Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Στο καλάθι των αχρήστων!

Ξεκινώντας οφείλω να ζητήσω συγγνώμη από τους αναγνώστες του κειμένου γιατί δεν περιέχει όμορφες ειδήσεις, όμορφα λόγια για να ωραιοποιηθεί η κατάσταση. Αν κάποιος περιμένει οι παρακάτω αράδες να είναι ωραίες, ας σταματήσει στη δεύτερη μόλις! Όπως ήδη θα γνωρίζετε, στην πρόσφατη επίσκεψη των κυβερνώντων στη ΔΕΘ, ο τηλεπωλητής που παριστάνει τον υπουργό Υγείας συναντήθηκε με ομολογιούχο Έλληνα πολίτη, ο οποίος έδειξε εμπιστοσύνη στη χώρα του και αγόρασε ομόλογα τα οποία «κουρεύτηκαν» σε μια νύχτα. Τα χρήματα εκλάπησαν, όπως αυτά στα Πανεπιστήμια και τα Ταμεία για να δοθούν στους τίμιους «δανειστές» που δεν ήξεραν τίποτα για το φόνο του μαγειρέματος των στοιχείων. Αυτά τα ομόλογα «κουρεύτηκαν» σε αντίθεση με τα …ξένα ιδιωτικά. Όταν λοιπόν ο πολίτης αυτός ενημέρωσε τον υπουργό του μάρκετινγκ βιβλίων ότι «ήταν νοικοκύρης και τον κατάντησαν ζητιάνο», αυτός τον κάλεσε να έρθει στην πραγματικότητα! Αυτή λοιπόν η πραγματικότητα δεν είναι καθόλου ωραία για τον κο υπουργό και...
τους ομοίους του…

Σε παλιότερο άρθρο μου έχω εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους θα έπρεπε ήδη να έχει κινηθεί η δικαιοσύνη εναντίον όσων κυβέρνησαν τα τελευταία 40 χρόνια, οι οποίοι τεχνηέντως φόρτωσαν τη χώρα με χρέος για να φτάσουμε στο σημερινό στημένο σημείο. Από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και μετά ό,τι έχει ψηφιστεί είναι καθήκον να καταπέσει, μιας και δεν πέρασε με αυξημένη πλειοψηφία (λες και μιλάμε για την πρώτη συνταγματική εκτροπή), όπως οφείλονταν σε περίπτωση εθνικής ασφάλειας. Εκτός κι αν και η παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας έπαψε να είναι συνυφασμένη με την ασφάλεια των πολιτών εντός των συνόρων.

Ποιων συνόρων; Αυτών που αναμένουμε να περιοριστούν! Για το γεγονός αυτό έχει ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα πλουσιοπάροχα καθήκοντά του ο άνθρωπος που παριστάνει τον πρόεδρο της δημοκρατίας, ο Κάρολος Παπούλιας. Μεταξύ άλλων η τότε πρόεδρος της Βουλής, Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη έλεγε πως «τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας. Τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων, και πάντως η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης»!

Αυτά τα άκουγε προφανώς υπνωτισμένος και μαγεμένος ο πρόεδρος και δεν αντέδρασε… Πως αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι τέτοια κοσμοϊστορικά γεγονότα δεν συμβαίνουν σε περιόδους δημοκρατίας, αλλά σε περίοδο πολέμου! Ο θεσμός του δεν είναι τυχαίος, αυτός οφείλει να «φυλάει» σαν κόρη οφθαλμού το Σύνταγμα στο οποίο ορκίζονται πίστη οι βουλευτές. Αυτό είναι ο υπέρτατος νόμος, ο οποίος ΚΑΙ επί εποχής του καταστρατηγήθηκε παράφορα. Κε πρόεδρε των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ (αρκεί που της «αμύνης» τα παιδιά διώξανε το βασιλιά…) ισχύει το άρθρο 4 περί ισότητας των Ελλήνων; Το 7 περί γενικής απαγόρευσης βασανιστηρίων, όταν βλέπουμε προσαγωγές στη φετινή ΔΕΘ με πολίτες σαν αιχμάλωτους πολέμου; Ποια ακριβώς εργασία προστατεύεται σύμφωνα με το άρθρο 22 και ποια δικαιώματα έχουν τα ΑμεΑ κατά το άρθρο 21; Τελικά σε ποιο πολίτευμα είστε ρυθμιστής κε Παπούλια κατά το άρθρο 30;

Είστε πρόεδρος της Δημοκρατίας… Μάλιστα… Ποιας δημοκρατίας; Αυτής που κυβερνά το 41,94%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών του Ιουνίου 2012, επειδή του ΄λαχε τζόκερ 50 εδρών; Αυτής που κυβερνούν δυο κόμματα, τα οποία σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, που τόσο συχνά ευαγγελίζονται οι κάφροι στα παράθυρα, δεν φτάνουν το 30% σήμερα; Της δημοκρατίας των τραπεζιτών και των πολυεθνικών που κυβερνούν παγκοσμίως έχοντας τους πολιτικούς ως υπάλληλους να νομοθετούν για τα συμφέροντά τους; Της δημοκρατίας που η κυβέρνηση δεν αποφασίζει γιατί πρέπει πρώτα να συμφωνήσει η τρόικα των «ανώτερων» βόρειων; Της δημοκρατίας που καταργήθηκε το κοινοβούλιο γιατί δεν νιώθουν υποχρέωση να απαντήσουν σε ερωτήσεις βουλευτών οι δοτοί υπουργοί; Της δημοκρατίας που χαρίζει εκατομμύρια ευρώ σε φίλους επιχειρηματίες και τρομοκρατεί με φυλάκιση μικρομεσαίους που δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ; Μιας δημοκρατίας που κυβερνά μια μειοψηφία τυραννικά για να δημιουργηθούν κοινωνικές ανισότητες με λίγες εκατοντάδες πλούσιους και εκατομμύρια φτωχούς; Που κόσμος βιάζεται ψυχολογικά από εισπρακτικές εταιρείες, οι οποίες λειτουργούν μαφιόζικα, και αυτοκτονεί, και ‘σεις ρωτάτε τον Προβόπουλο «τι κάνουν οι τράπεζες»; Καλά είναι, σας στέλνουν χαιρετίσματα για τα 250 δις των μνημονίων!!!

Η πραγματικότητα είναι σκληρή και η συντριπτική πλειοψηφία των οικογενειών έχει ανατρέψει με το έτσι θέλω τον προϋπολογισμό της, ακούγοντας κούφια λόγια, και το αποτέλεσμα που υπόσχονται οι κυβερνήτες δεν το βλέπει. Και δεν το βλέπει γιατί δεν πρόκειται να υπάρξει! Ο στόχος του –ελεύθερου ακόμη- Γιώργου Παπανδρέου για έναν εργαζόμενο ανά οικογένεια επετεύχθη. Κι εκεί που είναι όλοι άνεργοι η επιβίωση επιτυγχάνεται μέσω της σύνταξης. Θέλει ο νέος να πιει έναν καφέ και μετράει τα 10λεπτα. Θέλει ο παππούς να πάρει δώρο στο εγγόνι του και δεν του περισσεύουν τα ευρώ γιατί του κλέψανε τη σύνταξη από τις πληρωμένες εισφορές. Από τον ιδρώτα του! Οι αγρότες περιμένουν απ’ το Μάιο την επιστροφή του ΦΠΑ για να σας πει μπράβο η τρόικα για το πλεόνασμα. Οι επαγγελματίες πλήρωσαν ένα «σκασμό» λεφτά σε εισφορές και τώρα που κλείνουν τις επιχειρήσεις δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Κι όσοι έχουν οικογένεια «αναθεματίζουν» τη στιγμή που τη δημιούργησαν, γιατί πλέον η φυσική και βιολογική εξέλιξη του ανθρώπου, η γέννηση ενός παιδιού, αποτελεί τεκμήριο! Σπάτε το ένα ρεκόρ ανεργίας μετά το άλλο! Τεράστιο success story! Αν αυτό το λέτε λαϊκισμό, για μένα είναι τιμή!

Δημιουργούσαν τη γενιά των 700 ευρώ και η κοινωνία κοιμόταν αποχαυνωμένη από το λάιφ στάιλ της μουρτζοβλαχίας, τη στιγμή που αυτοί έβαζαν το σχέδιο υποδούλωσης του κράτους από τα αφεντικά τους στο τελικό στάδιο. Τώρα που για να πάρεις αυτά τα χρήματα κάνεις και δύο δουλειές η κοινωνία έχει αποχαυνωθεί τελείως από την τρομοκράτηση. Φοβούνται οι Έλληνες μην πεινάσουν στην άκρη της Μεσογείου… Που μόνο στη Θεσσαλία να φυτέψεις αγγούρια τρώει όλη η Ευρώπη! Φοβούνται μη χάσουν την Ενωμένη Ευρώπη των προτεσταντών, το όραμα του ναζισμού το οποίο κάνουν ό,τι μπορούν να το κρατήσουν ζωντανό. Όχι στη Συρία, παντού θα μπουκάρουν τα αφεντικά τους για να τρομοκρατήσουν τους λαούς γύρω από τη Μεσόγειο, για να δείξουν ότι ο κόσμος όλος τους ανήκει. Και ανεχόμαστε επί δεκαετίες τον Βενιζέλο ο οποίος έτρεξε πριν ακόμη κι απ’ τον Ολάντ να το παίξει στρατηλάτης απέναντι στη Συρία, τη στιγμή που δεν μπορεί ούτε σε πόνι ν’ ανέβει! Εδώ και 100 χρόνια το ίδιο και απαράλλαχτο, χιλιοπαιγμένο έργο. Βιώνουμε το ναζισμό της κατοχής, θα στήσουν κανέναν εμφύλιο πάλι για να τη γλυτώσουν όπως οι παππούδες τους!

Αλήθεια όμως πιστεύουν ότι θα τη γλυτώσουν; Ότι θα ξαναφύγουν οι κατοχικές δυνάμεις και αυτοί θα αυτοεξοριστούν για να γυρίσουν σαν «ήρωες», όταν η ίδια η Γερμανία παραδέχεται την ανηθικότητά της με τον Χριστοφοράκο κι εδώ δεν ανοίγει μύτη; Έχουν μπουκώσει στη μίζα και τους κρατάνε από χίλιες μεριές! Ανεχόμαστε αυτούς, ανεχόμαστε και τα αφεντικά τους να μας κουνάνε το δάχτυλο, την Ολλανδία με χρέος 1200% του ΑΕΠ της και τη Γερμανία, η οποία μετά το Χίτλερ το μόνο που έβγαλε είναι τον Μπεκενμπάουερ! Ακούνε οι Έλληνες -που έδωσαν το φως στην ανθρωπότητα- να τους κατηγορεί η χώρα των πολυεθνικών, που στο ποδόσφαιρό της έχει γεμίσει με παράγοντες πρώην SS. Και το ακούνε γιατί το δικαίωμα το έδωσε πρώτος ο ίδιος της ο πρωθυπουργός, ο κοινωνιολόγος της φάπας, ο Τζέφρι. Ο άνθρωπος που αφού εκτέλεσε την αποστολή του, είδε ότι το κλίμα δεν τον σηκώνει εδώ και γυρνάει στα πανεπιστήμια που αγοράζονται τα πτυχία σωρηδόν να κάνει μαθήματα δημοκρατίας. Ο εθνικοσοσιαλιστής που κατήργησε ολούθε τη λέξη «εθνικό» και την κράτησε μονάχα για το συμβούλιο του κόμματός του, αφού πρώτα έδειξε ότι ούτε καν φιλέλληνας δεν είναι με τόσο ξύλο που έριξε στους Έλληνες για να περάσει τα σχέδια των αφεντικών του.

Ζούμε την εποχή του απόλυτου παραλογισμού. Οι υπαίτιοι της καταστροφής επικαλούνται σωτηρία μόνο από τους ίδιους! Κανείς άλλος δεν γνωρίζει και δεν έχει λύσεις, μόνο αυτοί. Όποιος «τολμήσει» να εκφράσει αντίθετη άποψη χαρακτηρίζεται «γραφικός». Εκατομμύρια Ελλήνων τους φώναζαν «κλέφτες» και «προδότες» πριν τρία χρόνια στο Σύνταγμα και νομίζουν ότι, επειδή συνεχίζουν να το ακούνε, τους το λένε χρυσαυγίτες πολίτες. Την ατζέντα της δημόσιας συζήτησης την έχουν θέσει οι ίδιοι στα διαπλεκόμενα και παράνομα κανάλια, σε πάνελ που τους χαϊδεύουν τ’ αυτιά και τους προστατεύουν, και νομίζουν ότι έτσι θα …πάει η δουλειά. Ο μονόδρομος που επέλεξαν δίχως να ρωτήσουν κανέναν τούς αποφέρει πολλά χρήματα και δεν πρέπει να συζητούμε για κάτι άλλο. Οι άλλοι δρόμοι είναι ουτοπίες γι’ αυτούς. Ένας μονόδρομος που επέλεξαν, αλλά δεν είναι δικός τους. Για τόσο ανίκανους πολιτικούς μιλάμε. Μπουρτζόβλαχοι έγιναν βουλευτές εξαπατώντας τον ελληνικό λαό και πάλι με παχιά λόγια και υποσχέσεις, και εμφανίζονται στα παράθυρα με ύφος χιλίων καρδιναλίων και μανικιούρ, ρωτώντας «τι προτείνετε»! Εσύ που φλόμωσες στο 7χίλιαρο τι προτείνεις; Πολιτική παράγεις ή είσαι απλώς ευχαριστημένος που είσαι το στρατιωτάκι στα σχέδια των ξένων, ψηφίζοντας ό,τι υπαγορεύουν αρκεί να πέφτει το μπαγιόκο;

Από πότε οι ιδιωτικοποιήσεις έγιναν must και όποιος δεν συμφωνεί μ’ αυτές δεν ξέρει τι λέει; Ποιος είναι από την κυβέρνηση σε θέση σήμερα να καταθέσει αποδείξεις ότι η ΛΑΡΚΟ είναι επιζήμια για το ελληνικό δημόσιο; Τα κομματόσκυλά σας φέσωναν την επιχείρηση για χρόνια με τους παχυλούς μισθούς τους παριστάνοντας τους διευθυντές! Η ΛΑΡΚΟ μόνο κέρδη έχει κι αυτό γιατί αποτελεί μονοπώλιο λόγω νικελίου. Έχετε τεχνηέντως αφήσει στην τύχη του τον φυσικό μας πλούτο να μαραζώνει για να τον πασάρετε στους ιδιώτες φίλους σας να κονομήσουν! Μήπως οδηγήσατε τους …εκατομμύρια τουρίστες στις πεταμένες πέτρες των αρχαίων Αμφικτιονιών ή πλατσούρισαν στις ιαματικές πηγές των ΕΤΑ, που κι εκεί καλοταΐζατε κόσμο; Η ΛΑΡΚΟ θα πάει σε Σκοπιανούς και κατά τα άλλα διαπραγματεύεται ο Σαμαράς για το όνομα, για το οποίο κάποτε έριξε και κυβέρνηση. 

Οι οπαδοί του κόμματος τότε τον έλεγαν «αλήτη» και «προδότη» και σήμερα του λένε «ευχαριστώ» για τα 300 ευρώ σύνταξη, την οποία προεκλογικά δεν θα μείωνε γιατί είχε μίξερ άλλου μείγματος πολιτικής. Αν και για τη Μακεδονία κανόνισε ο συμμαθητής του με τον Καλλικράτη. Ανατολική, Κεντρική, Δυτική και μένει να δούμε πως θα πουν τα Σκόπια. Άνω, έξω αριστερά, χαφ εξτρέμ…

Όποια πέτρα καταστροφής και να σηκώσεις από κάτω θα σας βρούμε! Έχετε σπείρει την εξαθλίωση στην κοινωνία και νομίζετε ακόμη ότι πουλάει το παραμύθι των «συντεχνιών». Όλη η κοινωνία αποτελείται από άχρηστους, εκτός της πολιτικής και της δημοσιογραφίας. Κι απ’ αυτούς τους κλάδους των χειρότερων ατόμων του είδους, που πιστεύουν ότι μόνο αυτοί έχουν δίκιο. Η άρια φυλή των φιλελλήνων που όποτε δει κατοχή τρέχει να υπηρετήσει για την κονόμα! Εσείς όμως δεν είστε πολιτικοί γιατί δεν παράγετε πολιτική… Είστε απλώς υπάλληλοι! Με ένα email στέλνονται οι εντολές και στα υπουργεία σας είστε διακοσμητικά στοιχεία, μιας και σουλατσάρουν οι επίτροποι. Ούτε δημοσιογράφοι είστε γιατί δεν ελέγχετε την εξουσία, αλλά σας ελέγχει. Είστε ένα σύστημα μαφιόζικο, μια συμμορία από κολεγιόπαιδα που λυμαίνονται τον τόπο πάππου προς πάππου. Για το ότι «δεν παράγουμε τίποτα» οι «αείμνηστοι» κι οι «εθνάρχες» φταίνε που εκτέλεσαν πιστά έξωθεν εντολές. Γιατί να παράγουμε νικέλιο, να δείχνουμε ότι είμαστε πλούσια χώρα; Άλλωστε στα κλειστά προτεσταντικά θινκ τανκς τύπου Μπίλντερμπεργκ κάτι τέτοια σχεδιάζονται. Πως κατακτάς χώρα με το χρέος και πως τρομοκρατείς λαούς να μην κουνιούνται. Και οι καταθέσεις των προθύμων; Καμία σχέση με τις …θυσίες για τις οποίες πονάνε κιόλας. Ένα, δύο, τρία εκατομμύρια φανερά και ποιος ξέρει πόσα σε οφ σορ…

Αντί να βλέπετε απέναντι απ’ τη βουλή το μεγαλύτερο βασιλιά της Ελλάδας, τον Αλέξανδρο, ο οποίος σκόρπισε το φως του Ελληνισμού, έχετε το άγαλμα του Βενιζέλου που στήσατε για να βλέπετε τον μεγάλο ευεργέτη που στύλωσε το κολέγιο. Τον θείο του Μητσοτάκη και παππού της Ντόρας. Το κολέγιο που στήθηκε μαζί με τον Μπενάκη, τον παππού του Σαμαρά, που έχει διευθυντή τον αδερφό του. Δεν έχετε καμία διαφορά μεταξύ σας ιδεολογική. Τρομοκρατείτε και φοβίζετε τον κόσμο με μακελειά, αν κυνηγηθεί ο Γιωργάκης… Ένοχος ή όχι, δεν το εξετάσατε. Ποιοι; Εσείς που βάζατε κάποτε τους ΠΑΣΟΚτζήδες απέναντι στους ΝΔάτες να πετάει ο ένας στον άλλο νεράτζια με ξυράφια! Αυτοί είναι οι άνθρωποι που ζητούν πανεθνική συστράτευση και ενότητα. Αυτοί πουλάνε ελπίδα την ώρα που φτωχοποιούν την κοινωνία. Αυτοί που έχουν μάθει να τα θέλουν όλα δικά τους, μετρούν από 50 ακίνητα και αναζητούνται τα ένσημά τους!

Για Υγεία και Παιδεία δεν υπάρχουν λεφτά, υπάρχουν όμως για τα μέγαρα και τα ιδρύματα των πρώην πρωθυπουργών! Κατά τα άλλα χρωστά η Ελλάδα… Χρωστά στους αιματοκυλιστές της ανθρωπότητας, στους εκτυπωτές χρημάτων και βόρειους οικονομικούς δολοφόνους τύπου Τόμσεν. Στις «αγορές» και τράπεζες των Ρότσιλντ και Ροκφέλερ χρωστάει το ιδιωτικό χρέος που μετατράπηκε σε δημόσιο και το φορτώθηκε ο λαός! «Όταν δανείζεσαι δεν βάζεις εσύ τους όρους», ισχυρίζονται τα ανθρωπάρια της πολιτικής. Και πότε ακριβώς ρε «παληκάρια» η χώρα δεν δανείστηκε απ’ το 1821 και μετά; Και θα την απαλλάξετε εσείς απ’ αυτό που μας έχετε βάλει πιο μέσα ακόμη -μέχρι το 2050 (;)- στο ζυγό; Τι θα γιορτάσει ο Αντώνης μας σε 8 χρόνια, την επανάσταση των swaps και τα μαγειρεμένα στοιχεία που εκτόξευσαν το έλλειμμα; Την ένταξη στο ευρώ και την καταλήστευση και του τελευταίου ευρώ; Έχετε διανοηθεί τι έχετε δημιουργήσει και πανηγυρίζετε κιόλας; Συμφορά, για μια ακόμη φορά, αλλά απ’ τις συμφορές που γεμίζουν τσέπες… Σιγά μην είχε μόνο ο Άκης ράβδους χρυσού να το παίζει Ντάλια Χατζηαλεξάνδρου για να μην σκορπάει τις δεσμίδες ο αέρας! Για το γεγονός ότι πηδάνε Έλληνες απ’ τα μπαλκόνια κι εσείς πανηγυρίζετε μάλλον ούτε ως φιλέλληνες θα σας γράψει η ιστορία…

Δε γίνεται να ζητάτε καταδίκες της βίας όταν βία σκορπάτε στα μήκη και πλάτη της επικράτειας. Όταν οι Έλληνες διαμαρτύρονται, σύμφωνα με το συνταγματικό τους δικαίωμα να απεργήσουν, και ‘σεις τους ψεκάζετε σαν κατσαρίδες με χημικά! Επιθυμητοί είστε στα πάνελ της εικονικής πραγματικότητας των πλεονασμάτων, όχι ανάμεσα στην κοινωνία. Παίρνετε την εξουσία λέγοντας άλλα και πράττετε άλλα. Αν αυτό δεν είναι πολιτική απατεωνιά, τότε τι είναι; Και τέλος πάντων στην εικονική δημοκρατία σας πως νοείτε τη λογοδοσία; Υπάρχει; Επειδή το Σύνταγμα για σας είναι απλό κουρελόχαρτο, κρατήστε στο πίσω μέρος του μυαλού σας το ακροτελεύτιο άρθρο 120, παρ. 4: «H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία». Οι «χρήσιμοι» μεταξύ «αχρήστων» σύντομα θα πρέπει να πάνε στο καλάθι των αχρήστων να ξεβρωμίσει επιτέλους η χώρα!