Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Οικονομική δικτατορία

Πολύ… κομψός μού φάνηκε ο τίτλος, στην «Εφ.Συν.» του Σαββάτου: «Πλιάτσικο Εφορίας σε λογαριασμούς» οφειλετών Δημοσίου, μέσω ηλεκτρονικών κατασχέσεων, ακόμα και ποσών μεγαλύτερων από τα (ρυθμισμένα) χρέη. Οταν ο άλλος (Εφορία) μπορεί να μπαίνει στους τραπεζικούς λογαριασμούς σου –με την επικύρωση του Συμβουλίου της Επικρατείας!– από ηλεκτρονικό παράθυρο και να μην κατάσχει μόνο το οφειλόμενο ποσό (ή την οφειλόμενη, ύστερα από ρύθμιση, δόση), αλλά να παίρνει περισσότερα! Συγγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι… πλιάτσικο της Εφορίας, που γίνεται μια κι έξω κι ό,τι αρπάξουμε∙ αυτό θα πει πλιάτσικο. Το άλλο (αυτό που έκανε σε συμπολίτη μας η Εφορία –ΙΓ΄ Πεδίου Αρεως – που, ενώ είχε ρυθμίσει χρέη 7.500 ευρώ σε 40 δόσεις, εισέβαλε σε τέσσερις τραπεζικούς λογαριασμούς του και του… τσούρνεψε μονοκοπανιάς....
11.000 ευρώ, τα οποία δεν επιστρέφει, επικαλούμενη… τεχνικά ζητήματα)…

Αυτό δεν είναι πλιάτσικο Εφορίας, είναι οικονομική δικτατορία, οικονομικός φασισμός της πολιτείας εις βάρος (νομοταγούς, αφού ρύθμισε το χρέος του!) πολίτη. Με τον ίδιο τρόπο, που επί δικτατορίας, τα όργανα του κράτους… μπουκάρουν ανεξέλεγκτα και συλλαμβάνουν ανθρώπους, ακόμα και στην ελάχιστη υποψία –ή ανεξακρίβωτη κατάδοση– ότι… λοξοκοίταξαν το καθεστώς.

Παρ’ όλα αυτά, παρ’ όλη την οργή που νιώθω κάθε φορά που η κρατική αυθαιρεσία… εμβολιασμένη με δόση ηλιθιότητας ταλαιπωρεί και προσβάλλει, αν δεν βασανίζει, ανθρώπους, εν τούτοις η ανωτέρω φαυλότης (και κρίμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που ιδρύθηκε ακριβώς για να προστατεύει τον πολίτη από φαυλότητες της Διοίκησης!), μου προκάλεσε μία… γόνιμη σκέψη: Επειδή, εφτά μήνες τώρα, για λόγους… τεχνικούς επίσης, αδυνατώ να ανοίξω τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς μου∙ τόσο που ανέθεσα την υπόθεση σε δικηγόρο! Σκέφτομαι να μην πληρώσω τον φόρο του 2013, μήπως και… δραστηριοποιηθεί η Εφορία και εισπράξει τα οφειλόμενα, κάνοντας ηλεκτρονική… διάρρηξη στους λογαριασμούς που εγώ δεν μπορώ να ανοίξω. Πλάκα θα ’χει!

Του Πέτρου Μανταίου από efsyn, μοντάζ antistachef