Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Το κράτος οι προθεσμίες και οι εκβιασμοί

Ενώ καθημερινά παρακολουθούμε εικόνες φτώχειας και εξαθλίωσης, ενώ τα «κανάλια» ξεχνιούνται και κάπου κάπου δείχνουν την Ελληνική πραγματικότητα, η υποτιθέμενη κυβέρνηση, αυτή που κατά τα άλλα «βλέπει τις αδικίες» που γίνονται και ΘΑ τις διορθώσει έρχεται την ίδια στιγμή και αναιρεί τα λεγόμενα της με τη γνωστή και προσφιλή της τακτική της αρπαγής, και του εκβιασμού!.

ΝΑ η είδηση, πολύ «κομψά» διατυπωμένη.

Τα «άγρια» θα έρθουν σε λίγες μέρες.

Τίτλος άρθρου;

«Τρεις εργάσιμες για πέντε φόρους και μετά πρόστιμα-«φωτιά»»

«Το αδιαχώρητο αναμένεται να δημιουργηθεί και πάλι σε ΔΟΥ και τράπεζες τις επόμενες τρεις ημέρες, καθώς λήγει...
την Παρασκευή η προθεσμία για σειρά φόρων.

Αναλυτικά, στις 31 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία για το χαράτσι του 2012 (ΕΕΤΗΔΕ) που αφορά 1,6 εκατομμύρια ακίνητα. Επίσης υπολογίζεται ότι έχουν μείνει απλήρωτα τα τέλη κυκλοφορίας για περίπου 95.000 οχήματα.

Λήγει επίσης η έκτη δόση για τον ΦΑΠ του 2011 και του 2012, ενώ για τον ΦΑΠ του 2013 λήγει η τέταρτη δόση.

Για πληρωμή φόρου εισοδήματος 2013 καλούνται μέχρι την Παρασκευή περίπου 26.000 υπόχρεοι.
Τέλος, ήρθε η ώρα για το φόρο πολυτελούς διαβίωσης, ο οποίος αφορά περίπου 7.000 φορολογούμενους με Ι.Χ. άνω των 1.929 κυβικών, αεροσκάφη και πισίνες.

Αν περάσει η προθεσμία, την 1η Φεβρουαρίου κάνουν «πρεμιέρα» τα νέα πρόστιμα για ληξιπρόθεσμες οφειλές: 0,7% τόκος κάθε μήνα καθυστέρησης, 10% πρόστιμο για καθυστέρηση δύο μηνών, 20% για καθυστέρηση ενός έτους και 30% για καθυστέρηση τριών ετών.

Η περίπτωση με το χαράτσι της ΔΕΗ
Χιλιάδες φορολογούμενοι είχαν την εντύπωση ότι είχαν εξοφλήσει την οφειλή για το χαράτσι του 2012 και τώρα ήρθαν αντιμέτωποι με το ειδοποιητήριο.

Αυτό συνέβη, όπως αναφέρουν «Τα Νέα», τον Μάιο του 2012 προκειμένου η ΔΕΗ να κλείσει τα λογιστικά της και να απαλλαγεί από το βάρος των απλήρωτων λογαριασμών με το χαράτσι, σε όσους δεν είχαν πληρώσει εμπρόθεσμα τη δεύτερη δόση, έστειλε το φόρο ως ληξιπρόθεσμη οφειλή στην Εφορία και το ποσό που στο μεταξύ εισέπραξε (ΕΕΤΗΔΕ) το κράτησε για μελλοντικό συμψηφισμό με την κατανάλωση ρεύματος.

Στον επόμενο λογαριασμό, η ΔΕΗ έκανε συμψηφισμό χωρίς όμως να αναφέρει ότι το χαράτσι δεν έχει εξοφληθεί. Έτσι, οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν -χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα- μέχρι την Παρασκευή.»

Να παραβλέψουμε τα του φόρου πολυτελείας…

Εκείνοι που τα εχουν, να πληρωσουν, όπως επίσης να πληρώσουν και ΟΛΟΙ εκείνοι που σκόπιμα για χρόνια ΕΚΛΕΒΑΝ το κράτος και δεν τους έβαλε κανείς μέχρι σήμερα χέρι.

Όμως, για πείτε μου ρε ανεγκέφαλοι εσείς στο υπουργείο, ο άλλος ο κόσμος, ΠΟΥ θα βρει να πληρώσει τα «κλεψιμαίικα» σας;

Όταν πλέον δεν έχει να πάρει φαί για την οικογένεια του, δεν έχει δουλειά, είναι άρρωστος, δεν έχει ρεύμα (μη νομίζετε ότι φάγαμε το χάπι με τις επανασυνδέσεις λόγο ψύχους, αλλά και τα υποτιθέμενα κοινωνικά σας τιμολόγια), τα παιδια του λιποθυμούν από την πείνα στο σχολείο και ένα σωρό άλλα;

Και έχετε το ΘΡΑΣΟΣ να βάζετε προθεσμίες και να απειλείτε με «πρόστιμα φωτιά»;

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ, αλλά ΠΩΣ σας περιμένουμε.

Αλήθεια, στα φιλαράκια σας, τους μεγαλοφειλέτες, τέτοιου είδους εκβιασμούς και προθεσμίες δίνετε;

Αλλά ξέχασα, εκεί είστε ΚΟΤΕΣ.

Δεν μιλάτε και δεν κάνετε τίποτα γιατί πολύ απλά όλοι εκείνοι που ΔΕΝ τολμάτε να ακουμπήσετε είναι οι «κολλητοί» σας, τα συνεταιρακια σας, οι χρηματοδότες σας, και σας κρατούν στο χέρι.

Ενώ ΕΜΕΙΣ, είμαστε τα κορόιδα που μπορείτε να τους εκβιάσετε, να τους κλέψετε, να τους κάνετε ότι γουστάρετε χωρίς να δίνετε λογαριασμό σε κανέναν.

Προθεσμία ε;

Τώρα. Σήμερα. Αυτή τη στιγμή.

Ελατέ να εισπράξετε .

Το θέμα είναι ΤΙ θα εισπράξετε.

Για σκεφτείτε το, και αν τολμάτε, ελάτε.

Λωποδύτες.

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com