Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Τα 4 είδη ΣΥΡΙΖΑίων

Υπάρχουν 4 λογιών ΣΥΡΙΖΑίοι.

1ο είδος ΣΥΡΙΖΑίου
Αυτοί που ήταν από τα παλιά, δηλαδή οι του 4%. Μαρξιστές, κομμουνιστές (τροτσκιστές, λενινιστές, γενικά -ιστές), πάντα ρεφόρμες αλλά και πάντα κινηματικοί. 
Σήμερα οι του 4% είναι ακόμα 4% σε ένα κόμμα που φτάνει 27% και βάλε. Ακόμα νομίζουν ότι μπορούν να αλλάξουν τους συσχετισμούς μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και να τον κάνουν επαναστατικό κομμουνιστικό κόμμα όπως θέλει να κάνει πχ η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν λέω, ωραία τα λένε και δομημένα.

Υπάρχει ένα πρόβλημα όμως. Είναι σε ένα κόμμα που έχει γίνει ΠΑΣΟΚ. Που οι ψηφοφόροι του δεν ονειρεύονται επανάσταση με όλα τα μέσα αλλά ονειρεύονται επιστροφή στον καταναλοτισμό και...
την κωστοπουλική ευημερία. Γλυκούληδες είναι αλλά είναι αφελείς. Αυτοί του 4% αγαπάνε τον Λαφαζάνη και τον Διαμαντόπουλο. Κομμουνιστίζουν πολύ σε σύγκριση με τη Δούρου και τον Τσίπρα. Διαβάζουν φανατικά Iskra.gr και marxismos.com .

Αν τους πεις ότι είναι αφελείς που συνεχίζουν να είναι στον ΣΥΡΙΖΑ σου λένε να φανταστείς τι έχει να γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ άμα φύγουν και αυτοί...και έχουν ένα δίκιο. Επίσης αυτοί είναι διαβασμένοι άνθρωποι. Δεν είναι ντουγάνια. Μελετούν, ψάχνουν, σκέφτονται. Συμπαθέστατο είδος ΣΥΡΙΖΑίου, αντιπαθέστο όμως και για τον ίδιο λόγο.

2ο είδος ΣΥΡΙΖΑίου
Είνα σημερινοί του μεγάλου ποσοστού, δηλαδή οι απογοητευμένοι ΠΑΣΟΚοι που έφυγαν από την ΠΑΣΟΚάρα όταν η ΠΑΣΟΚάρα έφερε τα μνημόνια.
Είναι αυτοί οι τύποι που μεγάλωσαν το 80` και το 90` και δηλώναν αριστεροί(μέχρι να βγει ο Σημίτης, μετά δηλώναν Ευρωπαίοι μη χέσω). Και όταν λέμε αριστεροί μην νομίζετε τίποτα από τους παλιούς αριστερούς με τις εξορίες. Ήταν κάτι τύποι που ήταν ικανοί να απεργούν για τα εργασιακά δικαιώματά τους και την ίδια στιγμή να είχαν μετανάστη στη δούλεψή τους και να μην του έδιναν το μεροκάματο ολόκληρο με την απειλή ότι θα πάρουν το 100 εάν το ζητήσει. 
Βλέπουν φανατικά Λάκη, θεωρούν το ΚΚΕ ή την ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπερβολικά αριστερά κόμματα με ουτοπικές προτάσεις και είναι αυτοί που ονειρεύονται επιστροφή στον καταναλοτισμό και την κωστοπουλική ευημερία. Κλασσικό παράδειγμα τέτοιου είδους ΣΥΡΙΖΑίου είναι ο Μητρόπουλος, όπου όταν γινόταν η απεργία στη Χαλιβουργία και το δικαστήριο την έκρινε παράνομη και καταχρηστική αντί να στηρίξει την συνέχιση της απεργίας εκείνος είπε ότι οι απεργοί πρέπει να σεβαστούν την απόφαση της δικαιοσύνης. 
Τούτοι είναι το πιο σπαστικό είδος. Αν μπορούσα θα τους κουτούλαγα όλους. Όταν τους λες ότι είναι ΠΑΣΟΚοι μέχρι το κόκκαλο και θέλουν μόνο να βρουν ξανά τη βολή τους σου λένε ότι δεν θες κυβέρνηση της Αριστεράς. Ε μεταξύ μας, άμα με το κυβέρνηση της Αριστεράς εννοούν ΠΑΣΟΚ του 81`, ε όχι ρε, δεν θέλω.(και γενικά δεν θέλω κυβέρνηση, εξουσία και κράτος αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα).

Και βασικά να πω και τούτο. Αυτοί είναι που ευθύνονται για την κρίση, γιατί το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ δεν έβγαιναν στην εξουσία έτσι...κάποιος τους ψήφιζε, κάποιοι τωρινοί του ΣΥΡΙΖΑ ήταν βουλευτές σε ένα από τα 2, κάποιοι άνθρωποι που τώρα το παίζουν αριστεροί ήταν βαθιά χωμένοι στη σκατίλα του αστικού κράτους. Καλό είναι να το βουλώνουν και πότε πότε.(Αυτοί είναι για πολ-ποτικά γκούλαγκ και μόνο!)

3ο είδος ΣΥΡΙΖΑίου
Αυτοί είναι λίγο περίεργο είδος. Δεν ήταν ποτέ ενταγμένοι σε κάποιο κόμμα της Αριστεράς. Πήγαιναν μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ είδαν μια ευκαιρία να βγει μια αριστερή κυβέρνηση στην εξουσία που θα μπορέσει να ενώσει τους αριστερούς όλους ενάντια στην αστική τάξη, όχι για να κάνει βέβαια επανάσταση, αλλά για να γίνει η δημοκρατική μετάβαση στον σοσιαλισμό.

Και αυτοί γλυκούληδες είναι αλλά είναι και αφελείς. Το καλό με αυτούς είναι ότι ξενερώνουν ήδη με τη δεξιά στροφή του ΣΥΡΙΖΑ και αρχίζουν να κάνουν σκληρή κριτική. Αγαπούν και αυτοί τον Λαφαζάνη και τον Διαμαντόπουλο. Αλλά πότε πότε ρίχνουν και μερικές ματιές σε ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
4ο είδος ΣΥΡΙΖΑίου
Είναι το είδος αυτό που είχε τη πολιτική αξιοπρέπεια και έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν είδε τη δεξιά στροφή. Αυτό το είδος νομίζω αποτελεί την εξέλιξη του 1ου και του 3ου είδους. Αλλά αριθμητικά είναι ελάχιστοι. Μπορεί πλέον να είναι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή στο ΚΚΕ ή εάν ακόμα πιο hardcore να συμμετέχουν στον αναρχικό χώρο. Νομίζω ότι αυτό το είδος είναι το καλύτερο από όλα γιατί κράτησε την αξιοπρέπεια του σε υψηλά επίπεδα. Αυτούς τους αγαπώ.

Αυτά είναι τα 4 είδη ΣΥΡΙΖΑίων όπως τα έχω στο νου μου. Τώρα μπορείτε να κράξετε ελεύθερα αγαπητοί σύντροφοι της μελλοντικής αριστερής κυβέρνησης.

Από kakia.gr μέσω farmakoglwssa-kirki