Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Εξ ιδίων

«Κάνουν επεισόδια για να τους παίξουν οι κάμερες». Το ακούσατε και οι ίδιοι. Αυτό λέει ο υπουργός, αναφερόμενος σε εργαζόμενους που διαμαρτύρονται, σε συνδικαλιστές, ακόμη και σε ασθενείς που τυχαίνει να βρίσκονται στα νοσοκομεία όπου κάνει «εφόδους» ο υπουργός.

Δεν έχει άλλο επιχείρημα εναντίον τους. Για τον Άδωνη Γεωργιάδη το κίνητρο όσων διαμαρτύρονται είναι να τους «παίξουν οι κάμερες», δηλαδή να τους δείξει η τηλεόραση. Είναι λογικό να το πιστεύει αυτό ένας άνθρωπος που ζει για να τον «παίζουν οι κάμερες». Είναι λογικό να σκέφτεται έτσι ένας άνθρωπος που...
τον έκανε υπουργό η τηλεόραση. Εξ ιδίων κρίνει τους πάντες και τα πάντα. Ως εκεί φτάνει, δε μπορεί να πάει παραπέρα.

Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω είναι τι ακριβώς εννοεί ο υπουργός όταν λέει πως όταν κάνει «έφοδο με κλήρωση από χαρτάκια, δεν το μαθαίνει κανείς». Μα πότε δε μάθαμε κάτι για τον Άδωνη Γεωργιάδη; Ακόμη κι όταν φτερνίζεται, υπάρχει μια κάμερα δίπλα του, σε ποια «έφοδό» του σε νοσοκομείο δεν υπήρχαν τηλεοπτικά συνεργεία;

Σχετικά με το επιχείρημά του «αυτοί που διαμαρτύρονται είναι μόνο 30 άτομα», να του θυμίσουμε ότι ο ίδιος είναι μόνο ένας. Δεν πάει έτσι. Αν θέλει «να κατεβούν και οι υπόλοιποι» τότε είναι σίγουρο ότι το θέλει για να μπορεί αύριο να καταγγείλει «τραμπουκισμούς» εις βάρος του, «επιθέσεις» και «προπηλακισμούς». Ένα show ακόμη με πρωταγωνιστή τον ίδιο ζητά και ίσως είναι εκνευρισμένος που δεν του κάνουν τη χάρη.

Όσο για τη «ντουντούκα» που φώναζε μέσα στο υπουργικό αυτί προκαλώντας αφόρητο πονοκέφαλο στον ιδιοκτήτη του, τι να πούμε κι εμείς για τον υπουργό που διαθέτει ενσωματωμένη «ντουντούκα» από τη φύση του, όπως ομολόγησε και ο ίδιος.
Ορθώς ζητά ο υπουργός να κοπεί η πλάκα με τη δική του φωνή, αλλά πρώτα ας κόψει εκείνος την πλάκα που κάνει με τη φωνή όσων διαμαρτύρονται για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος Υγείας κι ας απαντήσει κάποτε με επιχειρήματα. Το «Είσαι ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ» δεν είναι επιχείρημα αλλά η καλύτερη απόδειξη ότι θέλει να βάλει ταφόπλακα στη δημόσια Υγεία εντελώς ανενόχλητος.

Έγραψε ο Καρτέσιος