Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ο Καπιταλιστής Μαρινάκης θέλει να γίνει δήμαρχος Πειραιά για να ρίξει τον Καπιταλισμό! Μάρβελους!

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο εφοπλιστής, εκδότης, μιντιάρχης, επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης ΠΑΕ Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο wannabe δήμαρχος μέσω Μώραλη Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο Έμα Τημί Βαγγέλης Μαρινάκης, έκανε μια προεκλογική ομιλία στα πλαίσια της εκστρατείας του για να πάρει τα πολιτικά ηνία του Δήμου Πειραιά στις επικείμενες εκλογές του Μάη και να ολοκληρώσει την κατάκτηση της πόλης μέσω...
όλων των μορφών εξουσίας.

Γράφει λοιπόν η έγκριτη και αντικειμενική εφημερίδα «Παραπολιτικά» (που συμπτωματικά ανήκει στον Βαγγέλη Μαρινάκη) για την συγκέντρωση του υποψήφιου δήμαρχου Πειραιά μέσω Μώραλη Βαγγέλη Μαρινάκη...

"Πάμε δυνατά. Πάμε Πειραιώτικα"

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του συνδυασμού του Γιάννη Μώραλη, πήρε τον λόγο δίνοντας μήνυμα νίκης μέσα σε χαμό από χειροκροτήματα και επευφημίες.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης:

«Πάμε να νικήσουμε.

Να κάνουμε έργα.

Με πράξεις, όχι με λόγια.

Τα ψέματα τελείωνουν.

Φτάνει η μιζέρια, η ανεργία και η υποβάθμιση.

Αλλάζουμε τον Πειραιά, το λιμάνι της καρδιάς μας. Να αισθανθούμε ξανά Περήφανοι Πειραιώτες.

Εδώ από το λιμάνι ξεκινάει η μεγάλη ανατροπή.

Πάμε δυνατά. Πάμε Πειραιώτικα.

ΖΗΤΩ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ».

Μεστός πολιτικός λόγος και θέσεις. Αυτούσιες οι φράσεις θα μπορούσαν να ειπωθούν και σε μια φιέστα του Ολυμπιακού στο στάδιο Καραϊσκάκη μετά από κάποιο πρωτάθλημα. Δένουν και εκεί. Θα τα καταλάβαινε με την πρώτη ακόμα και ο Τάκης ο Τσουκαλάς.

Ας σταθούμε στην ανεργία που είμαστε χάντρεντ περσέντ άμπσολούντλι σίγουροι ότι είναι το μείζον πρόβλημα που θα βασανίζει νυχθημερόν τον ηγέτη δήμαρχο Βαγγέλη -Έμα Τημί- Μαρινάκη (ή Βάγγο, ή Βαγγέλα). Ίσως αν δεν καταφέρει μάλιστα να την εκμηδενίσει 48 ώρες μετά την ορκωμοσία του πάθει κάποια μελαγχολία ή ακόμα και σοβαρής μορφής κατάθλιψη που εξαιτίας της θα παραμελήσει τις υπόλοιπες δραστηριότητές του και αυτό θα σταθεί αφορμή να καταρρεύσει όλη η οικονομική αυτοκρατορία του και να στεναχωρηθεί και ο στόλος με τα καράβια του. Τα Made in China καράβια του.

Ας υποθέσουμε ότι ο Βάγγος κρατά τον λόγο του και αφοσιώνεται στην εκμηδένιση της ανεργίας στον Πειραιά. Ας υποθέσουμε ότι τελικά τα καταφέρνει. Στην αρχή την ρίχνει από το 40% στο 10% και μετά από λίγο από το 10% στο 0%.

Τώρα το παράδοξο του πράγματος. Αλλάζει ο συσχετισμός προσφοράς-ζήτησης εργασίας ο οποίος στην ουσία είναι και αυτός που διαμορφώνει τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας. Εκεί που με ανεργία 40% σου έλεγε το αφεντικό-επιχειρηματίας "11 ώρες την ημέρα, 6 μέρες την εβδομάδα, 500 ευρώ καθαρά και χωρίς ένσημα. Θες κάθεσαι, δεν θες φεύγεις. 100 άνεργοι περιμένουν από έξω".

Τα αφεντικά-επιχειρηματίες χάνουν πλέον αυτό το ατού. Το πλεονέκτημα περνά στα χέρια των υπαλλήλων. Οι διάλογοι αφεντικών-υπαλλήλων τώρα πια είναι της μορφής "8 ώρες την ημέρα, 5 μέρες την εβδομάδα, 1100 ευρώ με ένσημα. Θες κάθομαι, δεν θες φεύγω. Κάτσε ψάχνε κανά δίμηνο να βρεις εξιδεικευμένο υπάλληλο για το μαγαζί σου με 0% ανεργία".

Οι επιχειρηματίες σε όλο τον Πειραιά βρίσκονται σε πανικό. Πενθούν. Μαζεύονται κάθε απόγευμα στην Καστέλλα, πετάνε βοτσαλάκια και κλαίνε γοερά. Τα δάκρυα ποτίζουν τα Πειραϊκά νερά και φτάνουν στο σημείο να δημιουργούν εστία μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα εξαιτίας της ανόδου του PH του νερού λόγω των εκατοντάδων τόνων όξινων δακρύων. Μικροί και μεγάλοι επιχειρηματίες καταριούνται τον Βαγγέλη -Έμα Τημί- Μαρινάκη και τις αντικαπιταλιστικές πολιτικές του. Τους κατέστρεψε. Κατέστρεψε τον Καπιταλισμό. Ένας Καπιταλιστής κατέστρεψε τον Καπιταλισμό. Προδοσία!

Ο δήμαρχος Βάγγος όμως είναι και αυτός εφοπλιστής, επιχειρηματίας, εκδότης, μιντιάρχης, μεγαλοαφεντικό ένιγουέι. Το είχε ξεχάσει. Πάνω στο πάθος του να εκλεγεί δήμαρχος Πειραιά, να εκμηδενίσει την ανεργία των υπηκόων του και όλα τα προβλήματα της πόλης, του είχε διαφύγει εντελώς.

Οι μούτσοι στα καράβια του, οι σεκιουριτάδες στο Καραϊσκάκη του, οι καθαρίστριες στις εφημερίδες του, αρχίζουν πλέον και έχουν παράλογες απαιτήσεις. Θέλουν λένε και ασφάλιση. Και ανθρώπινα ωράρια εργασίας. Και αξιοπρεπείς μισθούς. Μάλιστα απειλούν. Λένε πως αν δεν μας τα δώσεις Βαγγέλη -Έμα Τημί- Μαρινάκη παραιτούμαστε και τράβα βρες άλλους να δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ για 500 ευρώ βασικό. Με 0% ανεργία σιγά μην βρεις ποτέ. Θα τα κλείσεις τα μαγαζιά σου.

Ο Βάγγος -Έμα Τημί- Μαρινάκης έχει βάλει τα χεράκια του και έχει βγάλει τα ματάκια του. Προκειμένου να κρατήσει ζωντανές τις καπιταλιστικές αυτοκρατορίες του αναγκάζεται να κάνει όλα τα χατίρια στους υπαλλήλους του. Αυτούς που μέχρι πριν λίγες μέρες τους χόρευε στο ταψί και τους εξανάγκαζε να υπογράψουν δουλικές συμβάσεις εργασίας με εξευτελιστικούς μισθούς με πρόσχημα την κρίση και την υψηλή ανεργία. Τα υπερκέρδη των επιχειρήσεων του Βαγγέλη -Έμα Τημί- Μαρινάκη πέφτουν κατακόρυφα. Εκεί που μέχρι και πριν εκλεγεί δήμαρχος έβγαζε καθαρό κέρδος πάνω από 4.000 ευρώ την ώρα από το σύνολο των επιχειρήσεών του, τώρα θα πρέπει να μάθει να ζει με το ευτελές ποσό των 1.000 ευρώ την ώρα.

Χαλάλι όμως. Δεν τον ενδιαφέρει πια ο προσωπικός του πλουτισμός. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι ότι καλυτέρευσε τις ζωές των Πειραιωτών. Με αυτή την σκέψη κοιμάται και με αυτή ξυπνάει. Γι΄ αυτό άλλωστε και θέλησε να γίνει δήμαρχος Πειραιά παραμελώντας τα καράβια του. Για να γίνει Δον Κιχώτης και Ρομπέν των Δασών μαζί. Για να τα πάρει από τους πλούσιους και να τα δώσει στους φτωχούς. Θυσιάζοντάς ακόμα και τον εαυτό του. Ένας πραγματικός σύγχρονος ήρωας.

Υ.Γ. Κατάλαβες αποβλακωμένε Πειραιώτη Ολυμπιακέ ψηφοφόρε του Μαρινάκη τι σημαίνει υψηλή ανεργία για ανθρώπους όπως τον Μαρινάκη και τι σημαίνει εκμηδένισή της; Κατάλαβες για πόσο βλάκα σε περνάνε;

Υ.Γ.2 Πιθανόν ο Βαγγέλης -Έμα Τημί- Μαρινάκης να θέλει να υποκαταστήσει μέσω της δημαρχίας την πολιτική εξουσία που έχασε από την αναστολή λειτουργίας των ταγμάτων εφόδου της ΧΑ που δρούσαν στο λιμάνι.

Υ.Γ.3 Που είναι το "No Politica" οέο;;