Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Απεργία μόνο κατόπιν συνταγής από τον δόκτορα Ιωάννη Πρετεντέρη !!!

Όταν οι καθηγητές  προκήρυξαν απεργία στις Πανελλαδικές, οι μεγαλοδημοσιογράφοι της τηλεόρασης, των ραδιοφώνων και των εφημερίδων  έπεσαν πάνω τους σαν τις ακρίδες. «Καταλαβαίνουμε την αγανάκτησή σας, σας έκοψαν μισθούς, σας  έκοψαν επιδόματα, σας απειλούν με διαθεσιμότητα, αλλά προς θεού, μην…απεργήσετε στις εξετάσεις, απεργήστε όποτε άλλοτε θέλετε». Το καλοκαίρι πέρασε, οι καθηγητές πετάχτηκαν στα τάρταρα της απόλυσης, προκήρυξαν πενθήμερες απεργίες και τότε  ακριβώς οι  ίδιοι δημοσιογράφοι, αυτοί που ξεστόμισαν το «όποτε άλλοτε θέλετε»,  έπεσαν πάνω τους και πάλι:  «Για όνομα θεού, καταλαβαίνουμε τα προβλήματά σας, αλλά...
μην απεργήσετε τώρα, μην κλείσετε τα σχολεία». Προς θεού.

Συγγνώμη αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές συναδέλφισες, αλλά πρέπει να μας πείτε πότε ακριβώς είναι η κατάλληλη περίοδος,  για να απεργήσουν οι καθηγητές. Οι εξετάσεις δεν είναι, το άνοιγμα των σχολείων δεν είναι, τα Χριστούγεννα δεν είναι, γιατί γεννήθηκε ο Χριστούλης, το Πάσχα δεν είναι, γιατί σταυρώθηκε ο Χριστούλης. Κάντε κάτι επιτέλους, βάλτε τάξη στο χάος, βρείτε επιτέλους ένα σύστημα. Βάλτε τον δόκτορα Ιωάννη Πρετεντέρη να κόβει συνταγές στους επίδοξους απεργούς: «Οι καθηγηταί της  Μέσης Εκπαιδεύσεως δύνανται να απεργήσουν από την 9ην πρωινήν της Δευτέρας, μέχρι την 12ην μεσημβρινήν της ιδίας ημέρας, φορώντας υποχρεωτικώς μαύρα περιβραχιόνια». Δηλαδή οι Γιαπωνέζοι που απεργούν με μαύρα περιβραχιόνια τι έπαθαν; Έχουν ένα τρισ. γεν και πεντακόσιες χιλιάδες τόνους πολώνιο.

Όταν πήγαν να απεργήσουν οι καθηγητές στις Πανελλαδικές , οι μεγαλοδημοσιογράφοι τα έβαλαν με τους άπονους συνδικαλιστές, δεν είπαν όμως λέξη για τις παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ,  που είχαν τότε τη διοίκηση της ΟΛΜΕ  και φυσικά ούτε διανοήθηκαν να πουν ότι την απεργία την υποκινούν η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα που η διοίκηση  της ΟΛΜΕ έχει περάσει, με την ψήφο των καθηγητών,  στις δυνάμεις της  Αριστεράς, η απεργία υποκινείται προφανώς από τον ΣΥΡΙΖΑ. Προφανέστατα. Ποιος δεν είδε τα εκατοντάδες πολυτελή πούλμαν που έγραφαν πάνω ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΝΤΟΥ και μετέφεραν 20.000 καθηγητές και καθηγήτριες  στις τοπικές ΕΛΜΕ, για να ψηφίσουν απεργία σε ποσοστό 84%;

Και να ήταν μόνο οι καθηγητές;  Ο ΣΥΡΙΖΑ υποκινεί και όλους τους άλλους που απεργούν σήμερα ή πρόκειται να απεργήσουν εντός των ημερών. Και τους δασκάλους και τους πανεπιστημιακούς και τους διοικητικούς των πανεπιστημίων και τους σχολικούς φύλακες και τη ΓΓ Εμπορίου και Καταναλωτή και την ΓΓ  Βιομηχανίας και Ενέργειας και τους εργαζόμενους στα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ και τους εργαζόμενους στα υπουργεία  Αγροτικής Ανάπτυξης, Τουρισμού, Υγείας και τους Γιατρούς και τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι απεργούν μόνο και μόνο για να φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ μια ώρα αρχύτερα στην εξουσία. Για χάρη του Τσίπρα,  χάνουν μεροκάματα σε  μια περίοδο που και το ένα ευρώ είναι ζωτικής σημασίας. Σιγά μην χάνουν μεροκάματα. Ούτε ένα δεν χάνουν , τους τα πληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ από των πακτωλό των μυστικών κονδυλίων του. Διαβάστε τα sites  της Δεξιάς, για να μάθετε ότι στα υπόγεια της Κουμουνδούρου υπάρχουν αστείρευτες πετρελαιοπηγές, μέρα νύχτα δουλεύουν οι αντλίες. Ντούπου- ντούπου, ντούπου- ντούπου, που έλεγε και ο αείμνηστος Λάμπρος Κωσταντάρας. Για να μην αναφερθώ  στα εμβάσματα του Σόρος που πέφτουν σαν το  χαλάζι.

Υπό άλλες συνθήκες αυτή η προπαγάνδα θα ήταν κωμική. Υπό τις σημερινές συνθήκες, τις συνθήκες του κράτους έκτακτης ανάγκης της τρόικας, του Σαμαρά και του Βενιζέλου, πρόκειται για τραγωδία. Για ευθεία επίθεση στο δικαίωμα της απεργίας, της λαϊκής αντίστασης , της  λαϊκής παρέμβασης. Αν δεν μας πιστεύετε, διαβάστε τις επιφυλλίδες του Ιωάννη Πρετεντέρη στα «Νέα»  και στο  «Βήμα» και θα μας πιστέψετε οπωσδήποτε.