Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Αν μία κόρη έχετε, κρατήστε την αθώα

Καμιά φορά -ποτέ δεν ξέρεις- το κορίτσι μπορεί να καταντήσει ζόρικο, να γίνει καμιά Ζωή, καμιά Ραχήλ, καμιά Θεοδώρα... Και μετά άντε να γλιτώσει από τον Χαντζόπουλο!

Στην εποχή της τρόικας, των καναλιών και των «Νέων», τα κορίτσια πρέπει να είναι σεμνά, ταπεινά και υπάκουα.

Δεν έχουν καμιά δουλεια να ορθώνουν ανάστημα και...
να τα βάζουν με τα σίδερα...

Διότι και ο άντρας, άντρας είναι... Μπορεί να συμβιβαστεί, μπορεί να λυγίσει υπό το βάρος της τρόικας, όση μαγκιά κι αν διαθέτει. Δεν κάνει τα «ασθενή» κορίτσια διά της μαχητικότητάς τους να τσαλακώνουν έτι περαιτέρω την εικόμα του (όχι και τόσο) σκληρού αρσενικού. Γιατί, πώς να το κάνουμε... Ο συμβιβασμένος και φοβικός άντρας δείχνει πιο λίγος μπροστά σε μια μαχητική γυναίκα...

Τι θέλετε δηλαδή; Να αναγκάζετε τα κανάλια και τις εφημερίδες να βάζουν μπροστά τη μηχανή της χυδαιότητας; Που κι αυτό το κάνουν, εφόσον κρίνεται αναγκαίο για το καλό της προπαγάνδας!
______________________________________
Αν μία κόρη έχετε, κρατήστε την αθώα, όχι γιατί το λέει το άσμα, αλλά γιατί αυτό είναι το πατριωτικό σας καθήκον έναντι της τρόικας, των δανειστών, της διαπλοκής και των μεγαλοεκδοτών και καναλαρχών, των στηλοβατών εν ολίγοις της πατρίδος.

Αν μία κόρη έχετε, ολίγον τσούγδω, βάλτε τη να βλέπει ειδήσεις στα κανάλια: ή που θα συνετιστεί ή που θα αποβλακωθεί, ως αρμόζει σε κάθε θήλυ.

Ειδικά, αν σας λέει διάφορα ανυπάκουα για το δίκιο των απεργών, των διοικητικών υπαλλήλων και περί δημοσίου πανεπιστημίου, δώστε της μια μεγάλη δόση δελτίου ειδήσεων στο Mega.

Τέτοια αντικειμενική πληροφόρηση, άλλωστε, έχουμε να δούμε από την εποχή του Νίκου Μαστοράκη και του Πολυτεχνείου. Να μαθαίνουν τα παιδιά...
Παπαλάμπραινα από left