Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Υπόθεση μιας ξεπέτας…

Τι θα γίνει με αυτή την υπεροπτική κυρία που θεωρεί ότι γάλα (και όχι μόνο) είναι υπόθεση μιας ξεπέτας; Έχουν μαζευτεί πολλοί σε αυτή την κυβέρνηση που τους αρέσει γενικά και ειδικά να μας ξεπετάνε.

Η κυρία Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» -του καναλιού τους- και πήρε το λόγο μετά από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κο Κασσή. Ξεκίνησε λέγοντας «Να ξεπετάξω το μικρό θέμα που είναι το γάλα….». Μετά από λίγο μας ξανασκότισε ότι ζει στα Γιάννενα, μας είπε ότι έχουν γίνει θυσίες για να πάμε καλά κλκ κλπ, μας είπε ότι τώρα που βγαίνουμε στο «ξέφωτο» και μπορούμε να πάμε μπροστά, βγαίνουν κάποιοι και...
μας πάνε πίσω και μπλα μπλα.

Αναφέρθηκε πάλι στο «ξέφωτο» λέγοντας ότι είναι εκεί και ότι θέλει να πάμε μπροστά, ότι θέλει να είναι με το κεφάλι ψηλά μπροστά στους Γιαννιώτες, ότι θα είναι υπόλογη για την επιλογή της στον λαό και πάλι στους Γιαννιώτες -σιγά μη πάθει κάτι- και πολλά άλλα.

Πέρα από το ύφος και το στυλ της, εκείνο που μου έκανε επίσης εντύπωση είναι και κάτι άλλο που είπε «…η δύσκολη ερώτηση είναι, γιατί δεν τις κάνουμε πιο δυνατά και πιο γρήγορα -τις μεταρρυθμίσεις-. Τις κάνουμε σταδιακά γιατί σεβόμαστε ότι υπάρχουν ιδιαιτερότητες στη χώρα, και πρέπει να πάμε με ένα ρυθμό».
Αυτό είναι κάτι που το έχουμε εμπεδώσει πια, το sex, θέλει ρυθμό και τρόπο, ανάλογα τις ιδιαιτερότητες των άλλων. Είναι θέμα σεβασμού βλέπεις…

Η κυρία αυτή αδικεί τον εαυτό της όχι μόνο με αυτά που λέει, αλλά και με τις αντιλήψεις της, έστω με ένα μεγάλο μέρος αυτών, για να μην την αδικώ.
Να κάνω και μια αφελή ερώτηση που δεν περιμένει απάντηση, από τη μία ακούμε κατά καιρούς -λίγο πολύ απ’ όλους- ότι έχει κάνει και λάθη αυτή η κυβέρνηση και ότι τα διορθώνει, από την άλλη όμως, δεν μας λένε πότε και ποια είναι ώστε να δούμε πως τα είχαν υπερασπιστεί κάποτε. Όποτε είναι ένα ζήτημα σοβαρό για να ψηφιστεί, πάντα έχουν δίκιο. Μετά μας αμολάνε τις μπαρούφες τους.

Δε μου είναι δύσκολο να υποθέσω πως θα βρεθούν και πάλι κάποιοι “πατριώτες” που θα σας ξαναψηφίσουν, από ζαγάρια… είναι γεμάτη η χώρα.

Επειδή το δικό σας ξέφωτο είναι το δικό μας σκοτάδι, μακάρι να σας ξεπετάξουμε σύντομα. Έχει αρχίσει και μαυρίζει πολύ τριγύρω…