Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Η "Αγία και ελεήμων" οικογένεια

Χορηγό στις φανφάρες του βρήκε ο καλαμοβάμων και ανίκανος Αβραμόπουλος. Τη βενζίνη για τα τανκς της παρέλασης θα την προσφέρει η οικογένεια Βαρδινογιάννη. Ο Αβραμόπουλος επαναφέρει τα τανκς στην παρέλαση, γιατί όπως είπε "χωρίς αυτά η παρέλαση θα ήταν μίζερη". Ο υπουργός Άμυνας προφανώς δεν θεωρεί μιζέρια την ανεργία. Τη θεωρεί μάλλον ευτυχία και γι' αυτό δεν σκέπτεται να προσφέρει τα χρήματα του Βαρδινογιάννη στον ΟΑΕΔ.

Ο Βαρδινογιάννης από την άλλη, το πλέον προβεβλημένο μέλος της "Αγίας και ελεήμονος" οικογένειας, μαζί με την πολυπράγμονα ευφραδή κα Μαριάννα, έχει πάντοτε εκπληκτικές ιδέες.  Αυτές που...
ο κόσμος υποκλίνεται και λέει "ευλόγησον άρχοντα".

Και αυτό γιατί είναι ευλογημένος ο ίδιος. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός πως ό,τι πιάνει γίνεται χρυσός. Και όποιος του εναντιώνεται, ως "εκ θαύματος" εξαφανίζεται. Ή, αν αποφασίσει να φτιάξει ένα διυλιστήριο σε ελαιώνα, σήμερα το σκέφτεται και το άλλο πρωί ο ελαιώνας έχει εξαφανιστεί και αυτός. Για τον ελαιώνα στους Αγίους Θεοδώρους "φρόντισε" ο Τριανταφυλλίδης, ο επονομαζόμενος και εθνάρχης.
 
Ο Βαρδινογιάννης έχει και την σπάνια τύχη να εξαφανίζονται τα πρόστιμα που του επιβάλλει η πολιτεία. Ή να μην έχει καμιά συνέπεια όταν εργαζόμενοι χάνουν τη ζωή τους στις επιχειρήσεις του. Μάλιστα καταφέρνει τέτοιες ειδήσεις να μην γίνονται ποτέ γνωστές από τα ΜΜΕ, που συμπτωματικώς ελέγχει.

Πάνω απ' όλα όμως η "Αγία και ελεήμων" οικογένεια έχει την ηθική. Αυτή που μας έμαθε η Βάνα Μπάρμπα.

Από swell, μοντάζ Γρέκι