Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Μας γυρνούν στις δεκαετίες του 50 και του ’60 τότε που χρησιμοποιούσαμε λυχνάρια και λάμπες πετρελαίου για φωτισμό

«Πλάτες στους βιομηχάνους κάνει η ΡΑΕ και στέλνει σε λουκέτο την ΔΕΗ. Τζάμπα το ρεύμα στην Αλουμίνιον (Πρώην ΠΕΣΙΝΕ). Τρεις φορές φτηνότερο απ’ ότι πληρώνουν τα νοικοκυριά. 100.000.000 ευρώ θα χάνει κάθε χρόνο το Δημόσιο», ανέφερε δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας πριν λίγο καιρό.

«Η ΝΔ χρωστάει μισό εκατομύριο στη ΔΕΗ & το χαράτσι. ΕΣΥ ΠΛΗΡΩΝΕ» μας έγραφε πρόσφατα το περιοδικό HOT DOC. 

Και έρχεται σήμερα ρεπορτάζ της τηλεόρασης...
του Σκάι για να μας δείξει τις τρομερές διαστάσεις που έχει πάρει αυτό το πρόβλημα για τα λαϊκά νοικοκυριά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΡΑΕ 500.000 σπίτια έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι. Μόνο στην εργατούπολη του Κερατσινίου, απ' ότι ακούσαμε τον δήμαρχο του να λέει 10.000 οικογένειες θα κάνουν Χριστούγεννα στο σκοτάδι. Βλέπετε για την ΔΕΗ δεν υπάρχουν ... ούτε ελεύθερες διαπραγματεύσεις, ούτε ρυθμίσεις σε …βάθος χρόνου, κανείς δεν νοιάζεται για ανθρώπους που ζουν μέσα στο καταχείμωνο άνεργοι, ενδεχομένως ασθενείς, υπέργηροι χωρίς φως, ψυγείο κ.λ.π.

Όπως πάμε θα γυρίσουμε στις δεκαετίες του 50 και του ’60 τότε που χρησιμοποιούσαμε λυχνάρια και λάμπες πετρελαίου για φωτισμό αφού η μνημονική συγκυβέρνηση μας έκανε και το ηλεκτρικό ρεύμα είδος πολυτελείας.

 Η λύση είναι μια και είναι μονόδρομος. Πρέπει εμείς να "βυθίσουμε στο σκοτάδι" αυτή την βάρβαρη ταξική πολιτική. Δεν πρέπει να αφήσουμε τους θιασώτες της κοινωνικής ανθρωποφαγίας να ολοκληρώσουν το σκοπό τους. Κι όσο εξακολουθούμε να παρακολουθούμε μοιρολατρικά να μας εξαθλιώνουν, δεν θα βλέπουμε μόνο να μας σβήνουν το ρεύμα, αλλά και να βυθίζουν στο σκοτάδι κάθε προοπτική ότι μπορεί να αναστραφεί μια πολιτική που μας βυθίζει στην φτώχεια και την μιζέρια.