Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Ο σύντροφος Κουβέλης

Αυτή η κυβέρνηση, πέρα από ελεεινή, ακροδεξιά και νεοφιλελεύθερη, είναι και χυδαία και μόνο έτσι μπορούν να εξηγηθεί η επιχειρηματολογία των υποστηρικτών της για το πώς θα γίνει εφικτή, από την παρούσα Βουλή, η εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τα ίδια καθίκια που λένε ότι δεν μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση, η συγκεκριμένη και όχι παρελθούσες, να «παίζει» με το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, υποστηρίζουν πως οι πιθανότητες να μαζευτούν οι 180 βουλευτές είναι μεγάλες γιατί θα «παίξει» πολύ χρήμα στην πολιτική πιάτσα. Υποστηρίζουν δηλαδή, απροκάλυπτα, πως Σαμαράς και Βενιζέλος θα «αγοράσουν» τους βουλευτές που τους λείπουν ώστε αυτή η Βουλή να εκλέξει...
νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να μπορέσει αυτή η ελεεινή κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς να τερματίσει την τετραετία αφήνοντας πίσω της, πραγματικά, καμένη και πουλημένη γη. Προφανώς και η πρόθεση για «αγορά» βουλευτών είναι μία ξεγυρισμένη απόπειρα πραξικοπήματος και σαν τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί και να αποκρουστεί.

Η, μεθοδευμένη, εμπλοκή του ονόματος του Φώτη Κουβέλη σε αυτήν την απόπειρα πραξικοπήματος είναι απόλυτα προσβλητική για τον ίδιο και για όλους όσοι νιώθουν σύντροφοι του. Αν κάποιοι αντιμετωπίζουν αυτήν την εμπλοκή ως… τιμητική, τότε προφανώς δεν είναι σύντροφοι του Κουβέλη, αλλά σύντροφοι – στη φάση του «μαζί τα φάγαμε και θα συνεχίσουμε να τα τρώμε» - του Σαμαρά και του Βενιζέλου. Δεν ξέρω, ούτε με πολυενδιαφέρει, σε τι φάση βρίσκονται οι άνθρωποι της Δημοκρατικής Αριστεράς, αλλά πιστεύω ότι τους ενδιαφέρει οι φίλοι, οι γνωστοί και οι πρώην σύντροφοι τους, όταν τους βλέπουν στο δρόμο να μην τους φτύνουν. 

Σε ότι αφορά τα «παιχνίδια» με τους θεσμούς, όσοι ενοχλούνται από αυτά – αλλά δεν ενοχλούνται από τα «παιχνίδια» με το όνομα του Φώτη Κουβέλη – καλό θα ήταν να ενημερωθούν για το τι συμβαίνει σε αυτόν τον τόπο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ας πούμε να ενημερωθούν για την κατάργηση του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.