Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Δυό Ελλάδες τον Αύγουστο..

Ή καλύτερα: δύο λαοί στην Ελλάδα, τον Αύγουστο!    
Ο ένας λαός συνειδητοποιημένος, προβληματισμένος, σκεπτικός, με σύνεση, με μέτρο, με ήθος, προσπαθεί να ''ξεκλέψει'' λίγες μέρες σωματικής και ψυχικής ξεκούρασης.
     Προσπαθεί να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, ζει απλά, ανθρώπινα, διασκεδάζει όμορφα, στα πλαίσια των καιρών και των δυνατοτήτων του, κι έχει πλήρη συναίσθηση της κατάστασης, και του αγώνα που...
πρέπει να δοθεί για την ανατροπή της.

     Κι ο άλλος λαός ξέφρενος, αλλοπρόσαλλος, σαν από άλλο πλανήτη, προκλητικός, αμετανόητος, απαίδευτος και ανερμάτιστος.
     Ζεί μέσα στην χίμαιρα της ψευτοχλιδής, της ψευτοδιασκέδασης, αδιαφορώντας εντελώς για τον διπλανό του, αλλά εν τέλει και για το ίδιο του το μέλλον.
     Αναπνέει ακόμα μέσα στα βοθρικά απόνερα της λαμογιάς, του καιροσκοπισμού, του δήθεν, της αρπαχτής, του life-style, της αμορφωσιάς (της ουσιαστικής, όχι αυτής των διδακτορικών και των ''χαρτιών''), της πνευματικής υποστάθμης.

     Με δύο λόγια υφίσταται το αποτέλεσμα του τριαντάχρονου εκπασοκισμού της κοινωνίας.

     Ο εκπασοκισμός αυτός είναι πιό έντονα ορατός στην σημερινή γενιά των τριαντάρηδων. Στην γενιά δηλαδή αυτή που ήδη θα έπρεπε να παίρνει τις τύχες της χώρας στα χέρια της, να οργανώνει πορείες συλλαλητήρια και διαμαρτυρίες για το μέλλον της που επιχειρούν να της κλέψουν, και όχι να αναλώνει τις δυνάμεις της και τα τελευταία χρήματά της για να διατηρήσει έναν ψεύτικο και εν ολίγοις ανήθικο για τις μέρες που ζούμε, τρόπο ζωής! 

     Για να δούμε και μέσα απ' τους τίτλους της σημερινής, προπαραμονής δεκαπενταύγουστου, ειδησεογραφίας, τί περιμένει και τους δυό αυτούς λαούς, στο άμεσο μέλλον:

     -Σύμφωνα με το Reuters, κάλπικα τα στοιχεία για το περιβόητο ''πλεόνασμα'' του προϋπολογισμού των πρώτων επτά μηνών!
     -Οδηγίες της τρόϊκας προς τις τράπεζες: ''ούτε ευρώ δανεισμού στην αγορά''!
     -Άρον-άρον εκποιήθηκε το 33% του ΟΠΑΠ σε ιδιωτική εταιρεία σε τιμή υποπολλαπλάσια της συνηθισμένης πρακτικής για κερδοφόρες επιχειρήσεις, προκειμένου να πιάσουμε τους στόχους των αποκρατικοποιήσεων που έχει θέσει η τρόϊκα.
     -Πτώση της τάξης του 50% στην οικοδομική δραστηριότητα τον Μάϊο.
     -Ταμειακό έλλειμα 7,9 δις ευρώ το αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης από Ιανουάριο μέχρι Ιούλιο, σε σχέση με το περσινό της ίδιας περιόδου που ήταν 7,2 δις ευρώ!

     Σ' αυτή την Ελλάδα θα επιστρέψουμε όλοι μετά τις  λίγες μέρες των διακοπών..

     Αφήστε τον λουλουδοπόλεμο και το ξόδεμα ψυχής και χρημάτων!
     Έρχεται πραγματικός πόλεμος σε λίγο..

     Ή μάλλον είναι ήδη εδώ!
     Και μας περιμένει να επιστρέψουμε..