Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Η φωτογραφία της κρίσης που κέρδισε τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η ψηφοφορία για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό φωτογραφίας και νικητής αναδείχθηκε ο Νίκος Χριστοφάκης.

Η φωτογραφία του ξεπέρασε τα 3000 likes και τις 400 κοινοποιήσεις αφήνοντας αρκετά πίσω τις υπόλοιπες εξίσου δυνατές φωτογραφικά συμμετοχές.

Ο Νίκος Χριστοφάκης γεννήθηκε το 1979. Με τη μηχανή του αποτυπώνει την ιδιαιτερότητα...
κάθε στιγμής. Οι φωτογραφίες που πήραν μέρος στο διαγωνισμών ήταν αυτές από την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ταϊλάνδη.

“Για εμενα η φωτογραφια δρομου μου είναι η στιγμή που προστάζει πάντα. Κάνω αυτό που αισθάνομαι. Ποτέ δεν κάνω υπολογισμούς ή θεωρήσεις• βλέπω μια κατάσταση και ξέρω ότι είναι η σωστή. Κάθε τι είναι ένα θέμα. Κάθε θέμα έχει ένα ρυθμό. Το να αισθάνεσαι είναι ο λόγος για να υπάρχεις. Η φωτογραφία είναι μια αμετάβλητη στιγμή ενός τέτοιου λόγου ύπαρξης, που συνεχίζει να ζει εντός της. Η κάμερα είναι το εργαλείο μου. Μέσω αυτού προσδίδω μια αιτία σε κάθε τι που με περιβάλλει”, είχε δηλώσει στην εφημερίδα Lifo.

«Η φωτογραφία τραβήχτηκε τον Ιανουάριο του 2014 όταν η χώρα είχε αναλάβει την ευρωπαϊκή προεδρία και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης επικεντρώθηκαν στην Ελλάδα. Η φωτογραφία δείχνει έναν άστεγο άνθρωπο να κάθεται τυλιγμένος με μια κουβέρτα μπροστά στην Τράπεζα της Ελλάδος», τόνισε ο Νίκος Χριστοφάκης.

Από yahoo