Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά

Με αφορμή τις τελευταίες ειδήσεις που αφορούν το άνοιγμα καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου, καθώς και τις παράπλευρες αποφάσεις για τις φυλακές τύπου Γ’, την πώληση της ΔΕΗ, τα κοινωνικά αγαθά και τα χρήματα που πρέπει να διατεθούν για τις αντισυνταγματικές αποφάσεις του Γιάννη Στουρνάρα, πρέπει να συζητήσουμε πολύ σοβαρά το ζήτημα της υγειούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Καταρχάς, είναι ανεπίτρεπτο να ξεροσταλιάζουν τόσα και τόσα ξερονήσια και βραχονησίδες στο Αιγαίο. Πρέπει να παραδειγματιστούμε από το αμερικανικό μοντέλο...
των ιδιωτικών φυλακών και να ενισχύσουμε την επιχειρηματική πρωτοβουλία των ξένων επενδυτών, οι οποίοι θα αναλάβουν τη “φιλοξενία” βαρυποινητών από όλη την Ευρώπη -ίσως και τον πλανήτη, αναλόγως τη ζήτηση.

Αυστηρή προϋπόθεση θα πρέπει να είναι η κρατική επιδότηση -μέσω κονδυλίων ΕΣΠΑ κι άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων- ανά “κεφάλι”. Δηλαδή, όσο περισσότεροι είναι οι κρατούμενοι, τόσο μεγαλύτερα θα είναι τα έσοδα των επενδυτών-ιδιοκτητών φυλακών.

Μια κίνηση σαν αυτή θα δημιουργήσει “χιλιάδες θέσεις εργασίας” Ελλήνων δεσμοφυλάκων, ενώ η τόνωση της ελληνικής οικονομίας από τις εισφορές τους θα είναι υπερπολίτιμη για τον προϋπολογισμό και την κάλυψη του δημοσίου χρέους.

Τυχόν αντιδράσεις τοπικών φορέων και συλλογικοτήτων θα αντικρουστούν πανεύκολα, μιας και το υπουργείο πολιτισμού -σε συνεργασία με τον ΕΟΤ- έχει ήδη έτοιμη τη νέα ελληνική καμπάνια για τις θετικές επιδράσεις του “σοφρωνιστικού τουρισμού” στη χώρα μας.

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, μάλιστα, δηλώνει ενθουσιασμένος με την ιδέα, αρκεί -όπως λέει- οι φυλακές να είναι βαμμένες με το παραδοσιακό αιγαιοπελαγίτικο μπλε και τα κουφώματα ασβεστωμένα κατάλευκα, ενώ τα παράθυρα από τα κελιά θα πρέπει να έχουν θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, για να θυμίζουν σε όλους τους “επισκέπτες” τις ατέλειωτες ελληνικές μας ομορφιές.

Οι φυλακισμένοι που επιδεικνύουν καλή διαγωγή, θα δικαιούνται και μια ροζ βουκαμβίλια στο πλατύσκαλό τους.

(Σε επόμενο κείμενο θα ασχοληθώ με τη ΔΕΗ, το νερό κι άλλες επενδυτικές ευκαιρίες)

Από polyfimoss