Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

"Σώζουν" τις τράπεζες, καταστρέφουν το λαό

Του Γ.Γ.

Ανάλγητοι, αδίστακτοι, καραμπινάτοι πολιτικοί απατεώνες, έχοντας σαν ευαγγέλιο την εφαρμογή μιας βάρβαρης ταξικής πολιτικής, Σαμαράς-Βενιζέλος-Χαρδούβελης βγήκαν σήμερα να πανηγυρίσουν γιατί  όπως είπε και ο τύποις πρωθυπουργός «τα τεστ αντοχής των Ελληνικών τραπεζών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Πλέον, βήμα-βήμα, πάνω σε στέρεες βάσεις, βγαίνουμε από την κρίση».

Και τα λένε αυτά την ίδια μέρα που ακόμα και φιλοκυβερνητικές εφημερίδες...
κάνουν αναφορά στην τραγωδία που βιώνει ο λαός μας φτάνοντας στο σημείο τα λαϊκά στρώματα να μην έχουν λεφτά να κάνουν την κηδεία στα αγαπημένα τους πρόσωπα, όταν πεθάνουν!!

Και τα λένε αυτά όταν απ’ το 2009 μέχρι σήμερα οι τραπεζίτες έχουν εισπράξει από το ελληνικό Δημόσιο και την Τράπεζα της Ελλάδας σε ρευστό και εγγυήσεις πάνω από 300 δισ. ευρώ, όταν την ίδια στιγμή σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια έλληνες πολίτες οδηγήθηκαν με τις εφαρμοζόμενες κυβερνητικές πολιτικές σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού.

 Να προσθέσουμε και κάποια άλλα στοιχεία που προκύπτουν  σύμφωνα με τις έρευνες οικογενειακών προϋπολογισμών της ΕΛΣΤΑΤ των ετών 2008 – 2013:
. Τα νοικοκυριά με μηνιαίο εισόδημα κάτω από 750 ευρώ αυξήθηκαν κατά 451,3%.
. Τα νοικοκυριά που διαμένουν σε ένα δωμάτιο αυξήθηκαν κατά 41,3%.
. Τα νοικοκυριά που διαμένουν σε κατοικίες μικρότερες των 40 τμ αυξήθηκαν κατά 31,3%.
. Τα νοικοκυριά με κεντρική θέρμανση μειώθηκαν κατά 48,5%.
. Τα νοικοκυριά χωρίς καθόλου θέρμανση αυξήθηκαν κατά 252,3%.
. Η μέση μηνιαία κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης μειώθηκε κατά 62,5%.
. Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 243%….

Κατά τα’ άλλα κυβερνητικά στελέχη και ΜΜΕ «παπαγαλάκια» είναι ενθουσιασμένα. Οι τράπεζες πέρασαν με επιτυχία την «δύσκολη άσκηση των stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας»...