Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Οι μνημονιακοί έκαναν την χώρα καρπαζοεισπράκτορα

Άγριο Σκάκι σε βάρος  μας με έλληνες  πιόνακια
Βερολίνο:Δεν φταίμε εμείς, φταίει η Ελλάδα

Με επιθετικό τρόπο υπερασπίζεται η γερμανική πλευρά την επιλογή της στη συνταγή της λιτότητας, αναφορικά με την διάσωση της Ελλάδας, καθώς τονίζει ότι δεν φταίει το πρόγραμμά της, αλλά οι Έλληνες που δεν το εφάρμοσαν σωστά.

Σύμφωνα με το MEGA, το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το θέμα, στην οποία επισημαίνεται, μεταξύ άλλων...
ότι την ευθύνη για το πρόγραμμα στην εφαρμογή του προγράμματος φέρει η ίδια η Ελλάδα, καθώς δεν έκανε γρήγορα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι ο συνδυασμός όρων και αλληλεγγύης ήταν και παραμένει σωστός.

Κυβερνητικός αξιωματούχος στο Βερολίνο σημειώνει ότι μεγάλο ρόλο έπαιξε η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος το 2012. Σύμφωνα με το MEGA, στο Βερολίνο διαμηνύουν ότι το πρώτο κούρεμα του ελληνικού χρέους ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία που δεν είχε γίνει στο παρελθόν και υπήρχαν πάρα πολλά προβλήματα τα οποία έπρεπε να ξεπεραστούν.

Επίσης υπογραμμίζουν ότι το πρώτο ελληνικό πρόγραμμα ήταν μία πρωτόγνωρη διαδικασία και είναι φυσικό να υπήρξαν και κάποιες παραλείψεις.

Παράλληλα εκτιμούν ότι τώρα το ελληνικό πρόγραμμα λειτουργεί αλλά αποκλείουν το ενδεχόμενο νέου ελληνικού κουρέματος. Κορυφαίοι αξιωματούχοι λένε ότι αν το ελληνικό πρόγραμμα παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα, τότε θα εξεταστούν νέα μέτρα χαλάρωσης, όπως η περαιτέρω μείωση των επιτοκίων.