Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

«Τι ψηφίζει ο μπαμπάς σου;»

Η  κυβέρνηση δεν γυρίζει τη χώρα δεκαετίες πίσω μόνο στον οικονομικό τομέα. Αναβιώνει το αστυνομικό κράτος στα σχολεία με ανακρίσεις μαθητών που συμμετείχαν σε καταλήψεις και έγγραφα της ΓΑΔΑ που ζητούν από διευθυντές να ενημερωθεί η ΕΛ.ΑΣ. για τα «προβλήματα λειτουργίας τους».

Μια νέα εποχή, νόμου, τάξης και εκφοβισμού, ξεκινά στα σχολεία της χώρας, τα οποία, όπως φαίνεται, θα υπάγονται εκτός του υπουργείου Παιδείας και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Δεν εξηγείται αλλιώς πώς μέσα σε...
μια εβδομάδα τουλάχιστον 5 μαθητές Λυκείου οδηγούνται στην Ασφάλεια ερωτώμενοι για τις πολιτικές πεποιθήσεις της οικογένειάς τους εξαιτίας συμμετοχής τους σε κατάληψη, ενώ δεκάδες είναι πλέον τα περιστατικά «επισκέψεων» αστυνομικών σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία της Αττικής.

«Τι ψηφίζουν ο πατέρας σου και η μητέρα σου; Τι δουλειές κάνουν οι γονείς σου; Πώς είναι τα οικονομικά σας; Ποιες είναι οι πολιτικές πεποιθήσεις των καθηγητών σου στο σχολείο; Ποιοι από τους καθηγητές σου ήταν υπέρ της απεργίας που κάνατε; Γιατί το κάνετε; Σας παρακίνησαν καθηγητές ή πολιτικό κόμμα;».
Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που έκαναν οι αστυνομικοί στους 5μαθητές από το 2ο ΓΕΛ Κερατσινίου, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο τμήμα ύστερα από προφορική κλήτευσή τους με την αιτιολογία της συμμετοχής τους στις καταλήψεις του προηγούμενου Οκτωβρίου. Ο ένας μάλιστα κατέθεσε χωρίς την παρουσία των γονιών του.

Διαβάστε το ρεπορτάζ  του Κώστα Ζαφειρόπουλου στη σελίδα 18 της «Εφημερίδας των Συντακτών» που κυκλοφορεί.

efsyn