Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Λιαπελλάδα

Αντιλαμβάνομαι ότι σε μια πιτσαρία, ακόμη και αν σκίζει, δεν μαθαίνεις αρχαία ελληνικά. Είναι λογικό δηλαδή να μην ξέρεις το "ουκ αν λάβοις εκ του μη έχοντος". Είναι όμως δυνατόν όλοι οι υπουργοί και οι συνεργάτες του Σα(χλα)μαρά να έχουν δουλέψει μόνο σε πιτσαρίες και γι' αυτό να έχουν την ίδια άγνοια; Η απάντηση είναι αρνητική, γιατί οι περισσότεροι από αυτούς είναι ανεπάγγελτοι. Πριν τους μάθουμε ως πολιτικούς, δεν είχαν δουλέψει ποτέ τους.

Και εμείς πληρώνουμε πολύ ακριβά τις συνέπειες αυτής της "φοβερής" εμπειρίας του πολιτικού προσωπικού. Αν σε αυτή την "εμπειρία" προσθέσουμε και την έφεση που έχουν στην αλητεία (sic) παίρνουμε όλες τις απαντήσεις στο γιατί φτάσαμε ως εδώ.

Το πολιτικό προσωπικό είναι τόσο γελοίο, που...
πλέον ακούμε πολύ συχνά το "με εντολή Σαμαρά", όποτε προκύπτει κάποιο σοβαρό θέμα, είτε λόγω βλακείας αυτών που το δημιούργησαν, είτε λόγω αντιδράσεων ακόμη και των δικών τους βουλευτών. "Με εντολή Σαμαρά" διαγράφηκε ο Λιάπης, αφού πέρασαν δύο μέρες από τη σύλληψή του. Από το Ίδρυμα Καραμανλή δεν πρόκειται να διαγραφεί, γιατί εκεί είναι ισόβιο μέλος. Αυτό το υποκείμενο δικαιολόγησε την πράξη του με το επιχείρημα της κρίσης που έχει επηρεάσει και τον ίδιο. Μάλιστα έχει επηρεαστεί τόσο πολύ, που τη μέρα που δικαζόταν ταξίδευε για την Μαλαισία.

Ο Σα(χλα)μαράς χθες από τις Βρυξέλλες έφτασε να πει ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ για το επόμενο εξάμηνο, με τους καλύτερους οιωνούς. Στους καλύτερους οιωνούς υπάγονται το 1,5 εκατομμύριο ανέργων, τα έξι χρόνια ύφεσης, οι νεκροί από τα μέτρα του. Δεν παρέλειψε βεβαίως να επιτεθεί άλλη μια φορά στον Τσίπρα, λέγοντας ότι ο ίδιος ενδιαφέρεται για τους ανέργους! Αυτό το "ενδιαφέρον" είναι που τον κάνει να παίρνει συνεχώς μέτρα που αυξάνουν τους ανέργους...

Ας μην ξεχνάμε ότι με εντολή Σα(χλα)μαρά ο Βενιζέλος παραμένει στην κυβέρνηση και εκτός φυλακής και στο μουσείο της Ακρόπολης το προσωπικό μιλά καλαματιανά. Στη Λιαπελλάδα.

Από swell