Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Σε διαθεσιμότητα το 95% του προσωπικού στη Χαλυβουργική Α.Ε.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απόφαση της «Χαλυβουργικής Α.Ε.» να προχωρήσει σε μαζικές διαθεσιμότητες.  
Μετά την πανελλήνια ομοσπονδία εργατοϋπαλλήλων μετάλλου, που ζήτησε και τριμερή συνάντηση από το Υπουργείο Εργασίας και το εργατικό κέντρο Ελευσίνας, συνεχίζουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις να αντιδρούν στο κύμα διαθεσιμότητας, φοβούμενες ότι πρόκειται να επεκταθεί σαν πρακτική σε σειρά επιχειρήσεων.

Tο Εργατικό Κέντρο Αθήνας με ανακοίνωσή του "καταγγέλλει τη Διοίκησης της Χαλυβουργικής Α.Ε. για την απόφασή της να θέσει σε διαθεσιμότητα 200 εργαζόμενους, που αντιστοιχούν στο 95% του προσωπικού.

Η εργοδοσία της επιχείρησης προσπαθώντας...
να πιέσει την Κυβέρνηση για το ζήτημα μείωσης του κόστους ενέργειας, χρησιμοποιεί τους εργαζομένους ως «αποδιοπομπαίους τράγους».

Επιτέλους ας σταματήσουν οι διοικούντες της τρίτης μεγαλύτερης εξαγωγικής βιομηχανικής μονάδας να λειτουργούν απερίσκεπτα και καλούμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει τη νομοθεσία που αφορά την Διακοψιμότητα. Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας βρίσκεται στο πλευρό των εργατών της Χαλυβουργικής με κάθε τρόπο στον δίκαιο αγώνα τους ενάντια στην εκμετάλλευσή τους".

Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ, επισημαίνει ότι: "Η φιλανθρωπία και η αλληλεγγύη δεν εκφράζονται με διαθεσιμότητες και αντεργατικά μέτρα, κύριοι της Χαλυβουργικής". Συνεχίζοντας στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει πως: "Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη διοίκηση της εταιρείας Χαλυβουργική (Αγγελόπουλοι), η οποία ανακοίνωσε στους εργαζόμενους σχέδιο διαθεσιμοτήτων έξι (6) εβδομάδων για το 95% του προσωπικού.

Είναι προφανές ότι οι διοικούντες τη συγκεκριμένη βιομηχανία δεν αντιλαμβάνονται τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι, μετά την εφαρμογή πληθώρας αντίστοιχων "φιλεργατικών" προγραμμάτων (εθελούσια έξοδος, περικοπές μισθών και επιδομάτων, κ.λ.π) και συνεχίζουν ακάθεκτοι το "φιλάνθρωπο" έργο τους.

Καλούμε τους διοικούντες να μην προχωρήσουν στην εφαρμογή των αντεργατικών τους αποφάσεων και ν' αναζητήσουν αλλού τις λύσεις ή τις ευθύνες στα όποια "προβλήματά" τους.

Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους, με την υποστήριξη των υπερκείμενων συνδικαλιστικών οργανώσεών τους (Εργατικό Κέντρο, Ομοσπονδία) και τη ΓΣΕΕ, είναι έτοιμοι ν' απαντήσουν συντονισμένα σε κάθε νέα πρόκληση της διοίκησης της Χαλυβουργικής".

Από enet