Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Ο κουρέας του Βερολίνου.

Η  έκφραση «αλλού τρως και αλλού πας και το δίνεις» πλησιάζει πολύ κοντά στον Γιαννάκη τον Φορομπήχτη.

Ο Στουρνάρας μίλησε στους Financial Times και είπε: «Ο Πολ και η Κριστίν μου είπαν να σταθώ στο πλευρό τους και είπα εντάξει, εάν σταθώ στο πλευρό σας, είναι κάτι που θα βοηθούσε πραγματικά και την Ελλάδα, αλλά είναι κάτι που είναι εκτός συζήτησης αφού ο Σόιμπλε μου είπε “Γιάννη ξέχνα το”. Επομένως δεν μπορεί να γίνει, άρα τι να κάνω;». Οι του ΔΝΤ τον πίεζαν να ζητήσει νέο «κούρεμα» του χρέους από τους Ευρωπαίους.

Εμείς τον ταΐζουμε και αυτός προσκυνά το Γαλαζοαίματο σόι (Σόι + μπλε = Σόιμπλε) των Γερμανών. Η Άρια αυτή φυλή, γνωρίζουμε από τα παλιά χρόνια ότι θέλει πάντα το καλό μας. Επειδή όμως...
το φεγγάρι δεν ήταν στη σωστή φάση για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα στο κούρεμα, είπε το αφεντικό στο Γιαννάκη, «Τσου!».

Τι τον έπιασε τώρα και εξέθεσε το ΔΝΤ και το αφεντικό, άγνωστο μεν, αλλά τον εγκέφαλο του Γιωργάκη βλέπω να ακολουθεί. Πέρα από τη πλάκα, παίζουν πολλά και εμείς τα αγνοούμε, απλά τα υποψιαζόμαστε. Το κακό είναι ότι θέλουν να μας δώσουν καθρεφτάκια και χαντρούλες, μα το χειρότερο είναι ότι τείνουμε να το αποδεχτούμε…

Αν ρωτήσουμε τον Γιαννάκη τον μπήχτη, τι κάνεις για εμάς βρε; Κουκιά σπέρνω, θα μας πει επί της ουσίας…

Αφού λοιπόν για μία ακόμα φορά διαπιστώσαμε, ότι ο Γιαννάκης μας έχει γραμμένους κανονικά, και απλά κάνει ότι του λένε για να έχει επαγγελματικό μέλλον. Εμείς συνεχίζουμε τα πράττουμε τα ίδια. Όσοι ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ θα μας πουν και πάλι τις ωραίες ατάκες τους «Το ξέρουμε ότι κοιτάνε την πάρτη τους, αλλά τι να κάνουμε, υπάρχει άλλη επιλογή;» Έτσι, μένουμε με αυτό το ερώτημα-δίλλημα και δεν τρέχει τίποτα.

Το δούλεμα φυσικά συνεχίζεται από τον Σόιμπλε, γιατί με τις τελευταίες δηλώσεις του μας είπε ότι, αν θα κάνουμε τα συμφωνηθέντα και αν θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα -μα καλά, δεν έχουμε;- μέχρι το τέλος του 2015 -που πήγε μωρέ το 2014 που θα βγαίναμε και στις αγορές;- και αν χρειαστεί, θα τους δώσουμε κάποια μικρή βοήθεια.

Ο άνθρωπος είναι πολύ μπροστά από εμάς και σου λέει, «αφήστε το 2014, να κοιτάτε το μέλλον και βλέπουμε…». Τι σου είναι οι γαλαζοαίματοι όμως ε!

Ρε φορομπήχτη Γιαννάκη, μου αρέσει που έχεις πει ότι τον θαυμάζεις!

Μα πόσο Στουρν-άρας μπορεί είσαι;