Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Εκλεισαν τη Βουλή πριν την ώρα της

Βαριές σκιές στο περιβάλλον Σαμαρά για επαφές με Χ.Α. 
Λίγο μετά τις 17:00 θυροκολλήθηκε, αιφνιδιαστικά, το Προεδρικό Διάταγμα για τη λήξη της παρούσας συνόδου της Βουλής και την έναρξη των θερινών τμημάτων. Επίσημη ανακοίνωση για το εσπευσμένο κλείσιμο της Βουλής δεν έχει υπάρξει, σύμφωνα όμως με πληροφορίες είναι η ένταση που έχει προκληθεί στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης για τον ανασχηματισμό αλλά και η πρόθεση να περάσουν όλα τα κρίσιμα νομοθετήματα από τα θερινά τμήματα για να μην υπάρξουν...
δυσάρεστες εκπλήξεις.

 Την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στο ενδεχόμενο να διακοπούν την Τετάρτη οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής εξέφρασε ο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Παναγιώτης Λαφαζάνης στον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

«Αν η κυβέρνηση θέλει να κλείσει τη Βουλή, να το κάνει μόνο για εκλογές» δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Έκανε λόγο για για μονομερή κίνηση της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι παραπέμπονται για το φθινόπωρο οι προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και δικαστικές υποθέσεις που εκκρεμούν στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής ολοκληρώθηκαν με την απόφαση υπέρ της άρσης της ασυλίας των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού.

Την ίδια ώρα, βαριές σκιές έχουν πέσει πάνω από το στενό περιβάλλον του Πρωθυπουργού μετά τις δηλώσεις Μιχαλολιάκου για συχνές επαφές τόσο με τον Γ. Μουρούτη όσο και με δύο υπουργούς που δεν κατανόμασε. Από πλευράς του, ο στενός συνεργάτης του Α. Σαμαρά σε ανάκοίνωσή του αναφέρει:

«Τον κ. Μιχαλολιάκο δεν τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου.  Ούτε και κανένα άλλο στέλεχος ή βουλευτή της Χ.Α. έχω συναντήσει,  ιδιωτικά ή τυχαία, ποτέ στη ζωή μου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αθλιότητα που έχω ακούσει».

Από enet