Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Κι από το αίμα πιο… γλυκό!

Κανά δυό δολοφονίες ακόμα, και η Χρυσή Αυγή θα είναι πια απολύτως έτοιμη να μπει στην κυβέρνηση και να κυβερνήσει. Θα έχει βέβαια προηγουμένως καταδικάσει απερίφραστα το συμβάν. Όπως έκαναν για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα οι βουλευτές της. Όπως έκανε ο Μιχαλολιάκος –επισήμως. Σοβαρεύει. Ακριβώς όπως το ζήτησε ο Μπάμπης.

Προς το παρόν πλένεται και η ίδια στο πλυντήριό της, στο αίμα, εκεί όπου έπλυνε και ξεπλένει ακόμα τόσους και τόσους. Τόσους και τόσους που είναι πλέον ήδη στην κυβέρνηση και μας κυβερνάνε, καταδικάζοντας πρώτοι και καλύτεροι αυτοί τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, φυσικά. Και κυρίως, τάχα παίρνοντας αποστάσεις από το παρελθόν τους που μαρτυρεί αδιάψευστα το ποιόν τους. Κατά τα...
άλλα, το παρόν τους καθαρό σαν το γάργαρο νεράκι.

Σύμφωνα με τη Μάρα Ζαχαρέα, ο Βορίδης είναι τώρα «εξαιρετικός νομικός». Και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Κύριος! Πάει το τσεκούρι. Έλιωσε στη λήθη.

Ο Γεωργιάδης; Α! Εξαιρετικός εκδότης! Μετά τη Μάρα, θα έρθει η Σάρα για να μας πει ότι κάτι άλλο εξαιρετικό είναι ο Κασιδιάρης. Έτσι πάει. Πρώτα έρχεται η Μάρα, ακολουθεί η Σάρα, και μετά μας βρίσκει το κακό συναπάντημα.

Ο Σαμαράς δεν ήταν στους Ρέιντζερ; Αρχηγός! Πάνε όμως τώρα οι Ρέιντζερ. Τώρα ο Σαμαράς συνήλθε. Ο παληός ο γάιδαρος άλλαξε περπατησιά. Πέταξε. Πετάει ο γάιδαρος! Του έβαλε η ζωή μυαλό. Ρέιντζερ, ποιοί Ρέιντζερ; Α, οι Ρέιντζερ, ναι, ναι, μπράβο… Πού το θυμήθηκες, βρε σκασμένο… Μπα, ήταν μια τρέλα νεανική που τώρα έχει περάσει –συγγνώμη ποιητή. Κι έγινε ο Σαμαράς η μοναδική λύση εθνικής σωτηρίας. Γύρω-γύρω βασιλικοί, χουντικοί, σύμβουλοι, παρασύμβουλοι και παρατρεχάμενοι, ένα καραφασισταριό χωρίς προηγούμενο. Κάθε εβδομάδα διορίζονται από δέκα. Εσχάτως και ο Πλεύρης. Αυτοί που πραγματικά κινδυνεύουν από την κρίση, έχουν αμολήσει όλα τ’ αγριόσκυλα.

Δεν τους βγήκε η Συρία, δεν τους βγήκε η άσκηση-πανστρατιά των Ενόπλων Δυνάμεων κατά εισβολής του εχθρού, δεν τρομάζουν οι παραβιάσεις που έχουν, λέει, πυκνώσει τον τελευταίο καιρό, λες και κάνουν τίποτε άλλο οι ιπτάμενοι της Πολεμικής Αεροπορίας από την ημέρα που απέκτησε η Ελλάδα αεροπλάνα, δεν τους βγήκε το ένα, δεν τους βγήκε το άλλο, κι έγινε το φονικό.

Συγεκριμένη ημέρα που φούντωναν οι κινητοποιήσεις, με συγκεκριμένο ραντεβού και… καλά μετά τον αγώνα του Ολυμπιακού, ορισμένη ώρα, ορισμένος τόπος, στοχοποιημένο θύμα και συγκεκριμένη συμπεριφορά της αστυνομίας –που είναι λίγοι, λέει, και δεν φτάνουν για ν’ αντιμετωπίσουν τα αυγά, εκατό και πλέον χρόνια από την εφεύρεση του ασυρμάτου! Ακούς εκεί λίγοι! Τεσσερισήμισυ χιλιάδες είχαν πάει στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Ποτέ η Ελλάδα δεν είχε τόσους αστυνομικούς. Δεν ξέρω να υπάρχει άλλο τέτοιο κράτος στον κόσμο!

Ναι, ναι η Χρυσή Αυγή πλένεται, προς το παρόν. Στο αίμα. Εκεί όπου πλύθηκαν κι εκείνοι που τους κρατάνε σήμερα το λουρί. Δεν μπορεί, θα υπάρχει φαίνεται κάτι το πολύ απολαυστικό σε αυτό το λουτρό. Διότι η Ιστορία αποδεικνύει ότι όσοι το έχουν δοκιμάσει δεν το εγκαταλείπουν. Ίσα-ίσα που μάλλον το απολαμβάνουν. Και όλα δείχνουν ότι όταν φτάσει πια κανείς να το αποκυρήσσει κιόλας, το λουτρό αυτό του γίνεται ηδονικότερο. Τόσο, που ν’ αξίζει τα πάντα η εξουσία που το προσφέρει.

Από sotosblog