Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Ο Θεοδωράκης ακύρωσε τη συμμετοχή στην εκπομπή του Χατζηνικολάου εξαιτίας της παρουσίας δημοσιογράφων;

Ακύρωσε ο Νίκος Χατζηνικολάου την εκπομπή με το Σταύρο Θεοδωράκη. Η εκπομπή "Στον Ενικό" (Star Channel/ www.enikos.gr))επρόκειτο να βγει στον αέρα την επόμενη Δευτέρα 28 Απριλίου. Ο επικεφαλής του Ποταμιού δεν δέχθηκε να συμμετάσχει σε μια συζήτηση , στην οποία θα απαντούσε και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Στην εκπομπή οι προσκλεκλημένοι αρχηγοί κομμάτων και υπουργοί, εκτός από τις ερωτήσεις του κοινού, καλούνται ως και σήμερα να τοποθετηθούν και στις ερωτήσεις που κάνουν οι δημοσιογράφοι [typologies]...

Epikairo: Διάβασα το ρεπορτάζ από τις Τυπολογίες και θεώρησα σχεδόν απίθανο να ισχύει κάτι τέτοιο. Κι όμως, το ρεπορτάζ ριτουιτάρει (αναδημοσιεύει) ο Χατζηνικολάου στο timeline  του και με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνει την είδηση. Το πρώτο παράδοξο είναι ότι ο Θεοδωράκης αρνείται τη συζήτηση...
με συναδέλφους του, στιγματίζοντας έτσι το ίδιο του το επάγγελμα. Το δεύτερο παράδοξο είναι ότι ο Θεοδωράκης παίρνει μία τέτοια απόφαση εν έτει 2014!

Η επιλογή του προσώπου που θα δώσει κανείς συνέντευξη είναι προφανές αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός και έγκειται στην ελευθερία της επιλογής. Ο αποκλεισμός από το διάλογο μίας ολόκληρης επαγγελματικής ομάδας είναι ασύνδετος με βασικούς κανόνες δημοκρατίας και καταδεικνύει τουλάχιστον αλαζονεία, θυμίζοντας μάλιστα άλλες απολυταρχικές εποχές. Πολλώ δε μάλλον όταν η συγκεκριμένη επαγγελματική ομάδα είναι αυτή που συνδέει κατά έναν τρόπο την πολιτική και τους πολιτικούς με τους πολίτες!

Φοβάται κάποιον ή κάποιους δημοσιογράφους ο Θεοδωράκης; Γιατί; Έχει να κρύψει οτιδήποτε; Ακόμη και αν υπάρξει ο εγκάθετος ο οποίος θα προσπαθήσει να δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις, ο τρόπος που αυτός αντικρούεται είναι ο διάλογος από τον οποίο ο τηλεθεατής θα εξάγει τα συμπεράσματά του  -όχι ο αποκλεισμός. Δε μπαίνουν όροι σε μία συζήτηση πλην αυτών της στοιχειώδους ευγένειας που θα εξαιρούν προσωπικές επιθέσεις, απειλές, ύβρεις και φαντάζομαι μπορεί να τους θέσει κάθε δημοσιογράφος και ιδιαίτερα ο έμπειρος Χατζηνικολάου.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης οφείλει να μας δώσεις κάποιες εξηγήσεις. Ή έστω να διαψεύσει τον Νίκο Χατζηνικολάου. Ειδάλλως, θα αρχίσουμε να ανησυχούμε για αυτή του την απόφαση.

Από epikairo