Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Δύση- Ανατολή 2-2 και το "Μουντιάλ" συνεχίζεται...

Όσοι νομίζουν πως το Μουντιάλ τελείωσε, κάνουν τεράστιο λάθος.
Το πραγματικό Μουντιάλ τώρα αρχίζει, θα έλεγα εγώ.

Η Δύση και η Ανατολή συγκρούονται και η αναμέτρηση είναι αμφίρροπη.
Η πρώτη έχει την παράδοση με το μέρος της και το διαιτητή (ΟΗΕ)... κοντοχωριανό της.
Έχει μεν τα αστέρια στην ενδεκάδα της (ΗΠΑ, Γερμανία), αλλά έχει μια κάποια ισορροπία στο ρόστερ της. Ξέρει να κερδίζει με το καλό ή με το...
κακό.
Η Ανατολή απ' την άλλη έχει δυνατό επενδυτή (Κίνα), αλλά κυρίως έχει ένα παίκτη-ηγέτη που είναι αυτό που λένε "μια ομάδα μόνος του" και λέγεται Πούτιν. Βρώμικος και σκληρός παίκτης που συμπαρασύρει τους συμμάχους του (Μουτζαχεντίν) σε ιερό πόλεμο κατά της Δύσης.
Η Δύση, βέβαια, έχει δικό της τον σπίκερ και βλέπει τα φάουλ... ανάποδα, ενώ προσπαθεί με νύχια και με δόντια να οδηγήσει στην αποβολή του αστεριού της αντίπαλης ομάδας.

Ο προχθεσινός αγώνας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα αμφίρροπος.
Η Ανατολή ξεκίνησε τον αγώνα με γκολ (298 νεκροί στο αεροπλάνο), το οποίο χρεώθηκε στον αρχηγό της, ο οποίος όμως επιμένει πως πρέπει να χρεωθεί ως αυτογκόλ της δυτικής ομάδας και μάλιστα τονίζει ότι ήταν εσκεμμένο για το στοίχημα.
Πάντως τελικά φαίνεται πως το γκολ χρεώνεται κανονικά στον αρχηγό της ανατολικής ομάδας, αφού ο διαιτητής (ΟΗΕ) έτσι αποφάσισε.
Οι δυτικοί πάντως ισχυρίζονται πως το γκολ ήταν φάουλ και πως πρέπει ο ανατολικός επιθετικός να τιμωρηθεί παραδειγματικά γι' αυτό.


Η Δύση όμως αντέδρασε γρήγορα και σημείωσε κι αυτή ένα εμφατικό γκολ (300 νεκροί) και έτσι ισοφάρισε τις εντυπώσεις, αφού είχε και μερικά δοκάρια (μερικές χιλιάδες τραυματίες).
Το έβαλε προ ανυπεράσπιστης εστίας (άμαχοι), αλλά αυτό δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, αφού αυτό που μετράει είναι η νίκη.
Οι οπαδοί της Δύσης παρακολουθούσαν εκστασιασμένοι από έναν λόφο τις φωτιές που έβγαζε η δυτική επίθεση.
Οι αντίπαλοι κλαίγανε με μαύρο δάκρυ, αλλά αυτό δεν πτόησε καθόλου τους δυτικούς να πανηγυρίζουν το γκολ, παρότι προήλθε από πεντακάθαρο φάουλ.

Η Ανατολή βέβαια, θορυβημένη από το εντυπωσιακό γκολ της ισοφάρισης, έκαναν μια ύπουλη επίθεση και πέτυχαν ένα πονηρό γκολ, παραβιάζοντας το fair play που έχει θεσπιστεί για τέτοιες περιπτώσεις (κόλπα με τα πτώματα στην Ουκρανία).
Πανηγυρίστηκε με ανακούφιση αυτό το γκολ από τους ανατολικούς, αν και ύβρις, διότι έμοιαζε με εξιλέωση για τα θύματα του γκολ που δέχτηκαν. Μπορεί αυτά να μη το μάθανε ποτέ, αλλά σίγουρα.... εξιλεώθηκαν!


Μετά απ' αυτό το γκολ αποστόμωσαν εκείνες τις φωνές που διαμαρτύρονταν πως η ομάδα θα χάσει πηγαίνοντας με το... σταυρό στο χέρι.
Η ηρεμία και η αισιοδοξία επανήλθαν στα αποδυτήρια των δυτικών, αφού τώρα δείχνουν πως πατσίζουν και με το παραπάνω τα γκολ των αντιπάλων, παίρνοντάς τους μάλιστα και τον αέρα.
 
Οι Δυτικοί, όμως, που ως γνωστόν δεν αφήνουν καμία πρόκληση αναπάντητη, παραβιάζουν κι αυτοί με τη σειρά τους το fair play και χτυπούν σε ώρα ανακωχής ρίχνοντας στο καναβάτσο και πάλι τους αντιπάλους (αλλοι 200 νεκροί).
Το σκορ είναι μέχρι στιγμής 2-2 και έπεται συνέχεια.
Όρεξη να 'χουμε να βλέπουμε γκολ.
Θα μας δείξει τις καλύτερες φάσεις του αγώνα το κρατικό δελτίο του Μέγκα, σχολιάζοντας μάλιστα και τις αμφισβητούμενες φάσεις.
Πώς μας τονώνει και πώς μας δονεί του Πρετεντέρη η φωνή...

Το ματς συνεχίζεται αιωνίως και οι θεατές πέφτουν σωρηδόν θύματα αυτού του ατελείωτου ματς.
Σαν μυρμήγκια που τα πατούν για πλάκα οι περαστικοί παίζοντας, μετρώντας ποιος θα πατήσει τα περισσότερα.
Πάνω από 800 "μυρμήγκια" πατήθηκαν σε δυο βήματα των περαστικών και τώρα αυτοί κάνουν πλάκα πάνω στα κουφάρια τους.
Κι εμείς πρέπει να διαλέξουμε με ποιο πόδι ποιανού περαστικού είμαστε...
Μαζεστίξ από τοίχο-τοίχο...