Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Για να αναδεικνύονται οι Κρίτωνες...

Του Γιώργου Αλεξάτου

Δεν έχω κάτι με τον άνθρωπο. Μου είναι εντελώς ξένος. Ως τρόπος και στάση ζωής, ως κοινωνική τάξη, ως υποστηρικτής κάποιων απόψεων.
Με τον Κρίτωνα Αρσένη με χωρίζει χάος.

Και εκείνη η επίγνωση για το πόσο εύκολα ανοίγουν όλες οι πόρτες αν είσαι από οικογένεια επί δεκαετίες διαπλεκόμενη σε κόμμα που ρήμαξε τον τόπο, αν όλα τα βρήκες έτοιμα και πριν καλά-καλά μπεις στα...
τριάντα σε προωθούν μέχρι και στην Ευρωβουλή.
Και εκείνη η οργή. Για τα νέα παιδιά που μαζί τρώγαμε επί χρόνια τα χημικά και το ξύλο από τα ΜΑΤ.

Όταν ο Κρίτων ετοίμαζε την πολιτική του καριέρα, με το κόμμα που διέταζε να ΜΑΤ να τσακίσουν τους συνομήλικούς του.
Όταν ο Κρίτων εξαργύρωνε με τη θέση του ευρωβουλευτή τη στήριξη της πολιτικής που οδηγούσε στο να τσακίζουν τα ΜΑΤ τον λαό μας, στο να αυτοκτονούν εκατοντάδες απελπισμένοι κάθε χρόνο, στο να γίνεται η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σκουπίδι…

Για να αναδεικνύονται οι Κρίτωνες…

Ωραίο μάθημα ήθους δόθηκε με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του. Εύγε, σύντροφοι!
________

Γεννήθηκες το 1977. Κι ο Κρίτων επίσης.

Κάπου μεταξύ 1995 και 2005 σπούδαζες. Κι ο Κρίτων επίσης.

Εσύ τότε συμμετείχες στο κίνημα, ενάντια στην πολιτική κατεδάφισης της δημόσιας εκπαίδευσης που υλοποιούσε ως υφυπουργός Παιδείας η μαμά του Κρίτωνα. Ο Κρίτων ασχολούνταν μόνο με τις σπουδές του.

Βγήκες στην εργασιακή περιπλάνηση κατόπιν. Ο Κρίτων βρήκε όλες τις πόρτες ανοιχτές και το 2009 τον διόρισε ο ΓΑΠ ευρωβουλευτή.

Από το 2010 κατέβαινες σε συγκεντρώσεις και πορείες ενάντια στην κοινωνική καταστροφή και τη διάλυση της ίδιας της ζωής σου. Ο Κρίτων στήριζε αυτή την καταστροφή και τη διάλυση της ζωής σου.

Σήμερα βολοδέρνεις στην ανέχεια και την ανασφάλεια, αλλά συνεχίζεις να αγωνίζεσαι. Η Αριστερά σού προτείνει να ψηφίσεις τον Κρίτωνα να σε εκπροσωπήσει στην Ευρωβουλή…

Ας πρόσεχες, φιλαράκο! Ας χάραζες άλλο δρόμο στη ζωή σου. Σ’ αυτή την κοινωνία προκόβουν οι ξύπνιοι και οι χωμένοι στα κόλπα. Ακόμη κι η Αριστερά το αναγνωρίζει. Και μάλιστα εμπράκτως.
______________

26 Φεβρουαρίου 2014. Τώρα δηλαδή. Όσο κρατούσε η κουβέντα για το αν θα είναι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κρίτων Αρσένης ψήφιζε μαζί με όλο τον νεοφιλελεύθερο εσμό της Ευρωβουλής υπέρ της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων.

Γι' αυτό τον πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στο ψηφοδέλτιο; Ή δεν το ξέρανε, όπως τότε με τον Καρυπίδη;

Γι' αυτό καλούμαστε να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές; Για να ξαναμπεί ο νεοφιλελεύθερος στην Ευρωβουλή;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ