Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Δάφνη Σημίτη και Θεοδωράκης μαζί στη Βουλή!

Aπό τα θεωρεία παρακολούθησε τη συζήτηση η κυρία Δάφνη Σημίτη, παρέα με τον ανιψιό της, Σταύρο Θεοδωράκη.

Φιλοξενούμενη του Πάνου Καμμένου είναι η θεία από το Σικάγο, ο θείος Τζορτζ Σώρος και ο άλλος θείος Τζορτζ Σωρός.

Στο καφενείο της Βουλής γύρισε επιδεικτικά την πλάτη ο Μάκης Βορίδης στον Γιάννη Πρετεντέρη, ο οποίος δεν τον έχει καλέσει...
στις τρεις τελευταίες εκπομπές.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης συνοδεύονταν από τη Μις Ελλάς, τη Μις Πελοπόννησος, τη Μις Αργοσαρωνικός και τη Μις Κάτω Παρτάλι.

Η πρώτη μισή ώρα της πρωινής συνεδρίαση διεξήχθη χωρίς την παρουσία ούτε ενός βουλευτή, γι αυτό ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε στο πολυνομοσχέδιο Σκούπα τις απολυμένες καθαρίστριες που διαμαρτύρονταν έξω και να καθίσουν στα υπουργικά και βουλευτικά έδρανα μαζί με τα ΜΑΤ.

Ο Γ. Παπανδρέου ρωτούσε συναδέλφους του ποια είναι η διαφορά μεταξύ γάλακτος ημέρας και αυγών ημέρας για να αποφασίσει τι θα ψηφίσει.

Τη συνεδρίαση παρακολούθησε και ο κ. Λάτσης που ρωτούσε πόσο πιάνει η Βουλή, γιατί θέλει να κάνει Μητροπολιτικό Πάρκο στην πλατεία Συντάγματος.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε, έχοντας δίπλα τη θεία του, ότι ο πρώτος που θα πάει σε συγκέντρωση που κάνει το Ποτάμι, θα κερδίσει πλούσια δώρα.
……………………………………

Ο Χρυσοχοΐδης ρίχνει την κυβέρνηση!

Από αλλού φοβόντουσαν, από αλλού την παθαίνουν. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα ψηφίσει οριστικά κατά του πολυνομοσχεδίου και θα ρίξει την κυβέρνηση!

Επειδή την άλλη φορά ομολόγησε ότι δεν είχε διαβάσει το Μνημόνιο, για να μην ξεφτιλιστεί πάλι, από την Πέμπτη το βράδυ κάθισε και διάβαζε και ξαναδιάβαζε όλο το πολυνομοσχέδιο, αλλά, όπως θα πει στην ομιλία του, δεν κατάλαβε λέξη.

Τόσο ασαφή και δυσνόητα είναι αυτά που γράφονται εκεί, που καλύτερα να μην το είχε διαβάσει, όπως παραδέχτηκε.

Στην ομιλία του ο κ. Χρυσοχοΐδης ανάμεσα στα άλλα θα τονίσει:

«Ποιος, ρωτάω, ποιος κατάλαβε τι λέει η παράγραφος Β´ του άρθρου 3, που διαβάζω από μέσα τι λέει επακριβώς.

«Αρχές Οικονομίας και Χρηματοοικονομικά Μαθηματικά. Θεωρία Σόκου

Επιτόκιο και συναρτήσεις επιτοκίου, παρούσα και συσσωρευμένη αξία, είδη ραντών, μεταβλητές ράντες, χρηματορροές γενικά, εξισώσεις αξίας, απόδοση ενός κεφαλαίου, μέτρα απόδοσης (εσωτερική απόδοση, χρονοσταθμισμένη απόδοση, μέτρα αξιολόγησης των επενδυτικών επιλογών), χρεολυτικά σχήματα (γενικό πρότυπο, κλασική μέθοδος, καταναλωτικά σχήματα), ομόλογα, παραδοσιακή τιμολόγηση, ομόλογα χωρίς τοκομερίδια, διαχρονική διάρθρωση των επιτοκίων (spot rates, forward rates, par yields) και καμπύλες αποδόσεων».

Τι καταλάβατε κύριοι συνάδελφοι; Ο,τι κατάλαβα κι εγώ. Εναν π@@@@ο!

Και ένα ακόμη παράδειγμα από το πολυδιαφημισμένο πολυνομοσχέδιο:

«Θεωρία της αξιοπιστίας (credibility), μερική και πλήρης αξιοπιστία, πρότυπα Buhlmann και Buhlmann Straub, άλλα πρότυπα, συναρτήσεις απώλειας, αξιοπιστία Bayes, εφαρμογές, μέθοδοι χρονοσειρών, φίλτρα Kalman, εφαρμογές στις ομαδικές ασφαλίσεις προσώπων».

Δηλαδή τον π@@@@ο τον εκλαίγανε και τον μοιρολογούσαν.

Κύριοι, αυτή τη φορά διάβασα το κείμενο με μεγάλη προσοχή. Δεν κατάλαβα λέξη. Καταψηφίζω λοιπόν αυτό το απαράδεκτο -τουλάχιστον συντακτικά- πολυνομοσχέδιο και καλώ κι εσάς να πράξετε το ίδιο και να φέρουμε μια κυβέρνηση που να μπορεί τουλάχιστον να φέρνει νομοσχέδια, τα οποία να μπορούμε να τα καταλαβαίνουμε και λίγο. Οχι σε όλα».
……………………………………………………………………………..

Και ΝΟΥΔΟΥ και light!

Η ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη συζήτηση για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου είναι η εξής:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Βρίσκομαι εδώ στην αίθουσα της Βουλής μετά από πολύ χρόνο. Ούτε θυμάμαι καν πόσο. Αυτό που μου προκάλεσε εντύπωση είναι τα μέτρα ασφαλείας. Οι αστυνομικοί στην είσοδο δεν με αναγνώρισαν και δεν τους έπεισα όταν τους έδειξα την πρωθυπουργική μου ταυτότητα ακόμα.

Ζήτησα τον κ. Μπαλτάκο, ο οποίος ευτυχώς με θυμήθηκε και βρίσκομαι σε αυτή την ωραιότατη αίθουσα, που ομολογώ ότι είχα ξεχάσει πόσο όμορφη και εντυπωσιακή είναι.

Πρώτο λοιπόν κέρδος του πολυνομοσχεδίου που καλούμαστε να ψηφίσουμε: η παρουσία μου εδώ.

Να σας αναφέρω δύο πράγματα για την αναγκαιότητα ψήφισης αυτού του πολυνομοσχεδίου. Δεν μπορεί να κάθεσαι να διαβάζεις 106 σελίδες σε μία μέρα και ύστερα να μην το ψηφίσεις.

Οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας και σε αυτή την ψηφοφορία, θα σκεφθούν το συμφέρον τους. Αν πέσει η κυβέρνηση, άντε να ξαναβγείς πάλι βουλευτής και να πάρεις τη μισθάρα των 8.000 ευρώ.

Στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα βάλαμε κόκκινες γραμμές, μπροστά στις οποίες υποχώρησε η τρόικα. Μη γελάτε κύριε Τσίπρα. Τέτοια θα ακούσετε πολλά μέχρι τις εκλογές και σας καλώ να ψηφίσετε κι εσείς το υπέροχο πολυνομοσχέδιο που θα εκδοθεί σύντομα και από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Το ερώτημα της ψηφοφορίας είναι απλό: “Γάλα Νουνού” ή “Γάλα Νουδού”. Την απάντηση την ξέρετε. Και ΝΟΥΔΟΥ και light.

Δεν είναι όμως το γάλα, στο οποίο κακώς εστιάζεται η συζήτηση. Καταργούμε τις ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών σε βάρος των οικογενειακών επιδομάτων, μία πρωτοποριακή διάταξη που δεν υπάρχει ούτε στις καλύτερες δικτατορίες του κόσμου.

Λαμβάνουμε μέτρα για τους μακροχρόνια ανέργους, αλλά και τους μακροχρόνια εργαζόμενους. Μακροχρόνια εργαζόμενος θεωρείται πλέον όποιος εργάζεται 4 ώρες τον χρόνο. Δεν αξίζουν της προστασίας μας οι μακροχρόνια εργαζόμενοι;

Υπάρχουν και άλλες πρωτοποριακές διατάξεις. Τα φαρμακεία μπορούν να συστεγάζονται με άλλα καταστήματα. Εύκολα δηλαδή μπορείς να βρεις ένα αντικαρκινικό φάρμακο σε ένα μανάβικο. Οπως αντίθετα μπορείς να βρεις ένα κουνουπίδι σε ένα φαρμακείο, κύριε Τσίπρα που εξακολουθείτε να χαμογελάτε.

Το χαμόγελό σας θα είναι πικρό μετά το τέλος αυτής της ιστορικής ψηφοφορίας. Παρακαλώ δε τον κ. Μπαλτάκο να έρθει να με οδηγήσει στην έξοδο της Βουλής, γιατί δεν ενθυμούμαι ακριβώς αυτή τη διαδικασία, γαμώ το κεφάλι μου μέσα.

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας θα δεχθώ συλλυπητήρια από τους βουλευτές μας στο καφενείο της Βουλής.

Ζωή ελόγου μας στο φρέσκο γάλα, να ζήσουμε να το θυμόμαστε και αντιπαρέρχομαι κύριε Τσίπρα και αυτό το δήθεν ειρωνικό χαμόγελο.

Εγώ πάντως χαίρομαι που ξαναβρίσκομαι μετά από καιρό σε αυτό το ιστορικό κτίριο και υπόσχομαι ότι σύντομα θα το επισκεφθώ πάλι. Σας ευχαριστώ».

…………………………………………………………..

 Ενοικιάσεις-πωλήσεις εργαζομένων

twitter παίδες Ελλήνων

Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ @polynomosxediakias
Απελευθερώνεται και το επάγγελμα της καθαρίστριας

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ @katharistries
Δεν έσυραν τα ΜΑΤ καθαρίστριες στις σκάλες του υπ. Οικονομικών. Για να καθαρίσουν τις σκάλες τις έσυραν

ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ @london
Επρεπε να έχουμε απολύσει 10.000.000 Ελληνες και έχουμε απολύσει 12.000.000.

Ν. ΔΗΜΟΥ @kolokotronis
Βγάζω και νέο βιβλίο. «Η δυστυχία του να είσαι ο Νίκος Δήμου»

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ @tomsen
Διατηρούνται ο 13ος και 14ος μισθός. Καταργούνται οι άλλοι 12

ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ @galotsesb
Μπορεί να έχει δίκιο ο Καμμένος ότι η Δάφνη Σημίτη είναι θεία μου. Αρχισα να κάνω σαρδάμ. Αυτό που μας έδειξε ο Λάτσης για το Ελληνικό είναι μοκέτο.

ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ @london
Φτάσαμε επιτέλους στην ανάπτυξη. Εχουμε το μεγαλύτερο κατά νεκροκεφαλή εισόδημα στην Ευρώπη.

ΕΥAΓΓ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ @vaggelas
Πολλοί συγγενείς μαζευτήκαμε στη Βουλή. Το μόνο που ακούς στους διαδρόμους είναι οι λέξεις «μπαμπά», «μαμά», «γιε μου», «κόρη μου», «θεία μου», «ξάδελφε», «μπατζανάκη», «πεθερά», «πεμπτοξάδερφε»

ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ @you_tube
Και πού να βγουν τα ροζ βίντεο με τους Ελληνες πρωθυπουργούς που με επισκέπτονται και μου κάνουν τεμενάδες.

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ @angela
Το επόμενο βήμα που θα κάνουμε με την τρόικα, είναι ένα μπουκάλι γάλα ανά οικογένεια.

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ @polynomosxedio
Σε αυτή τη χώρα μάς δέρνει πολλή Μαλαισία.

Του Λάκη Μπέλλου από efsyn