόσωπο ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ κόμματος, καμία!

Δεύτερη ερώτηση: Ποιος ο λόγος που οι σύντροφοι από τον ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν ότι το κόμμα τους είναι αριστερό κόμμα, αντί να επαναστατήσουν απέναντι σε αυτό, δέχονται την καραμέλα του "θεσμικού ρόλου";
Απάντηση: δεν έχω! Μόνο απογοήτευση...