Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Reuters: H Ελλάδα έχει τρεις ημέρες να τα «βρει» με τους δανειστές αλλιώς θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες

Σε αποκάλυψη- βόμβα προχώρησε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το οποίο υποστηρίζει πως η Ελλάδα «έχει τρεις ημέρες να πείσει τους δανειστές της ότι θα μπορέσει να ''πιάσει'' τους στόχους που υπάρχουν στη πρόγραμμα διάσωσης», αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρχει πρόβλημα με την καταβολή της επόμενης δόσης από το ΔΝΤ.

Το ρεπορτάζ του Reuters αναφέρει πως «η Αθήνα και οι δανειστές της συνεχίζουν τις συζητήσεις για το δάνειο διάσωσης ύψους 8,1 δισ. ευρώ μετά από δύο εβδομάδες», λόγω του «λουκέτου» στην ΕΡΤ το οποίο όπως αναφέρεται «παραλίγο να ρίξει...
την κυβέρνηση».

Στη συνέχεια του δημοσιεύματος αναφέρεται πως «υπάρχει μια γενική δυσαρέσκεια με την πρόοδο της Ελλάδας όσον αφορά την αναδιάρθρωση του δημοσίου, σε τομείς όπως η φορολογία ή το σύστημα υγείας», δήλωσε στο Reuters κορυφαίος αξιωματούχος της Ευρωζώνης ο οποίος συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις. «Συμφωνήσαμε πως η Ελλάδα έπρεπε να αντεπεξέλθει πριν το Eurogroup της Δευτέρας. Γι αυτό πρέπει να γίνει πάλι η συζήτηση την Παρασκευή» είπε μια δεύτερη πηγή στο πρακτορείο.

Κλείνοντας, το Reuters αναφέρει επικαλούμενο τα ελληνικά ΜΜΕ πως το ΔΝΤ προκειμένου να πιέσει την Ελλάδα «μπορεί να αρνηθεί να δώσει όλο το ποσό σε μια δόση και αντίθετα να το ''σπάσει'' σε τρεις μηνιαίες καταβολές».

Από iefimerida