Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Από την τσέπη του θα πληρώσει τους αγρότες ο Βαγγέλης Βενιζέλος

Γεμάτος τύψεις είναι τις τελευταίες μέρες ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Αφορμή για την κακή ψυχολογική του κατάσταση στάθηκαν οι τελευταίες κυρώσεις της Ρωσίας κατά των ΗΠΑ, του Καναδά και της ΕΕ· δηλαδή και της Ελλάδας.

Χιλιάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, ψαράδες και λοιποί του είδους, βλέπουν τα προϊόντα τους να παραμένουν απούλητα, αφού ένα σημαντικό κομμάτι της παραγωγής τους θα σαπίσει στις αποθήκες και στα χώραφια.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Βαγγέλης Βενιζέλος, κατάλαβε το τεράστιο λάθος του να στηρίξει τους νεοναζί της Ουκρανίας, πιστεύοντας ότι...
η τέχνη της διπλωματίας είναι σαν τα αυτοκίνητα. Αν είναι γερμανική, τότε αποκλείεται να είναι κακή.

Εβρισκόμενος σε ένα ιδιαιτέρως κλειστό συμβούλιο, αποφάσισε να καταθέσει ολόκληρη την περιουσία του στον ειδικό λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου, ο οποίος θα ανοίξει αποκλειστικά για τις αποζημιώσεις όσων αγροτών επλήγησαν από τις ρωσικές κυρώσεις.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες για να πουλήσει τα δεκάδες ακίνητα που ανήκουν στον ίδιο και τη σύζυγό του -μιας και οι περισσότεροι πολιτικοί είναι κωλόφαρδοι και παντρεύονται μόνο πλούσιες γυναίκες- ενώ ήδη όλες του οι καταθέσεις και τα ομόλογα έχουν δεσμευτεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Παράγοντες του στενού του κύκλου δηλώνουν ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης νιώθει σκασμένος από την επιλογή του να τρέξει να σφίξει το χέρι της ουκρανικής ηγεσίας που μαζί με τα τάγματα των ναζί παίζουν πόλεμο με τους Ταλιμπάν του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σημαντικό ρόλο στην απόφασή του έπαιξε η κόρη του, η οποία τού έστειλε ένα email λέγοντας του “μπαμπά κάνε ότι νομίζεις εσύ καλύτερο φτάνει να γίνεις κάποια μέρα κανονικός πρωθυπουργός, κι εγώ είμαι διατεθειμένη να παρατήσω τις σπουδές μου και να πλένω σκάλες για να σε συντηρήσω”.

Από polyfimoss