Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Η "μαγκιά" του Α. Γεωργιάδη

Πάρα πολλοί άνθρωποι λένε ότι έχουν εντυπωσιαστεί από την αποτελεσματικότητα και τη μαγκιά του Α. Γεωργιάδη. Τον εκθειάζουν επειδή τα "έβαλε" με τη "μαφία" των φαρμακευτικών εταιριών και των γιατρών. Και όλα αυτά τα κάνει για να συμμαζέψει τον χώρο της ευθύνης του, την Υγεία. Όλοι αυτοί δείχνουν πρόθυμοι να ξεχάσουν το παρελθόν του τηλεβιβλιοπώλη και κολλητού φίλου και ομοιδεάτη του τσεκουροφόρου Βορίδη.

Θεωρούν ότι μπροστά στο "συμμάζεμα" που κάνει ο Άδωνις στην Υγεία, τα περασμένα πρέπει να είναι και...
ξεχασμένα. Σε πρώτη διάταξη βρίσκονται τα γενόσημα φάρμακα, τα οποία σύμφωνα με τον υπουργό, θα σταματούσαν το "πάρτι" των φαρμακευτικών εταιριών. Ας δούμε ενδεικτικά μερικές τιμές δραστικών ουσιών στη Σουηδία και την Ελλάδα του μαχόμενου κατά των συμφερόντων γελοίου τηλεβιβλιοπώλη.

Ομεπραζόλη: 565% πιο ακριβή στην Ελλάδα από ότι στη Σουηδία.
Σιμβαστατίνη: 880% πιο ακριβή στην Ελλάδα από ότι στη Σουηδία.
Ατορβαστατίνη: 823% πιο ακριβή στην Ελλάδα από ότι στη Σουηδία.
Φιναστερίδη: 385% πιο ακριβή στην Ελλάδα από ότι στη Σουηδία.
Ρισπεριδόνη: 194% πιο ακριβή στην Ελλάδα από ότι στη Σουηδία.
Σιταλοπράμη: 483% πιο ακριβή στην Ελλάδα από ότι στη Σουηδία.

Η σιμβαστατίνη (simvastatin) μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων στο αίμα. Είναι, δηλαδή, μια ουσία που δίνεται σε πολύ διαδεδομένες παθήσεις του κυκλοφορικού. 

Σας προξενούν έκπληξη οι διαφορές των τιμών, όπου στην πάμπτωχη χρεοκοπημένη Ελλάδα η σιμβαστατίνη είναι 880% ακριβότερη απ' ότι στη Σουηδία; Προφανώς ξεχνάτε τον διακηρυγμένο στόχο της  κυβέρνησης αυτής, στην οποία μετέχει ο Γεωργιάδης. Δεν είναι το συμμάζεμα της οικονομίας και η έξοδος από την κρίση. Είναι η πάση θυσία εξαθλίωση του κόσμου από τη μία και η στήριξη από την άλλη των ποικιλώνυμων συμφερόντων, που στήριζαν και στηρίζονταν από την εκάστοτε κυβέρνηση. Ανεξαρτήτως αν λέγονται εργολάβοι ή φαρμακέμποροι. Η αλητεία άλλωστε δεν αλλάζει με το επάγγελμα, παραμένει η ίδια.

Από swell