Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Και Σεισμοί και Χρυσοχοΐδης;

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός

Άλλο μεγάλο κακό βρήκε τους Κεφαλλονίτες…  Δεν τους έφθαναν τα όσα περνούν από τις επιπτώσεις των καταστροφικών σεισμών και χθες τους ήρθε και το τελειωτικό κτύπημα κατακέφαλα.  Με εντολή Σαμαρά, δεν είναι αστείο είναι πραγματικότητα, τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου για την Κεφαλλονιά ανέλαβε η παμμεγίστη πολιτική «παιχτούρα» ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρυσοχοΐδης!!!  Μιλάμε έπιασαν οι Κεφαλλονίτες το πρώτο αριθμό στο τζόκερ…

Αν θεωρούν τώρα κάποιοι ότι είμαστε καυστικοί, δεν είμαστε, και ειλικρινά πιστεύουμε ότι ο κύριος Μιχάλης θα τα καταφέρει μια χαρά υπό ένα όρο.  Δεν θα πρέπει να διαβάσει κάτι… Γιατί άμα...
είναι να διαβάσει, άστο καλύτερα… Πάντως ο «γενναίος» αυτός πολιτικός, που μόλις του έστειλαν μια βόμβα στο γραφείο του, από την οποία σκοτώθηκε ο άτυχος υπασπιστής του, αστυνομικός υποδιευθυντής Γιώργος Βασιλάκης, άλλαξε με πρώτη ευκαιρία υπουργείο, βρήκε νέο στόχο… Όχι δεν είναι πάλι οι τρομοκράτες… Αυτούς είπαμε τους ξεχάσε.  Αυτή την φορά δεν θα πατάξει την βία, την τρομοκρατία και την εγκληματικότητα.  Θα «πατάξει» τους σεισμολόγους!!!  Έτσι η πρώτη του δουλειά, μόλις του ανατέθηκε ο νέος αυτός ρόλος, και μην ξεχνάμε πάντοτε με «εντολή Σαμαρά», ήταν να επιτεθεί στους σεισμολόγους και να τους καλέσει να σιωπάσουν…. Ώπα ρε μεγάλε….

Μιλάμε για καταπέλτη…  Είπε: «Αυτοί όλοι οι μετά σεισμόν «σεισμοπροφήτες», που συνωστίζονται στα κανάλια, φέρονται ανεύθυνα. Δεν ενημερώνουν αλλά καθηλώνουν στο φόβο. Θα βοηθήσουν περισσότερο αν γυρίσουν στις δουλειές τους. Και τους καλώ να το πράξουν.  Η υπόθεση του σεισμού της Κεφαλονιάς είναι υπόθεση όλων μας. Το πρόβλημα των Κεφαλλονιτών είναι πρόβλημα δικό μας. Χωρίς καμιά εκμετάλλευση και χωρίς κορόνες.  Τους καλώ –επαναλαμβάνω- όλους αυτούς να γυρίσουν στις δουλειές τους και να ασχοληθούν με ευθύνη, για ένα ζήτημα που αφορά τη φήμη της χώρας μας και αφορά και τη ζωή των ανθρώπων».  Τι να πει κανείς τώρα για τις δηλώσεις του πλέον ανεύθυνου ατόμου στην χώρα μας, καθ’ ομολογία του, αφού ο ίδιος ενημέρωσε όλον τον λαό ότι δεν διάβασε το Μνημόνιο γιατί πολεμούσε την βία, την τρομοκρατία και την εγκληματικότητα…  Μόνο που για να τα πολεμήσεις όλα αυτά πρέπει να τα «βρεις» κιόλας.  Και ο κύριος Χρυσοχοΐδης έψαχνε έψαχνε αλλά τίποτις….

Ο αδιάβαστος λοιπόν κατηγορεί τους σεισμολόγους ότι φέρονται ανεύθυνα…!!! Αλλά αυτό δεν είναι το πλέον διασκεδαστικό! Πεθαίνεις από τα γέλια όταν τον ακούς να τους καλεί να γυρίσουν στις δουλειές τους τη στιγμή που η δουλειά τους είναι ακριβώς αυτή!!!  Να βρίσκονται στον τόπο του σεισμού, να τοποθετούν τα επιπλέον μηχανήματα, να κάνουν ότι κρίνουν απαραίτητο ως ειδικοί επιστήμονες, να ενημερώνουν τον κόσμο… Τους είπε ακόμη ότι συνωστίζονται στα κανάλια… Για όσους γνωρίζουν Ελληνικά αυτό σημαίνει πυκνή συγκέντρωση πλήθους που συνωθείται… Είδε κανένας Έλληνας κάτι τέτοιο; Και εμείς μάλιστα είχαμε την εντύπωση ότι τα «κανάλια» καλούν τους σεισμολόγους να μιλήσουν. Φαίνεται όμως σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. υπουργού ότι αυτοί πάνε εκεί απρόσκλητοι!!! Κάτι σαν την κυρία Λούκα εμφανίζονται… Αλλά έχουμε και μια απορία: ο κύριος Χρυσοχοΐδης γιατί δεν τα έβαλε με τους δημοσιογράφους που τους καλούν στα δελτία ειδήσεων και σε όλες τις άλλες εκπομπές τους;  Απλά μήπως γιατί εκεί δεν τον «παίρνει»; Τζιζ κακά;…..

Το έργο του κυρίου Χρυσοχοΐδη στην Κεφαλλονιά θα είναι ανεπανάληπτο!  Όπως από όλα τα υπουργεία που πέρασε.  Σκεφθείτε ότι μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ είχε πει ότι ««Θέλω να σας δηλώσω εδώ στο ανώτερο όργανο του ΠΑΣΟΚ ότι είμαι περήφανος για τη Μεταπολίτευση», υπογραμμίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που γεννήθηκε με την Μεταπολίτευση»… Για ποια «μεταπολίτευση» ακριβώς είναι υπερήφανος;  Για αυτή που διέλυσε τους Έλληνες και την Ελλάδα;  Για την μεταπολίτευση της μίζας, της απάτης, της λαμογιάς, της ατιμωρησίας, του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος; Να λοιπόν γιατί μεταξύ σεισμών και Χρυσοχοΐδη δεν ξέρουμε τι είναι πιο καταστροφικό!!!  Γιατί ο Εγκέλαδος είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα μας λυπηθεί, θα σταματήσει το «έργο» του, ενώ ο κ. Χρυσοχοΐδης ποτέ!!!