Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Κύριε Σαμαρά, να υποθέσω ότι εκφώνησες τον λόγο σου, στην ΔΕΘ έχοντας πάρει ληγμένα για είσαι και στο κλίμα της εποχής;

Της Τ.Γ

Κύριε Σαμαρά άκουσα την ομιλία σου στην ΔΕΘ και πολύ εντυπωσιάστηκα. Αλήθεια σε ποια ακριβώς χώρα βρίσκεσαι να έρθουμε κι εμείς;
Γιατί στην δική μου αποκλείεται να ζεις. Και εδώ βέβαια υπάρχει ευρώ μόνο για τους περισσότερους από μας αποτελεί είδος προς εξαφάνιση.

Στο 27,6% η επίσημη καταγεγραμμένη ανεργία στον τόπο μου με το ποσοστό να φτάνει το 64,9% στους νέους. Οι λαμβάνοντες δε το...
πενιχρό επίδομα της ανεργίας του ΟΑΕΔ φτάνουν μόλις το 12% οπότε ελπίζω να μπορείς να αντιληφθείς πως επιβιώνουν ενάμισι εκατομμύριο άνεργοι και οι οικογένειες τους.
Οσοι εξακολουθούν δε να είναι εργαζόμενοι έχουν χάσει μέχρι και το 50% των αποδοχών τους, με την καθημερινή ανασφάλεια θηλιά στον λαιμό τους.

Οσο για τους μη έχοντες που την κεφαλήν κλείνη,  κοινώς άστεγους, έχουν ξεπεράσει τις τριάντα χιλιάδες.  Καθένας απ ‘ αυτούς μια ξεχωριστή ιστορία, ένας ακόμα συνάνθρωπος μας που υποφέρει.
Και να μην μιλήσω βέβαια για τους χιλιάδες αυτόχειρες συνταξιούχους και μη που οδηγούνται σ αυτή την πράξη μην αντέχοντας τόσο σαξές στόρυ και σε στενοχωρήσω Σαββατιάτικα.

Αλλα για την δική σου ενημέρωση πρέπει να σου πω για το 40% των μαγαζιών που έχει μπει λουκέτο, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους καταστηματάρχες και τις οικογένειες τους.

Στη δική μου χώρα αν είσαι νέος και θες να δημιουργήσεις οικογένεια μια λύση υπάρχει. Να μεταναστεύσεις άμεσα  Γιατί η προοπτική αυτή με τις υπάρχουσες συνθήκες έχει καταντήσει ουτοπία.

Κι αν έχεις ήδη τεκνοποιήσει … ας πρόσεχες. Πρέπει τώρα να πληρώνεις περισσότερους φόρους στερώντας απ’ τα παιδιά σου πολλές φορές και τα βασικά. Και δεν μιλάμε για την παιδεία που θα τους προσφέρεις. Με τόσες συγχωνεύσεις σχολείων τόσες απολύσεις δασκάλων,  τέτοιο εκπαιδευτικό σύστημα σε λίγο θα είμαστε ευτυχείς όσοι κατέχουμε γραφή  κι ανάγνωση.
Ουέ κι αλίμονο δε αν αρρωστήσεις στον δικό μου τόπο. Στα ελάχιστα νοσοκομεία που θα μείνουν με τις υποτυπώδεις υποδομές αν καταφέρεις να μπεις για νοσηλεία και να εξέλθεις ζωντανός είσαι στ’ αλήθεια πολύ τυχερός άνθρωπος.

Ακόμα η δική μου χώρα σε αντίθεση με την δική σου είναι πλήρως υποταγμένη και υποτελής στους δανειστές της και σε ντόπια και ξένα συμφέροντα. Οσο για την δημοκρατία εδώ έχει καταντήσει το πιο σύντομο ανέκδοτο. Να μην επεκταθώ στο συγκεκριμένο θέμα, ξέρεις εσύ πολύ καλά τι εννοώ.

Για όλα αυτά που προανέφερα πολύ θα σε παρακαλούσα να μου κάνεις μια πρόσκληση για την χώρα που βρίσκεσαι και δεν έχει καμιά σχέση με την δική μου. Αν πάλι δεν με προσκαλέσεις θα υποθέσω ότι εκφώνησες τον λόγο σου έχοντας  πάρει ληγμένα για είσαι και στο κλίμα της εποχής..