Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Ο Α. Ντινόπουλος ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη

O υπουργός, καταφεύγοντας σε κινήσεις αντιπερισπασμού, εξέδωσε ανακοινώσεις, έκανε δηλώσεις και κατέθεσε μηνύσεις και αγωγές εναντίον της «Εφ.Συν.» και του ΕΔΟΕΑΠ, ώστε να εμφανιστεί ως θύμα. Το μόνο που δεν είπε είναι ότι αντιλαμβάνεται τον όρο «προαιρετική ασφάλιση» ως άμα θέλω πληρώνω, άμα δεν θέλω δεν πληρώνω. 

Ακλόνητα και συντριπτικά είναι τα στοιχεία που παραθέτει η διοίκηση του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) σχετικά με την υπόθεση του υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου, η οποία... ή
δη από την περασμένη βδομάδα απασχολεί πολλά ΜΜΕ.


Ο υπουργός καταφεύγει σε κινήσεις αντιπερισπασμού, εκδίδοντας όλη μέρα χθες ανακοινώσεις, δηλώσεις στον Τύπο, και καταθέτοντας μηνύσεις και αγωγές εναντίον της εφημερίδας μας και εναντίον του ΕΔΟΕΑΠ, ώστε να εμφανιστεί ως θύμα κάποιας «πολιτικής σκευωρίας», όπως είπε χθες το απόγευμα στον ΣΚΑΪ TV. Το μόνο που δεν δήλωσε ώς τώρα είναι ότι ο όρος «προαιρετική ασφάλιση» (δηλ. αυτασφάλιση μάξιμουμ επί 5 χρόνια στην περίπτωσή του, σύμφωνα με τον νόμο) σημαίνει «άμα θέλω πληρώνω, άμα δεν θέλω δεν πληρώνω…».

Η μόνη αλήθεια

Δυστυχώς γι’ αυτόν, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, όπως μπορείτε να δείτε σε διπλανές στήλες στην ανακοίνωση του ΕΔΟΕΑΠ και να σταματήσει να ισχυρίζεται ότι δήθεν ήθελε να πληρώσει, αλλά δεν του υπολόγιζαν τα ποσά ή ότι δήθεν δεν ζήτησε ποτέ του «ρύθμιση» χρέους ως… άνεργος.

Η μόνη αλήθεια είναι ότι δεν πλήρωσε ούτε ευρώ στο Ταμείο, αν και από τις 4.2.2010 με έγγραφό του ο ΕΔΟΕΑΠ (Αρ. Πρ. 1901/2010) τού ζητούσε τον τότε λογαριασμό. Προσέξτε τι γράφει η προσωπική επιστολή του Οργανισμού (που δημοσιεύουμε σήμερα και σε φωτογραφία) προς τον βουλευτή τότε Αργ. Ντινόπουλο:

«Το Δ.Σ. ενέκρινε τη συνέχιση της ασφάλισής σας προαιρετικά στον ΕΔΟΕΑΠ από 23.9.2009 με βάση τους παρακάτω υπολογισμούς:

Σύνολο αποδοχών διετίας: 125.895,86 ευρώ, δηλαδή μέσος όρος αποδοχών διετίας 5.245,66 ευρώ το μήνα. Συνεπώς, το μηνιαίο ασφάλιστρο 6% είναι 314,73 ευρώ για το 2008 και για το 2009 335,18 ευρώ. Σύνολο αναδρομικών οφειλών περιόδου 23.9.2009 έως 30.11.2009: 2.759,60 ευρώ. Το ποσό πρέπει να καταβληθεί εντός εξαμήνου.

Οσον αφορά στην οφειλή σας από εισφορές ασθενείας ποσού 330,53 ευρώ που αντιστοιχεί σε χρονικό διάστημα από 1.8.2008 έως 22.3.2009 πρέπει να εξοφληθεί σε 6 ισόποσες μηνιαίες δόσεις ποσού 55,08 ευρώ εκάστη, η πρώτη καταβαλλομένη εντός του μηνός Φεβρουαρίου 2010.

Από 1.12.2009 η μηνιαία καταβολή ασφαλίστρου είναι 335,18 ευρώ».

Ως προς το αν ήθελε να εμφανιστεί ως άνεργος για να συνεχίσει με αυτό το κόλπο και πέραν της (απλήρωτης) πενταετίας την ασφάλισή του, η δημόσια χθεσινή απάντηση της πρώην προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ και μέλους σήμερα του Δ.Σ. του οργανισμού, Ελένης Σπανοπούλου, είναι καταλυτική: «Η δι’ αντιπροσώπου (ο κ. Ολυμπίτης) αίτηση του κ. Ντινόπουλου αναφέρει αίτημα αναστολής της απόφασης ένταξής του στην προαιρετική ασφάλιση και ασφάλισή του στον κλάδο Ασθενείας. Συνοδεύεται δε από κατά νόμο αναληθή Υπεύθυνη Δήλωση του (σ.σ. τη δημοσιεύουμε και σε φωτογραφία) όπου βεβαιώνει με την υπογραφή του ότι “οι κρατήσεις που εμφανίζονται στις φορολογικές του δηλώσεις αφορούν ποσά που κατέβαλε στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και τον ΕΔΟΕΑΠ”, ενώ προς τον ΕΔΟΕΑΠ δεν έχει καταβάλει από το 2009 ούτε ένα ευρώ». Και υπογραμμίζει στην ίδια δημόσια καταγγελία της η κ. Σπανοπούλου, που δημοσιεύουμε ολόκληρη στο efsyn.gr, ότι «θα συνιστούσα στον υπουργό να μην προσφύγει στη δικαιοσύνη διότι τα στοιχεία είναι τέτοια που θα τον εκθέσουν. Να παραιτηθεί ζητώντας συγγνώμη και καταβάλλοντας τα χρέη του».

Αντί λοιπόν ο κ. Ντινόπουλος να απαντήσει γιατί έκανε το παν για να αποφύγει τις υποχρεώσεις του έναντι του νόμου και του Ταμείου, λέει τα γνωστά πολιτικάντικα τροπάρια στο δελτίο Τύπου που μοίρασε, ότι δηλαδή στον ΕΔΟΕΑΠ τον πέρασαν από «λαϊκό δικαστήριο» και ότι «δεν είναι τυχαίο ότι η “Εφ.Συν.” είναι η μοναδική (εδώ και ημέρες) εφημερίδα που ασχολείται με το θέμα (…) Ούτε είναι τυχαίο ότι το σημερινό “ρεπορτάζ”-λίβελο υπογράφει ο γνωστός Δημήτρης Τρίμης που συστηματικά με καθυβρίζει τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο».

Οπως τον συμφέρει…

Οπως σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις ο κ. Ντινόπουλος επιχειρεί να εμφανίσει ως πραγματικότητα μια άλλη εικόνα που τον συμφέρει. Συσκοτίζει το γεγονός ότι από τις 14.10.2009, όταν δηλαδή αποκαλύφθηκε η υπόθεση στο Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ έως και χθες, εκατοντάδες μέσα ενημέρωσης (μεγάλα και μικρά), κι όχι βέβαια μόνο η «Εφ.Συν.», έχουν αναφερθεί στα ασφαλιστικά του ανδραγαθήματα.

Αναφέρουμε ενδεικτικά το capital.gr, το TVXS.gr, ΠΑΡΟΝ-Τυπολογίες, την έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση της «Καθημερινής», την ειδική εκπομπή για τα ΜΜΕ του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο» (18/10). Για τις μεθοδεύσεις του υπάρχουν στο Ιντερνετ το διάστημα αυτό (14 με 22.10.2014) πάνω από 25.000 αναφορές σε διαφορετικές ιστοσελίδες και ιστολόγια. Πιστεύει αλήθεια ο υπουργός ότι για όλα φταίνε η «Εφ.Συν.», ο γνωστός Δημήτρης Τρίμης κι όλοι οι «κακοί αριστεροί», που έπεισαν ακόμα και τον φίλο του τον Πάνο Σόμπολο να παρουσιάσει όλα τα επιβαρυντικά στοιχεία εναντίον του και να τον περάσει από «λαϊκό δικαστήριο»;

Με χαρά λοιπόν θα τα πούμε στο αστικό δικαστήριο, στο οποίο πρόκειται να συζητηθεί η αγωγή του εναντίον μας, στην οποία όπως είθισται θα ζητήσει να του πληρώσουμε για «ηθική βλάβη» μερικά εκατομμυριάκια ευρώ, με τα οποία ο φτωχός υπουργός υποθέτουμε ότι θα πληρώσει τα ασφαλιστικά Ταμεία δημοσιογράφων, νομικών καθώς και άλλες οικονομικές υποχρεώσεις του.

Του Δημήτρη Τρίμη από efsyn