Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Απίστευτη γαλλική γκάφα: Παρήγγειλαν 2.000 τρένα που δε χωράνε στους σταθμούς!

«Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν», συνηθίζουμε να λέμε για διάφορα κακώς κείμενα που νομίζουμε ότι είναι αποκλειστικά εθνική μας πατέντα, όμως η απίστευτη γκάφα των γαλλικών σιδηροδρόμων δεν έχει προηγούμενο!

Όπως επιβεβαίωσε η SNCF, τα 2.000 τρένα που παρήγγειλε για το περιφερειακό δίκτυο των σιδηροδρόμων είναι υπερβολικά πλατιά και δε χωρούν σε πολλούς σταθμούς, κι έτσι θα χρειαστεί αυτοί να ανακατακευαστούν, με το κόστος...
να είναι δυσβάσταχτο.

Το θέμα αποκάλυψε η εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα Canard Enchaine, και επιβεβαίωσε και η RFF, ο εθνικός πάροχος του σιδηροδρομικού δικτύου, η οποία είναι και αυτή που ευθύνεται για την γκάφα, καθώς έστειλε λανθασμένες διαστάσεις στην SNCF, αφού έστειλε τις διαστάσεις των σταθμών που έχουν κατασκευαστεί τα τελευταία τριάντα χρόνια, όταν οι περισσότεροι σταθμοί κατασκευάστηκαν πριν από πενήντα και πλέον χρόνια.

Σχολιάζοντας το περιστατικό, ο υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας, Φρεντερίκ Κιβιγιέ, έκανε λόγο για ένα «παράλογο σιδηροδρομικό σύστημα», αναφερόμενος στο διαχωρισμό του παρόχου του σιδηροδρομικού δικτύου (RFF) από το χρήστη του (SNCF).

Από το koutipandoras