Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Η καινούργια μόδα στο πολιτικό τσίρκο που κάνει ΘΡΑΥΣΗ !!!

Ποια είναι αυτή? Μα είναι ολοφάνερο. Είσαι φασίστας!

Υπήρχε και θα υπάρχει πάντα μέσα στα πολιτικά παιχνίδια εξουσίας μια κατηγορία ανθρώπων που ήταν και θα είναι οι ανεπιθύμητοι. Οι παρείσακτοι στα σχέδια επί χάρτου. Κι αυτοί είναι τα ελεύθερα πνεύματα, οι ανεξάρτητες φωνές. Δεν μπορεί ποτέ να γίνει αποδεκτό ο άνθρωπος που σκέφτεται και δρα "έξω από τα μαντριά" Γιατί τα μαντριά δημιουργήθηκαν ακριβώς γι΄αυτούς τους λόγους. Για να μαζεύουν τα πρόβατα.

Δυστυχώς όμως στη κοινωνία των ζώων όπως και...
των ανθρώπων, η φύση έχει προνοήσει  να υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από ράτσες γιατί αγαπάει τη πολυχρωμία στη πανίδα της και τη χλωρίδα της. Σκεφθείτε μια γη που να είχε σαν μόνους κατοίκους λιοντάρια ή πίθηκους ή ψάρια ή έντομα ή φίδια. Δεν φαίνεται γελοίο και μόνο να το σκεφθεί κανείς?
 
Το πρόβλημα είναι πως στη κοινωνία των ζώων ισχύουν οι κανόνες της φύσης. Κάθε ράτσα, κάθε ζωντανό πλάσμα γνωρίζει με το που γεννιέται, πως να μάθει να βρίσκει τη τροφή του και ποια τροφή είναι αυτή που ανήκει στο είδος του. Μαθαίνει γρήγορα ποιοι είναι οι φυσικοί εχθροί του και με τι τρόπους να προφυλαχτεί. Μαθαίνει ποια είναι τα είδη που δεν είναι προς βρώση και ποια είναι εκείνα που θα αποτελέσουν τη τροφή του. Ποιοι χώροι είναι περισσότερο φιλικοί για να κατοικήσει και ποιοι είναι εχθρικοί. Ακολουθεί το βιολογικό του ρολόι, τώρα πείνασα και πρέπει να αναζητήσω τροφή, τώρα νυστάζω και πρέπει να βρω ένα ασφαλές μέρος να κουρνιάσω. Τώρα πρέπει να ζευγαρώσω κι αναζητώ το ζευγάρι μου. Άλλα είδη μέσα σ΄αυτή τη μεγάλη μάχη ζωής , αναπαραγωγής και θανάτου κατάφεραν να επιβιώσουν, άλλα όχι.

Στην κοινωνία των ανθρώπων τα πράγματα πήραν λίγο διαφορετικό δρόμο. Με αποτέλεσμα αυτό που βλέπουμε γύρω μας. Δηλαδή την ανώμαλη εξέλιξη ενός είδους μέχρι ολοκληρωτικής μετάλλαξης του σε κάτι που σκοτώνει το ίδιο και όσους το τριγυρίζουν πάνω σ΄αυτό το πλανήτη ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ. Ενδεδυμένη η απόλυτη παράνοια με τη τέχνη του λόγου κι εμφανιζόμενη σαν λογική, φτάνει πλέον σε σημεία δυσθεώρητα. Φτάνουμε αισίως στην εποχή που θα χρειαστεί να κάνουμε μια απότομη στροφή και να γυρίσουμε πίσω στις σπηλιές και στα ρόπαλα... όσοι επιβιώσουν!

Αυτή λοιπόν η αρρωστημένη κοινωνία των ανθρώπων κατάλαβε γρήγορα πως μπορεί να χτίσει το ηλίθιο κατασκεύασμα της μόνο συμμαζεύοντας τα ζωντανά σε μαντριά. Στάνες κάθε είδους. Άσχετες από το χρώμα, τις φυσικές ροπές κάθε ατομικής ύπαρξης, τις επιθυμίες, τα ταλέντα, την προσωπική αντίληψη ή οτιδήποτε άλλο, τα ζωντανά αυτά έπρεπε να γίνεται συνεχώς μια σύναξη σε στάνες. Φυσικά η συνεχής αγωνία και ο φόβος του ανθρώπου για την ύπαρξή του, η μοναξιά της στριμωγμένης ψυχής του μέσα σ΄ενα πετσί που τις περισσότερες φορές δεν ήξερε καν να την αναγνωρίσει, ήταν φυσικό να αναζητήσει την ασφάλεια που δίνει η στάνη. Στο κάτω κάτω της γραφής μέσα στη στάνη το μόνο τραγικό που θα σου συμβεί είναι όταν θα περάσεις από το σφαγέα στη τελική φάση. Έξω από τη στάνη όμως υπάρχουν άπειροι ανεξάρτητοι και αγριεμένοι λύκοι που καραδοκούν, οπότε...

Όμως μέσα σ΄αυτά τα κοπάδια, επειδή η φύση δεν είναι απλό πράγμα να τσακιστεί τόσο εύκολα και να μαντρωθεί σε κουτάκια, υπήρχαν πάντα οι άνθρωποι που έβλεπαν καχύποπτα τους τσοπάνηδες, γιατί πολύ απλά δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους σαν πρόβατο!  Ένας από τους πλέον αγαπημένους μηχανισμούς απομόνωσης αυτών των ανθρώπων μη προβάτων, από τους τσοπάνηδες (εκτός από το να τους σκοτώνουν όταν είχαν την ευκαιρία) ήταν να τους στοχοποιούν στο κάθε μαντρί σαν κάτοικο του απέναντι εχθρικού μαντριού. Να τους εμφανίζουν υποχρεωτικά στα μάτια των αποκοιμισμένων υποτακτικών σαν ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ.

Κι επειδή ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΣΟΠΑΝΗΔΕΣ ανήκουν στην ίδια κατηγορία, με ποικίλες παραλλαγές εμφάνισης, όταν τα πράγματα δυσκόλευαν πραγματικά για να μπορούν να μην χρειάζεται να ασχολούνται με κάθε ανυπότακτο ξεχωριστά, έφτιαχναν πάντα έναν ΕΧΘΡΟ για να μπορούν να πουν στα πλήθη, πως όλοι αυτοί που συμπεριφέρονται τόσο ΥΠΟΠΤΑ, τόσο ΜΥΣΤΗΡΙΑ, που ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΝΤΡΙ, που προσπαθούν τάχα να σας ξυπνήσουν είναι ΠΟΝΗΡΟΙ. Γιατί στην ουσία ανήκουν στο μαντρί του ΕΧΘΡΟΥ.

Η παγκόσμια συνομοσπονδία τσοπάνηδων λοιπόν, που έχει εξασφαλίσει πως οι κάτοικοι της κάθε στάνης ζουν σε ένα συνεχή φόβο, μια ανασφάλεια, μια δειλία και μια υποταγή στα αξιώματα που εκείνοι θα του προσφέρουν σαν λύσεις, κάνει κάτι πολύ απλό και πολύ έξυπνο. Λέει ο τσοπάνης Α εσύ θα παριστάνεις τον εχθρό του λαού. Εσύ τσοπάνη Β θα παριστάνεις τον φίλο του λαού. Εσύ τσοπάνη Γ θα παριστάνεις τον Θεό του κι εσύ τσοπάνη Δ θα παριστάνεις τον εχθρό.  Μ΄αυτό το τρόπο θα φτιάξουμε μεγάλες ομάδες που η κάθε μια θα έχει τις προτάσεις της για το πως πρέπει να διοικείται για το καλό όλων Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ και θα τους έχουμε κολλημένους εκεί, και συγχρόνως εν δυνάμει αντιπάλους με την απέναντι στάνη. Η μια στάνη θα ζει με το φόβο της άλλης και με το καθησυχασμό πως η δική της έχει το δίκιο.

Όλους τους υπόλοιπους ανεπιθύμητους που δεν βάζουν μυαλό στις καλές εποχές που μπορούμε να το φτάσουμε μέχρι πόλεμο, εμφύλιο, κλπ τους ξεμπερδεύουμε με παραδοσιακούς τρόπους. Στις εποχές που προηγούνται όμως πρέπει να απομονωθούν με φιλικούς τρόπους για να μην ταράζουμε το βάλτο... Θα τους εκθέτουμε στα μάτια των κοπαδιών σαν ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ.

Παραδείγματα στην ιστορία της μαζικοποιημένης ηλιθιότητας?  Άπειρα. Όλη η ιστορία είναι γεμάτη. Είναι οι χριστιανοί που τους τρώνε τα λιοντάρια και τα κοπάδια μεθυσμένα χειροκροτάνε. Τα ίδια κοπάδια αργότερα μεταλλαγμένα σε χριστιανούς σφάζουν εκείνους που μέχρι πρότινος καθόντουσαν μαζί στις αρένες. Είναι τα ίδια κοπάδια που εδώ σε εμάς έσφαζαν ο ένας τον άλλον στον εμφύλιο. Είναι τα ίδια που θα σφαχτούν στο άμεσο μέλλον κατευθυνόμενα πάλι από τους τσοπάνηδες στη μάχη με τους ανεμόμυλους.

Μέσα σ΄αυτό το χάος τα ανεξάρτητα και μη υπνωτισμένα από κάθε είδους αηδία που πασάρεται για υπέρτατη αλήθεια, συνεχίζουν να κάνουν τη μάχη τους. Οπότε έρχεται άμεσα η ίδια τακτική. ΥΠΟΠΤΟΙ. Τι είσαι εσύ και δεν είσαι με εμάς ή τους άλλους? Τι καπνό φουμάρεις. Τις εποχές του ψυχρού πολέμου οι ανεξάρτητοι και ανυπότακτοι στοχοποιόντουσαν σαν κομμουνιστές. Την εποχή που ο κίνδυνος του κομμουνισμού έχει περάσει, αναπτύσσεται πάλι το αντίπαλο δέος, ο φασισμός άρα οι ανυπότακτοι είναι φασίστες έτσι δεν είναι? Είναι τόσο απλό.

Η ουσία είναι να μην πάρει χαμπάρι το κοπάδι πως ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ έξω από κάθε στάνη.  Οπότε οι πραγματικοί εχθροί των τσοπάνηδων πρέπει σε πρώτη φάση να διασυρθούν και σε επόμενη φάση τους ρίχνουμε και στη πυρά αν μας κάτσουν καλά τα πράγματα.

Το τραγικό σ΄αυτή την ιστορία, είναι πως κάθε φορά εκείνοι που ξεσπάνε όλη το μίσος εναντίον αυτών των ανθρώπων, όλη την απαξίωση και πιάνουν στα χέρια τους τη πέτρα για να σπάσουν κεφάλια, δεν είναι ποτέ οι τσοπάνηδες. Τα πρόβατα είναι που μισούν τόσο βαθιά χωρίς λογική, τα άλλα πρόβατα, με μια απίστευτη βαρβαρότητα που ακόμα κι οι λύκοι απορούν που τη βρίσκουν κάτω από τα βελάσματα τους.  Είναι μια απίστευτη ανωμαλία της φύσης να βλέπεις ένα είδος να μισεί πιο πολύ το ίδιο του το είδος από τον φυσικό εχθρό του! Μόνο στον άνθρωπο συμβαίνει αυτό....

Η στοχοποίηση των ελεύθερων ανθρώπων και ο διασυρμός τους μπορεί να έχει κι άλλα οφέλη για τους φιλοτομαριστές ανθρώπους. Σε παλιότερες εποχές αν σου πήδαγε κάποιος τη γυναίκα και δεν είχες τα κότσια να έρθεις σε απ΄ευθείας αντιπαράθεση πήγαινες στο χωροφύλακα κι έλεγες αυτός είναι κουμουνιστής και ξεμπέρδευες. Σε νεώτερες εποχές μπορείς να κάνεις ακριβώς το ίδιο με άλλο τρόπο. Αν δεν μπορείς να σκεπάσεις τις φωνές που όλο και πληθαίνουν και μιλάνε π.χ. για τον αφανισμό της πατρίδας, το ξεπούλημα ενός ολόκληρου λαού, το σάπιο σε όλο το σύνολο πολιτικό σύστημα, ενεργοποιείς τα tag στα κεφάλια των κοπαδιών και κάνεις ακριβώς ότι με το χωροφύλακα και το μπουζούκι.

Ο φασίστας μιλάει για τη πατρίδα
Ο Μήτσος μιλάει για τη πατρίδα
Αρα ο Μήτσος είναι φασίστας!!!

Άλλωστε αφού οι ίδιοι χτίσανε όλα τα μαντριά, λέτε να μην ξέρουν τι σανό τρώνε τα κοπάδια?

Α και μην το ξεχάσω γιατί θα είναι κρίμα. Σαν εναλλακτική λύση στο φασίστας , επειδή σε πολλές περιπτώσεις οι ανεξάρτητες αυτές φωνές παίρνουν ξεκάθαρη θέση απέναντι στο φασισμό και το φωνάζουν πως δεν είναι, υπάρχει κι ο συνωμοσιολόγος ο οποίος δεν είναι μεν φασίστας αλλά είναι ηλίθιος, τρελός ή χαζοχαρούμενος. Κι αυτό είναι πολύ της μόδας πάντα.  Γιατί το κοπάδι ξέρει καλά. Οπότε σου λέει ο άλλος, χωρίς να σκεφτεί καν τι λες, ποιο είναι το σκεπτικό σου, ποιος είσαι τέλος πάντων, κατάλαβα ή χρυσαυγίτης είσαι ή οπαδός του Λιακόπουλου.  Προσέξτε τι συνειρμός γίνεται τώρα σχετικά με τα tag που λέγαμε πάραπάνω. Π.χ εσύ λες πως η παγκόσμια ελιτ θέλει να διασπείρει μια μεγάλη καταστροφή για να μειώσει το πλυθησμό της γης, μπορεί να είναι π.χ. ένας ιος. Με το tag παγκόσμια ελιτ που μπαίνει κάτω από τα κείμενα και της ΧΑ και του Λιακόπουλου αλλά και του Οργουελ !!! είναι λίγο δύσκολο να θεωρήσει κάποιος πως σκέφτεσαι σαν Οργουελ! Είναι πιο πιθανό να το συνδυάσουμε με ΧΑ ή Λιακόπουλο. Είναι όπως ο βλάκας που σας έλεγα σε ένα άλλο κείμενο που δεν διάβαζε Πλάτωνα γιατί είχε μάθει μέσα από το κόμμα του, πως η πολύ ενασχόληση με τους αρχαίους .... φασιστοφέρνει!

Κάπου πρέπει να ανήκεις. Δεν μπορείς να περιφέρεσαι εσύ μάγκα μου έτσι και να μας γράφεις όλους. Κι αφού δεν είσαι με τους δικούς μου θα είσαι με τους άλλους. Κι όταν τα πράγματα σφίγγουν κι αρχίζει και φαίνεται ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός, και πολλά πρόβατα αρχίζουν και το σκάνε ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΑ από τα μαντριά κάθε χρώματος και ιδεολογίας, τότε άμεσα πρέπει να φτιαχτεί ο ΝΕΟΣ ΕΧΘΡΟΣ για να αποφασίσουν οι καθως πρέπει πολίτες αν θα είναι  μαζί  του ή απέναντί του για να ξέρουμε και που βαδίζουμε.

Πάντως σε κάθε περίπτωση όταν φτάσει το πλήρωμα του χρόνου οι πρώτοι που περνάνε από τη πυρά είναι οι επικίνδυνοι πραγματικά ελεύθεροι άνθρωποι. Γιατί πρώτα ξεκινάμε με το καθήκον και μετά με τη διασκέδαση....

Ξέρετε η συνομοσπονδία των τσοπάνηδων κάποια στιγμή έπεσε σ΄ενα τεράστιο σφάλμα. Κάτι που και οι ίδιοι δεν είχαν προβλέψει το μέγθεθος των αλλαγών που θα έφερνε. Ο ανταγωνισμός των διαφόρων στρατοπέδων - εταιρειών, με τους παραδοσιακούς τρόπους,  πολέμους, καταστροφές, σταυροφορίες, πολιτικά και θρησκευτικά μίση, γενοκτονίες, σταμάτησε μπροστά στην εικόνα του φλεγόμενου κοριτσιού εξω από τη Χιροσίμα...

Το επόμενο διάστημα του σοκ, έδωσε την ευκαιρία να δημιουργηθεί ένα διάλειμμα αναγκαστικό όπου πολλά μέλη των κοπαδιών αναθεώρησαν όλα όσα ήξεραν. Εμφανίστηκαν κάθε είδους φωνές που υψώθηκαν για την ειρήνη, το τέλος της βίας, στοχοποίησαν την ανθρώπινη παράνοια, στοχοποίησαν τους υπαίτους του ανθρώπινου ολοκαυτώματος έξω από μάσκες και υποδείξεις. Την εποχή του ψυχρού πολέμου μαζί με το ανελέητο κυνηγητό των αντιφρονούντων στα αντίστοιχα στρατόπεδα, στις ψευτοδημοκρατίες υπήρξαν βιβλία που κυκλοφόρησαν ελεύθερα χωρίς να δίνει κανείς ιδιαίτερη σημασία, ανεξάρτητοι πνευματιικοί άνθρωποι, επιστήμονες που αποκάλυψαν άλλες όψεις της πραγματικότητας. Πόρτες που ήταν κλειστές για μεγάλα μέρη του πληθυσμού άνοιξαν και άνθρωποι κοίταξαν έστω και φοβισμένοι, κλεφτά μέσα....

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όσο φαίνονται. Δεν υπάρχει πλέον το ένα κι ένα κάνουν δύο. Υπό την έννοια πως υπάρχουν αυτή τη σ τιγμή που μιλάμε χιλιάδες άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να αμφισβητήσουν αυτό το αξίωμα ακόμα και με τίμημα τη καταστροφή που θα προέκυπτε από την αμβισβήτηση ενός τέτοιου θεμελίου της ανθρώπινης γνώσης....

Οι δημοσκοπήσεις το τελευταίο καιρό αφήνουν έξω ένα όλο και αυξανόμενο πόσοστό που δεν ξέρει κανείς τι πιστεύουν. Το σύστημα ανακουφίζεται να σκέφτεται πως είναι εκείνο το ποσοστό αδιάφορων και άσχετων που απλά δεν ασχολείται με τίποτα, ούτε έχει καμιά σοβαρή ικανόηττα σκέψης.  Είναι όμως έτσι?

Οταν λέει κάποιος δεν θέλω κανέναν σας, τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις?

Από vasiliskos2 μέσω paganeli