Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Η Κρήτη δείχνει τον δρόμο

Mορφή επανάστασης η οποία είναι έτοιμη να μεταλαμπαδευτεί και στην υπόλοιπη χώρα, έχει πάρει ο ξεσηκωμός των Κρητικών μετά το θάνατο 56χρονης τετραπληγικής στα Χανιά επειδή η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα.

Στους δρόμους βρίσκονται εδώ και μέρες χιλιάδες άνθρωποι απ’ άκρη σ’ άκρη στο νησί, καταλαμβάνοντας δημόσια κτίρια και διώχνοντας τους αστυνομικούς από τα τμήματα, καλώντας τους ή να συνταχθούν με τον δίκαιο αγώνα τους ή να μπουν σε ένα πλοίο και...
να γυρίσουν στην Αθήνα.

Για όσους ενδιαφέρονται, το πλοίο φεύγει αύριο.

Ο λαός της Κρήτης βρισκόταν ήδη σε αναβρασμό εδώ και μήνες εξαιτίας της είδησης για τη διάλυση των χημικών όπλων της Συρίας στα ανοιχτά του νησιού. Από τότε, μάλιστα, είχαν δημιουργηθεί και θύλακες ακτιβιστών οι οποίοι έχουν πρωτοστατήσει σε δεκάδες δράσεις εντός κι εκτός Κρήτης.

Εκατοντάδες πλοιάρια ψάχνουν εδώ και μέρες το πλοίο πάνω στο οποίο πραγματοποιείται η υδρόλυση των χημικών, ενώ οι ιδιοκτήτες τους τα έχουν μετονομάσει όλα σε “Ευτυχία Ποποδάκη” για να τιμήσουν τη μνήμη της αδικοχαμένης 56χρονης.

Η δομή του κρητικού κινήματος είναι εξαιρετικά ισχυρή. Από την ορμή του απειλείται, μάλιστα, και η ντόπια μαφία των ναρκεμπόρων η οποία ήδη χάνει έδαφος στις καθημερινές οδομαχίες μεταξύ αγωνιστών από τη μία, και μισθοφόρων απ´την άλλη.

Ανάμεσα στους μισθοφόρους είναι πολλοί αστυνομικοί, καθώς και αρκετά άτομα που το επίθετο τους είναι Κεφαλογιάννης.

Ο αγώνας των Κρητικών συμμαδεύτηκε κι από μια συμβολική κίνηση, καθώς συγκεντρώθηκαν χρήματα από όλους τους πολίτες για να σωθεί το μουσείου του Νίκου Καζαντζάκη. Το μουσείο αυτό σάπιζε για χρόνια έως ότου βάλει χρήματα για να το αναβιώσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

“Δεν περιμένουμε απο εφοπλιστές που έχουν πάρε δώσε με φασίστες και οργανώσεις οπαδών-μπράβων, να δίνουν τα ματωμένα τους χρήματα αμαυρώνοντας την παράδοση μας. Εμείς είμαστε υπερήφανοι αγωνιστές, όχι αδιάφοροι παρτάκηδες όπως είναι όλοι τους στην Αθήνα”, δήλωσε Κρητικός εξεγερμένος λίγο πριν αναλάβει τη βάρδια της λαϊκής περιφρούρησης στη βάση της Σούδας.

(Η Αθήνα εξάγει με μεγάλη επιτυχία εδώ και δεκαετίες τη μαζική απάθεια και τον ωχαδερφισμό. Επειδή όμως ολόκληρος σχεδόν ο πληθυσμός της είναι επαρχιώτες, απάθεια και ωχαδερφισμός δεν ανήκουν μόνο στην πρωτεύουσα. Είναι αξίες οικουμενικές)

Από polyfimoss