Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Πώς Club του Harvard προσκάλεσε τον Άδωνι - Το Χάρβαρντ του Αδώνιδος ήταν... κλαμπ

Την ώρα που ο Άδωνις Γεωργιάδης τουίταρε ότι βρισκόταν στο Χάρβαρντ καλεσμένος του European Club του Harvrad προκειμένου να μιλήσει σε φοιτητές για τις «μεταρρυθμίσεις» στην Ελλάδα, μια επίμονη χρήστης του Twitter αποκάλυψε όλη την αλήθεια.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί πρόσκληση του στο Χάρβαρντ για την εγκαθίδρυση ενός διεθνούς προφίλ πολύ ανώτερο απ' αυτό του εθνικού τηλεπωλητή...
βιβλίων από κανάλια μικρής τηλεθέασης. Ο Άδωνις θέλησε να βελτιώσει το προφίλ του παίρνοντας λίγη λάμψη από το Harvard ακριβώς όπως και ο Γιώργος Παπανδρέου αλλά και η Γιάννα Αγγελοπούλου, που στο βιβλίο της δημοσιεύει ολοσέλιδη πρόσκληση από το Harvard σε εκδήλωση για να τιμήσουν τα γενέθλιά (!) της.

Όπως αποδεικνύεται όμως τώρα, η οργάνωση της ομιλίας του υπουργού δεν έγινε από το European Club του Harvard, αλλά από έναν σύλλογο φοιτητών. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη άλλωστε για πρώτη φορά. Όπως αναφέρει η ακαδημαϊκός Φιλομήλα Τσουκαλά (@dexpatia), στην έρευνα της οποίας βασίζεται εν πολλοίς αυτό το ρεπορτάζ, πολύ συχνά στα μεταπτυχιακά του Κένεντι οι φοιτητές καλούν ομιλητές. Αυτό που έχει όμως μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το ποιος πήρε την πρωτοβουλία. 
Σύμφωνα με την πρόσκληση του event, που βλέπετε παραπάνω, ο Moderator της εκδήλωσης είναι ο Ιωάννης Τσούτσιας. Τον κύριο αυτό τον βρίσκουμε να συμμετέχει στην Advisor Boutique (εταιρεία δημοσίων σχέσεων) EOS PROJECT, η οποία στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι προσφέρει «πρόσβαση σε ανθρώπους κλειδιά».

Το διασκεδαστικό πάντως στιγμιότυπο της βραδιάς ήρθε από τον ίδιο τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος για να αποδείξει ότι τον κάλεσε το Χάρβαντ ανάρτησε την παρακάτω φωτογραφία. 
Εμείς θα περιμένουμε πάντως μερικές ημέρες μέχρι να αναρτήσουμε με τη σειρά μας το έγγραφο της Δι@ύγειας σχετικά με το κόστος του ταξιδιού του υπουργού.


Tweets Φιλομήλα Τσουκαλά (@dexpatia)

 
Τώρα
Χθες
Δεν έχουμε πρόσβαση ...

Ποιοι είναι... (πριν)
Ο δεύτερος κάλεσε τον Γεωργιάδη ενώ ο πρώτος εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος στην ελληνική κυβέρνηση και υπηρέτησε στο Διοικητικό Συμβούλιο του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Ελλάδος !




Tο έγγραφο της Δι@ύγειας σχετικά με το κόστος του ταξιδιού του υπουργού.



Το Χάρβαρντ του Αδώνιδος ήταν... κλαμπ
Κυκλοφόρησε ως είδηση σε εφημερίδες, σάιτ και ραδιοτηλεοπτικά μέσα και μάλιστα συνοδευόμενη από θαυμαστικά. Ο Αδωνις Γεωργιάδης κλήθηκε να δώσει ομιλία στο Χάρβαρντ! Και ο... ομιλητικότατος υπουργός παράτησε τη δημόσια υγεία στο χάλι της και ταξίδεψε στις ΗΠΑ 
Φωτογραφία που δημοσίευσε ο Α.Γεωργιάδης στο λογαριασμό του στο Twitter, με αφορμή την ομιλία του 

Ψάξαμε στις εκδηλώσεις του Harvard Kennedy School of Government, της σχολής δηλαδή που σύμφωνα με τα ρεπορτάζ τον κάλεσε, και τέτοια ομιλία δεν υπάρχει. Από το σχετικό έγγραφο στη Διαύγεια όπου καταχωρίστηκαν τα έξοδα, 2.420 ευρώ, μάθαμε ότι η πρόσκληση προέρχεται από το European Club αυτής της σχολής. Κι εδώ αρχίζει το ανέκδοτο. Πρόκειται για ένα φοιτητικό κλαμπ! Ενα από τα δεκάδες που έχει η συγκεκριμένη σχολή. Μάλιστα η επίσκεψη ολάκερου υπουργού δεν διαφημίζεται ούτε στη σελίδα του κλαμπ στο Facebook...

Και φαίνεται ότι το συγκεκριμένο κλαμπ έχει ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα, αφού πριν από λίγους μήνες μίλησε σε φοιτητές του και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Μόνο που ο τελευταίος δεν το έκανε θέμα στα ΜΜΕ και δεν ταξίδεψε επί τούτου στις ΗΠΑ όπως ο Γεωργιάδης. Περιμένουμε το βίντεο από την ομιλία Γεωργιάδη για να καταλάβουμε πόσο ενίσχυσαν την Ελλάδα τα ακαδημαϊκά του προσόντα...

Γ.Μπ.  από enet